• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Το απίθανο κόλπο με την πόρτα που δροσίζει το αυτοκίνητο πριν μπεις μέσα.

  Το απίθανο κόλπο με την πόρτα που δροσίζει το αυτοκίνητο πριν μπεις μέσα.

 • «Πως πιαστήκαμε…»: Βίντεο με την περιγραφή των δύο στρατιωτικών.

  «Πως πιαστήκαμε…»: Βίντεο με την περιγραφή των δύο στρατιωτικών.

 • Σαμαράς: «Νομιμοποίηση των αυθαίρετων».

  Σαμαράς: «Νομιμοποίηση των αυθαίρετων».

 • Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

  Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 • Ιλιγγιώδη τα μεγέθη που αποκαλύφθηκαν από την εποπτεία στον διαδικτυακό τζόγο: Τζίρο 5 δις ετησίως είχαν αφήσει ανεξέλεγκτο για 5 χρόνια!......του Νίκου Χρυσικόπουλου.

  Ιλιγγιώδη τα μεγέθη που αποκαλύφθηκαν από την εποπτεία στον διαδικτυακό τζόγο: Τζίρο 5 δις...

 • Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: ΙΧ αυτοκίνητο «καρφώθηκε» στην είσοδο του Γουέστμινστερ.

  Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: ΙΧ αυτοκίνητο «καρφώθηκε» στην είσοδο του Γουέστμινστερ.

Σφάλμα
 • Σφάλμα κατά τη φόρτωση των δεδομένων ροής

Σκουριές: Για ποιο «δημόσιο όφελος»;….της Μαρίας Καδόγλου / Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Ερευνών

Η Χαλκιδική καταστρέφεται για μια επένδυση που δεν θα αφήσει παρά μόνο ψίχουλα!

Η αποκάλυψη έγινε πριν από λίγους μήνες: «Η Eldorado Gold....ο «μεγάλος επενδυτής» της Χαλκιδικής, αποφεύγει να πληρώνει φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο θυγατρικών εταιριών σε Ολλανδία και Μπαρμπάντος».

Ο CEO της Καναδικής πολυεθνικής το παραδέχτηκε σχεδόν υπερηφανευόμενος: «Κάνουμε ότι κάνουν οι περισσότερες πολυεθνικές επιχειρήσεις και είναι απολύτως νόμιμο. Προσπαθούμε, όπως κάθε επιχείρηση και κάθε φυσικό πρόσωπο, να ελαχιστοποιήσουμε με νόμιμα μέσα τους φόρους που θα κληθούμε να πληρώσουμε. 

Το 2017, όταν καταγράψει για πρώτη φορά κέρδη η Ελληνικός Χρυσός, θα φανούν τα οφέλη που θα δρέψει από την ολλανδική φορολογική τεχνογνωσία».

Μεγάλα ψάρια με ασυλία

Για την ιστορία, αυτή ήταν μια από της πολλές δυσάρεστες αλήθειες που κατέγραψε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και τελικά «θάφτηκε» μαζί με όλο το πόρισμα της Επιτροπής.

Οι προσπάθειες της Ελλάδας να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή και τη φόρο-αποφυγή περιορίζονται στον τυροπιτά της γειτονιάς γιατί κάθε προσπάθεια να πιαστούν τα μεγαλύτερα «ψάρια» -οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις- προσκρούει στα συμφέροντα των ίδιων των χωρών-δανειστών μας.

Η Ολλανδία του Ντάισελμπλουμ και το Λουξεμβούργο του Γιούνκερ διαβρώνουν τη φορολογική βάση της Ελλάδας, διευκολύνοντας με το αζημίωτο τις πολυεθνικές να μην πληρώνουν φόρους στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται.

Οι πρακτικές επιθετικής φόρο-αποφυγής, όπως αυτές που χρησιμοποιεί η Eldorado, εκμεταλλεύονται «παραθυράκια» στη φορολογική νομοθεσία συγκεκριμένων χωρών αλλά και της ίδιας της Ε.Ε., που έχουν μείνει σκόπιμα ανοιχτά και που παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες κανείς δεν έχει σκοπό να κλείσει.

Η Ελλάδα ήδη έχει απώλεια φορολογικών εσόδων από την Eldorado, ενώ τα έργα είναι ακόμα στη φάση της κατασκευής. Ο μηχανισμός της φόρο-αποφυγής που έχει στηθεί με τη βοήθεια της «ολλανδικής φορολογικής τεχνογνωσίας» είναι εκεί και περιμένει να αρχίσουν να ρέουν τα κέρδη για να εξοικονομήσει φόρους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Η εταιρεία όμως έχει σχεδιάσει και ένα δεύτερο μηχανισμό φοροαποφυγής στην Ελλάδα: Η σύμβαση μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας υποχρεώνει την αγοράστρια εταιρεία να κατασκευάσει στη Χαλκιδική εργοστάσιο μεταλλουργίας χρυσού, δηλαδή μια βιομηχανία που θα παράγει προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας - καθαρά μέταλλα - από τη φορολόγηση των οποίων θα έχει έσοδα το Ελληνικό Δημόσιο. Έτσι (υποτίθεται ότι) θα παραμένει στη χώρα ένα μέρος από τον πλούτο που με τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος θα αφαιρέσει η εταιρεία από τα σπλάχνα της Χαλκιδικής.

Όπως, όμως, προκύπτει από τις ανακοινώσεις προς τους μετόχους της, αλλά και από το γεγονός ότι επέλεξε μια μεταλλουργική μέθοδο παντελώς ακατάλληλη για τα κοιτάσματα της Χαλκιδικής, η εταιρεία ουδέποτε είχε την πρόθεση να κατασκευάσει μονάδα μεταλλουργίας χρυσού.

Στόχος της είναι να εξάγει τα ενδιάμεσα προϊόντα (συμπυκνώματα) σε μεταλλουργίες του εξωτερικού όπου θα γίνεται η ανάκτηση των καθαρών μετάλλων, ώστε τα κέρδη να μη φορολογούνται στην Ελλάδα. Αυτό προφανώς δεν είναι «επένδυση», είναι τριτοκοσμικού τύπου ληστεία!

Εάν τελικά γίνει αποδεκτή από την Ελληνική Κυβέρνηση μια τέτοια τροποποίηση του Επενδυτικού Σχεδίου, αυτό θα συνιστά παραβίαση τόσο της ΚΥΑ περιβαλλοντικής αδειοδότησης, όσο και της σύμβασης και του κυρωτικού της νόμου. Και αυτή είναι η «πολιτική λύση» που επίμονα ζητά το τελευταίο διάστημα η Eldorado.

Βεβαίως, το πραγματικό κόστος της «επένδυσης» είναι τεράστιο. Πρόκειται για μια εκτεταμένη και βίαιη επέμβαση σε ένα ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, με βαρύτατες μη αναστρέψιμες επιπτώσεις που έχουν τεκμηριωθεί από ανεξάρτητους επιστημονικούς φορείς και δεν αμφισβητούνται από κανέναν πλην της εταιρείας.

Οι πολλαπλές «εξωτερικότερες», όπως η ρύπανση και γενικότερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η απαξίωση και εξαφάνιση άλλων παραγωγικών τομέων της οικονομίας, η διάλυση του κοινωνικού ιστού κ.λπ., ουδέποτε ελήφθησαν υπ’ όψιν.

Για χάρη αυτής της «επένδυσης» και για τα οφέλη που υποσχόταν στην εθνική οικονομία, το κράτος επέλεξε να συγκρουστεί με τους πολίτες του, εφαρμόζοντας την πιο βίαιη καταστολή και εγκαθιστώντας στη Β. Χαλκιδική μια μόνιμη «κατάσταση εξαίρεσης», με πάνω από 420 κάτοικους να διώκονται ποινικά επειδή αντιστάθηκαν στην καταστροφή.

Τελικά η Χαλκιδική καταστρέφεται για μια επένδυση που δεν θα αφήσει παρά μόνο ψίχουλα στα δημόσια ταμεία. Για μερικούς αυτό ονομάζεται «ανάπτυξη».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Buffalo Wings & Rings

Καλώς ήρθατε στην εμπειρία του «sports & lifestyle restaurant» στην Νέα Ερυθραία, Χαριλάου Τρικούπη 127.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πρώτο «sports and lifestyle» εστιατόριο στην Νέα Ερυθραία, πατώντας ΕΔΩ…….

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στην εφημερίδα Kifisia Press βλέπουμε τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)......σαν μία άριστη ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη σχέση μας! Για περισσότερα πατήστε το Logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ;; Βρες την εύκολα κάνοντας κλικ πάνω στο παρακάτω Logo του Δήμου Κηφισιάς.

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαύστε τις 50 Πικάντικες Καλοκαιρινές Ατάκες!!.…πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top