• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Σοβαρή εξέλιξη: Η Γαλλία αναλαμβάνει επισήμως την προστασία της κυπριακής ΑΟΖ με πολεμικά πλοία και αεροσκάφη.

  Σοβαρή εξέλιξη: Η Γαλλία αναλαμβάνει επισήμως την προστασία της κυπριακής ΑΟΖ με πολεμικά πλοία...

 • Μόνο ο Σουλτάνος το γνωρίζει: «Θα γίνει πόλεμος;» είναι το βασανιστικό ερώτημα των πολιτών……του Μιχάλη Ιγνατίου.

  Μόνο ο Σουλτάνος το γνωρίζει: «Θα γίνει πόλεμος;» είναι το βασανιστικό ερώτημα των πολιτών……του...

 • Παύλος Πολάκης: Ο Σημίτης οργάνωσε την μεγαλύτερη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος στην ιστορία!

  Παύλος Πολάκης: Ο Σημίτης οργάνωσε την μεγαλύτερη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος στην ιστορία!

 • Ερντογάν: Στέλνω πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ.

  Ερντογάν: Στέλνω πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ.

 • Συνεργασία Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής- Δήμου Κηφισιάς

  Συνεργασία Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής- Δήμου Κηφισιάς

 • Οι ντόπιοι αχυράνθρωποι της Siemens και του Ερντογάν συκοφαντούν τον ΠτΔ.

  Οι ντόπιοι αχυράνθρωποι της Siemens και του Ερντογάν συκοφαντούν τον ΠτΔ.

Narkissos Hall: Music-Restaurant-Bar

Για προσωπικές ή επαγγελματικές εκδηλώσεις με καλή μουσική και υπέροχο φαγητό. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Σκουριές: Για ποιο «δημόσιο όφελος»;….της Μαρίας Καδόγλου / Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Ερευνών

Η Χαλκιδική καταστρέφεται για μια επένδυση που δεν θα αφήσει παρά μόνο ψίχουλα!

Η αποκάλυψη έγινε πριν από λίγους μήνες: «Η Eldorado Gold....ο «μεγάλος επενδυτής» της Χαλκιδικής, αποφεύγει να πληρώνει φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο θυγατρικών εταιριών σε Ολλανδία και Μπαρμπάντος».

Ο CEO της Καναδικής πολυεθνικής το παραδέχτηκε σχεδόν υπερηφανευόμενος: «Κάνουμε ότι κάνουν οι περισσότερες πολυεθνικές επιχειρήσεις και είναι απολύτως νόμιμο. Προσπαθούμε, όπως κάθε επιχείρηση και κάθε φυσικό πρόσωπο, να ελαχιστοποιήσουμε με νόμιμα μέσα τους φόρους που θα κληθούμε να πληρώσουμε. 

Το 2017, όταν καταγράψει για πρώτη φορά κέρδη η Ελληνικός Χρυσός, θα φανούν τα οφέλη που θα δρέψει από την ολλανδική φορολογική τεχνογνωσία».

Μεγάλα ψάρια με ασυλία

Για την ιστορία, αυτή ήταν μια από της πολλές δυσάρεστες αλήθειες που κατέγραψε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και τελικά «θάφτηκε» μαζί με όλο το πόρισμα της Επιτροπής.

Οι προσπάθειες της Ελλάδας να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή και τη φόρο-αποφυγή περιορίζονται στον τυροπιτά της γειτονιάς γιατί κάθε προσπάθεια να πιαστούν τα μεγαλύτερα «ψάρια» -οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις- προσκρούει στα συμφέροντα των ίδιων των χωρών-δανειστών μας.

Η Ολλανδία του Ντάισελμπλουμ και το Λουξεμβούργο του Γιούνκερ διαβρώνουν τη φορολογική βάση της Ελλάδας, διευκολύνοντας με το αζημίωτο τις πολυεθνικές να μην πληρώνουν φόρους στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται.

Οι πρακτικές επιθετικής φόρο-αποφυγής, όπως αυτές που χρησιμοποιεί η Eldorado, εκμεταλλεύονται «παραθυράκια» στη φορολογική νομοθεσία συγκεκριμένων χωρών αλλά και της ίδιας της Ε.Ε., που έχουν μείνει σκόπιμα ανοιχτά και που παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες κανείς δεν έχει σκοπό να κλείσει.

Η Ελλάδα ήδη έχει απώλεια φορολογικών εσόδων από την Eldorado, ενώ τα έργα είναι ακόμα στη φάση της κατασκευής. Ο μηχανισμός της φόρο-αποφυγής που έχει στηθεί με τη βοήθεια της «ολλανδικής φορολογικής τεχνογνωσίας» είναι εκεί και περιμένει να αρχίσουν να ρέουν τα κέρδη για να εξοικονομήσει φόρους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Η εταιρεία όμως έχει σχεδιάσει και ένα δεύτερο μηχανισμό φοροαποφυγής στην Ελλάδα: Η σύμβαση μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας υποχρεώνει την αγοράστρια εταιρεία να κατασκευάσει στη Χαλκιδική εργοστάσιο μεταλλουργίας χρυσού, δηλαδή μια βιομηχανία που θα παράγει προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας - καθαρά μέταλλα - από τη φορολόγηση των οποίων θα έχει έσοδα το Ελληνικό Δημόσιο. Έτσι (υποτίθεται ότι) θα παραμένει στη χώρα ένα μέρος από τον πλούτο που με τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος θα αφαιρέσει η εταιρεία από τα σπλάχνα της Χαλκιδικής.

Όπως, όμως, προκύπτει από τις ανακοινώσεις προς τους μετόχους της, αλλά και από το γεγονός ότι επέλεξε μια μεταλλουργική μέθοδο παντελώς ακατάλληλη για τα κοιτάσματα της Χαλκιδικής, η εταιρεία ουδέποτε είχε την πρόθεση να κατασκευάσει μονάδα μεταλλουργίας χρυσού.

Στόχος της είναι να εξάγει τα ενδιάμεσα προϊόντα (συμπυκνώματα) σε μεταλλουργίες του εξωτερικού όπου θα γίνεται η ανάκτηση των καθαρών μετάλλων, ώστε τα κέρδη να μη φορολογούνται στην Ελλάδα. Αυτό προφανώς δεν είναι «επένδυση», είναι τριτοκοσμικού τύπου ληστεία!

Εάν τελικά γίνει αποδεκτή από την Ελληνική Κυβέρνηση μια τέτοια τροποποίηση του Επενδυτικού Σχεδίου, αυτό θα συνιστά παραβίαση τόσο της ΚΥΑ περιβαλλοντικής αδειοδότησης, όσο και της σύμβασης και του κυρωτικού της νόμου. Και αυτή είναι η «πολιτική λύση» που επίμονα ζητά το τελευταίο διάστημα η Eldorado.

Βεβαίως, το πραγματικό κόστος της «επένδυσης» είναι τεράστιο. Πρόκειται για μια εκτεταμένη και βίαιη επέμβαση σε ένα ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, με βαρύτατες μη αναστρέψιμες επιπτώσεις που έχουν τεκμηριωθεί από ανεξάρτητους επιστημονικούς φορείς και δεν αμφισβητούνται από κανέναν πλην της εταιρείας.

Οι πολλαπλές «εξωτερικότερες», όπως η ρύπανση και γενικότερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η απαξίωση και εξαφάνιση άλλων παραγωγικών τομέων της οικονομίας, η διάλυση του κοινωνικού ιστού κ.λπ., ουδέποτε ελήφθησαν υπ’ όψιν.

Για χάρη αυτής της «επένδυσης» και για τα οφέλη που υποσχόταν στην εθνική οικονομία, το κράτος επέλεξε να συγκρουστεί με τους πολίτες του, εφαρμόζοντας την πιο βίαιη καταστολή και εγκαθιστώντας στη Β. Χαλκιδική μια μόνιμη «κατάσταση εξαίρεσης», με πάνω από 420 κάτοικους να διώκονται ποινικά επειδή αντιστάθηκαν στην καταστροφή.

Τελικά η Χαλκιδική καταστρέφεται για μια επένδυση που δεν θα αφήσει παρά μόνο ψίχουλα στα δημόσια ταμεία. Για μερικούς αυτό ονομάζεται «ανάπτυξη».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαυστε τις περισσότερες ατάκες που προέρχονται από την καθημερινότητα…..πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός

112

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top