• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Το βρώμικο παιχνίδι της ΝΔ με τους καναλάρχες της διαπλοκής - Τα στοιχεία που «καίνε» τον Μητσοτάκη!

  Το βρώμικο παιχνίδι της ΝΔ με τους καναλάρχες της διαπλοκής - Τα στοιχεία που «καίνε» τον Μητσοτάκη!

 • Η παραποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ και οι «πουλημένοι» απατεώνες της δημοσιογραφίας!

  Η παραποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ και οι «πουλημένοι» απατεώνες της δημοσιογραφίας!

 • Φρικτές καταγγελίες για πολιτικά σκάνδαλα στην Κύπρο: Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια…..του Μιχάλη Ιγνατίου.

  Φρικτές καταγγελίες για πολιτικά σκάνδαλα στην Κύπρο: Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι...

 • ΣΟΚ! Έρευνα αποκαλύπτει χιλιάδες νοθευμένα τρόφιμα!

  ΣΟΚ! Έρευνα αποκαλύπτει χιλιάδες νοθευμένα τρόφιμα!

 • Πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα για την καθιέρωση των Συνοικιακών Συμβουλίων!

  Πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα για την καθιέρωση των Συνοικιακών Συμβουλίων!

 • Η εκπληκτική Μαρλαίν Αγγελίδου στον Λυκαβηττό το καλοκαίρι του 2003.

  Η εκπληκτική Μαρλαίν Αγγελίδου στον Λυκαβηττό το καλοκαίρι του 2003.

Καταργούνται τα τέλη περιαγωγής στα κινητά εντός Ε.Ε. από 15 Ιουνίου.

Καταργούνται από σήμερα 15 Ιουνίου όλες οι χρεώσεις περιαγωγής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι χρήστες κινητού, ανεξαρτήτως της χώρας εντός της Ε.Ε. και των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε. και Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν), χρεώνονται όπως όταν αυτοί βρίσκονται στο σπίτι τους, στην πόλη τους ή στη χώρα γέννησής τους.

Στον κανόνα αυτό θα υπάρξουν μόνον ορισμένες εξαιρέσεις, που σύμφωνα με την Κομισιόν δεν θα αντιστοιχεί σε περισσότερο από 1% των ταξιδιωτών εντός της Ε.Ε.

Η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής εντάσσεται στο σχέδιο της Κομισιόν για την υλοποίηση της ενιαίας ψηφιακής αγοράς. Όπως ο Αμερικανός πολίτης αξιοποιεί το κινητό τηλέφωνό του κατά μήκος όλης της χώρας με την ίδια χρέωση, έτσι επιδιώκεται να συμβεί και με τον Ευρωπαίο πολίτη. 

Έτσι από αύριο, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι καταργούν τις όποιες επιπλέον χρεώσεις εφαρμόζουν στους πελάτες άλλων δικτύων που λειτουργούν σε άλλες χώρες εντός των ζωνών της Ε.Ε. και του ΕΟΧ.

Στην Ελλάδα, η Cosmote ήδη γνωστοποίησε ότι εξαλείφονται όλες οι χρεώσεις περιαγωγής στους χρήστες συμβολαίου και καρτοκινητής τηλεφωνίας.

«Για εξερχόμενες κλήσεις από χώρα της Ε.Ε. προς την Ελλάδα ή προς οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε./ΕΟΧ θα καταναλώνεται, χωρίς επιπλέον χρέωση, ο δωρεάν χρόνος ομιλίας προς τρίτα εθνικά δίκτυα, από τυχόν πρόσθετα εθνικά πακέτα.

Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμος δωρεάν χρόνος ομιλίας προς τρίτα δίκτυα από κάποιο πρόσθετο πακέτο, η χρέωση θα γίνεται σύμφωνα με τις εκάστοτε εθνικές χρεώσεις του προγράμματος του συνδρομητή προς τρίτα εθνικά δίκτυα», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας για τους κατόχους καρτοκινητών τηλεφώνων.

Αντίστοιχη ανακοίνωση είχε εκδώσει η εταιρεία και για τους κατόχους κινητών με συμβόλαιο, ενώ αντίστοιχα με τις χρεώσεις υπηρεσιών φωνής, ισχύουν για την αποστολή μηνυμάτων SMS, μετάδοση δεδομένων.

Σε ότι αφορά τις εισερχόμενες κλήσεις, η Cosmote σημειώνει ότι «δεν θα έχουν καμία επιπλέον χρέωση όπως ακριβώς συμβαίνει με τις εθνικές κλήσεις». Αντίστοιχες ανακοινώσεις με εκείνες της Cosmote, έχουν πραγματοποιήσει οι εταιρείες κινητής Vodafone και Wind Hellas.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η κατάργηση των χρεώσεων μειώνει τα έσοδα των εταιρειών του κλάδου. Εκτιμάται ότι περίπου το 4% των συνολικών εσόδων προέρχεται από την περιαγωγή και με βάση αυτό εκτιμάται ότι στην Ελλάδα ανέρχονται σε περίπου 80 εκατ. ετησίως.

Η εξάλειψη των εσόδων περιαγωγής εντός Ε.Ε. δεν θα μηδενίσει το έσοδο, αλλά θα το περιορίσει. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, από το μέτρο αυτό, ο όμιλος Vodafone, αναμένεται να απολέσει περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ σε όλη την Ε.Ε. 

Συνολικά, από το 2007 που ξεκίνησε η Κομισιόν να μειώνει τις χρεώσεις περιαγωγής, ο όμιλος Vodafone εκτιμάται ότι απώλεσε έσοδα της τάξεως των 2 δις ευρώ ετησίως.

Πολλοί, ωστόσο, είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η εξάλειψη των χρεώσεων περιαγωγής οδηγεί σε αύξηση των εθνικών χρεώσεων. Έτσι καλύπτεται το επιπλέον κόστος που απαιτείται από τα δίκτυα για να καλύπτουν τις ανάγκες των ταξιδιωτών.

Ειδικά στην Ελλάδα το κόστος αυτό είναι μεγαλύτερο, δεδομένου ότι οι εταιρείες κινητής για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση κατά την τουριστική περίοδο, υπερδιαστασιολογούν τα δίκτυά τους χωρίς αυτό να δικαιολογείται οικονομικά και για τους 12 μήνες τους έτους.

Η Κομισιόν, ωστόσο, θεωρεί ότι η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των εθνικών χρεώσεων και ότι ο ανταγωνισμός θα λειτουργήσει, όπως λειτούργησε τα τελευταία 10 χρόνια.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 5o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ με την Kifisia Press.

Με το κλείσιμο της χειμερινής θεατρικής σεζόν 2016-2017, η εφημερίδα Kifisia Press σας εύχεται Καλό Καλοκαίρι.

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Η Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

Πρόσφατα σχόλια

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός

112

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top