• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ - Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2018;

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ - Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2018;

Στη Βουλή ο Προϋπολογισμός του 2018 με...

Γιώργος Καραμέρος: Στον αυτόματο πιλότο έχει αφήσει το Μαρούσι η Δημοτική Αρχή!!

Γιώργος Καραμέρος: Στον αυτόματο πιλότο έχει αφήσει το Μαρούσι η Δημοτική Αρχή!!

ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ για τα αντιπλημμυρικά έργα κάθε γειτονιάς του Αμαρουσίου. Με fake news επιχειρεί ο δήμος Αμαρουσίου να κρύψει την αλήθεια για τις καθυστερήσεις που προκαλεί στα...

 • Ανάλυση: Ο Αλβανός Εντι Ράμα παίζει με τη φωτιά…..του Μιχάλη Ιγνατίου.

  Ανάλυση: Ο Αλβανός Εντι Ράμα παίζει με τη φωτιά…..του Μιχάλη Ιγνατίου.

 • Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ τον «βρώμικο» ρόλο του ΣΚΑΪ και του Τούρκου Ατζούν Ιλιτζαλί, παραγωγού του Survivor!!

  Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ τον «βρώμικο» ρόλο του ΣΚΑΪ και του Τούρκου Ατζούν Ιλιτζαλί, παραγωγού του...

 • Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Ιταλία υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για τον αγωγό EastMed.

  Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Ιταλία υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για τον αγωγό EastMed.

 • ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ - Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2018;

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ - Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2018;

 • Γιώργος Καραμέρος: Στον αυτόματο πιλότο έχει αφήσει το Μαρούσι η Δημοτική Αρχή!!

  Γιώργος Καραμέρος: Στον αυτόματο πιλότο έχει αφήσει το Μαρούσι η Δημοτική Αρχή!!

 • Πολιτικός σεισμός: Στενός συνεργάτης του Βαρουφάκη αποκαλύπτει πως ο Γιάνης έγινε συνεργός του Μητσοτάκη.

  Πολιτικός σεισμός: Στενός συνεργάτης του Βαρουφάκη αποκαλύπτει πως ο Γιάνης έγινε συνεργός του...

Ο μικρός Αμίρ και το μοιράδιον αυτών που προσβάλλουν την Ελληνική σημαία.

Τα κρατικά και εθνικά σύμβολα, όπως η Ελληνική σημαία, ως σύμβολα της κυριαρχίας του Κράτους και της ιστορίας του έθνους δεν προστατεύονται για την αξία τους ως υλικών αντικειμένων, αλλά για τη δύναμη και την πίστη που ενεργοποιούν σε κάθε πολίτη αναφορικά με την ενότητα και το κύρος της συντεταγμένης πολιτείας στην οποία αυτά ως σύμβολα αναφέρονται.

Η περιύβριση των κρατικών και εθνικών συμβόλων μπορεί να τελεστεί δημόσια ή ιδιωτικά με πράξεις που εκδηλώνουν μίσος ή περιφρόνηση προς το σύμβολο, όπως η Ελληνική σημαία. 

Ο συμβολισμός της Ελληνικής σημαίας άπτεται θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος όπως αυτή περί ισότητας των πολιτών του άρ.4 Σ.

Συνεπώς, η έκφραση συμπεριφοράς ρατσιστικού μίσους από ένα μοιράδιον πολιτών, ένα μικρό τμήμα ως επί το πλείστον ακροδεξιών πολιτών που νομίζουν ότι είναι περισσότερο Ελληναράδες από όλους τους άλλους Έλληνες που συμπεριφέρονται με σεβασμό στην αρχή της ισότητας, που εκδηλώνεται με πράξεις και ισχυρισμούς περί δήθεν απαγόρευσης ή δήθεν μη ύπαρξης δικαιώματος να κρατήσει την Ελληνική σημαία σε μαθητική παρέλαση ο Αμίρ, πρόσφυγας εξ αλλοδαπής ορμώμενος που τελεί ως μαθητής σχολείου στην Ελλάδα, συνιστά πράξη περιφρόνησης του συμβολισμού της Ελληνικής σημαίας άρρηκτα συνδεόμενου με την αρχή της ισότητας και το σεβασμό της. 

Φορείς του δικαιώματος της ισότητας είναι κατ’ αρχήν οι Έλληνες πολίτες. Φορείς, όμως, του δικαιώματος της ισότητας να είναι και οι αλλοδαποί.

Η αναγνώριση σε αλλοδαπούς του δικαιώματος της ισότητας συνδέεται στενά με τη διάκρισή της σε πολιτική, κοινωνική και οικονομική. 

Η στέρηση σε ένα προσφυγόπουλο όπως ο μικρός Αμίρ που είναι μαθητής Ελληνικού σχολείου του δικαιώματός του να κρατήσει την Ελληνική σημαία σε μαθητική παρέλαση είναι, καταρχήν, στέρηση δικαιώματος στην κοινωνική ισότητα. 

Και ως τέτοια, είναι πράξη αντικείμενη σε θεμελιώδεις Συνταγματικούς κανόνες περί την ισότητα, την οποία ανάγουν σε δικαίωμα «απαράγραπτο» και «αναπαλλοτρίωτο» και, ως εκ τούτου, δεν είναι επιδεκτικό ούτε παραίτησης, η οποία, άλλωστε, θα προσέκρουε και στην προστατευτική υποχρέωση του Κράτους. Γενική και για το μέλλον παραίτηση από το δικαίωμα της ισότητας αντιβαίνει, επίσης, στο Σύνταγμα.

Την αρχή της ισότητας υιοθετεί και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οδηγίες 2000/43/ΕΚ (απαγόρευση διακρίσεων λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής) και 2000/78/ΕΚ (απαγόρευση διακρίσεων λόγω θρησκείας ή πεποιθήσεων, ειδικών αναγκών, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού στον τομέα της απασχολήσεως και της εργασίας) που ενσωματώθηκαν στο ελληνικό δίκαιο με τον νόμο 3340/2005 «Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης κλπ.». 

Κατά το άρθρο 20 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι έναντι του νόμου» (αντί της παραδοσιακής εκφράσεως των ελληνικών συνταγμάτων «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου»). 

Το άρθρο 21 του Χάρτη απαγορεύει «κάθε διάκριση ιδίως λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνοτικής καταγωγής ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, πολιτικών φρονημάτων ή κάθε άλλης γνώμης, ιδιότητας μέλους εθνικής μειονότητας, περιουσίας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού». 

Επιπλέον, η παρ. 2 απαγορεύει «κάθε διάκριση λόγω ιθαγένειας» «εντός του πεδίου εφαρμογής των Συνθηκών και με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεών τους». 

Προς όλους αυτούς τους Ελληναράδες, το μοιράδιον αυτών με τα tatoo της σβάστικας ή της άλλης ακραίας ιδεολογίας τους που μας ντροπιάζει ως Έλληνες όταν αυτήν την κάνουν πράξεις ρατσιστικού μίσους υψώνοντας την Ελληνική σημαία, σ’ αυτούς που προσβάλλουν κάθε τι που συνιστά την πεμπτουσία του πολιτισμού μας, κάνοντας σημαία τους το ρατσισμό και την ξενοφοβία, κατακρεουργώντας τον συμβολισμό της Ελληνικής σημαίας διαστρεβλώνοντας κι αντιποιούμενοι την ουσία του να είναι κανείς Έλληνας, πρέπει κάποτε να αντιδράσουμε συγκροτημένα συμμεριζόμενοι τον συμβολισμό της Ελληνικής σημαίας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της Kifisia Press: Τσίπρας σε μικρό Αμίρ: Κάποιοι σε αδίκησαν.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 6o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ με την Kifisia Press.

Την Παρασκευή 15/12/2017 η εφημερίδα Kifisia Press προσφέρει στους αναγνώστες της, μία ΔΩΡΕΑΝ διπλή πρόσκληση, για την σάτιρα «ГЛУМ» (Γκλούμ) βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι, στο Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 11854 Αθήνα, τηλ. 210 345 5020.

Την κερδίζει ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη 14/12/2017 αργά το απόγευμα μεταξύ των πρώτων δέκα e-mail που θα παραληφθούν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Εάν ενδιαφέρεστε……δηλώστε ΑΜΕΣΑ την συμμετοχή σας στην κλήρωση στέλνοντας το e-mail σας με τίτλο «Ενδιαφέρομαι για την ΔΩΡΕΑΝ διπλή πρόσκληση θεάτρου» στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε το logo…..

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός

112

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top