• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Όταν η λαμογιά δεν είναι χόμπι αλλά επάγγελμα!!

  Όταν η λαμογιά δεν είναι χόμπι αλλά επάγγελμα!!

 • Καταιγιστικές εξελίξεις: Οι εισαγγελείς διαφθοράς εντόπισαν τους λογαριασμούς που έμπαιναν οι μίζες των πολιτικών από τη Novartis.

  Καταιγιστικές εξελίξεις: Οι εισαγγελείς διαφθοράς εντόπισαν τους λογαριασμούς που έμπαιναν οι...

 • Εθνική Μειοδοσία Σαμαρά με το απαράδεκτο άρθρο του στους Financial Times!

  Εθνική Μειοδοσία Σαμαρά με το απαράδεκτο άρθρο του στους Financial Times!

 • Νέα «βόμβα» του έντιμου Γ. Σούρλα: Μου έδιναν μίζα 500 εκ. για να βγάλω στην αγορά εμβόλια!

  Νέα «βόμβα» του έντιμου Γ. Σούρλα: Μου έδιναν μίζα 500 εκ. για να βγάλω στην αγορά εμβόλια!

 • ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ-Έχει τελειώσει το πολιτικό παιχνίδι πλέον για τον Γεωργιάδη! Θέμα ωρών η παραίτηση του;

  ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ-Έχει τελειώσει το πολιτικό παιχνίδι πλέον για τον Γεωργιάδη! Θέμα ωρών η παραίτηση...

 • Κρατηθείτε: Έρχονται νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την εμπλοκή του Άδωνι στο σκάνδαλο Novartis - Όλες οι λεπτομέρειες.

  Κρατηθείτε: Έρχονται νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την εμπλοκή του Άδωνι στο σκάνδαλο...

Narkissos Hall: Music-Restaurant-Bar

Για προσωπικές ή επαγγελματικές εκδηλώσεις με καλή μουσική και υπέροχο φαγητό. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ο μικρός Αμίρ και το μοιράδιον αυτών που προσβάλλουν την Ελληνική σημαία.

Τα κρατικά και εθνικά σύμβολα, όπως η Ελληνική σημαία, ως σύμβολα της κυριαρχίας του Κράτους και της ιστορίας του έθνους δεν προστατεύονται για την αξία τους ως υλικών αντικειμένων, αλλά για τη δύναμη και την πίστη που ενεργοποιούν σε κάθε πολίτη αναφορικά με την ενότητα και το κύρος της συντεταγμένης πολιτείας στην οποία αυτά ως σύμβολα αναφέρονται.

Η περιύβριση των κρατικών και εθνικών συμβόλων μπορεί να τελεστεί δημόσια ή ιδιωτικά με πράξεις που εκδηλώνουν μίσος ή περιφρόνηση προς το σύμβολο, όπως η Ελληνική σημαία. 

Ο συμβολισμός της Ελληνικής σημαίας άπτεται θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος όπως αυτή περί ισότητας των πολιτών του άρ.4 Σ.

Συνεπώς, η έκφραση συμπεριφοράς ρατσιστικού μίσους από ένα μοιράδιον πολιτών, ένα μικρό τμήμα ως επί το πλείστον ακροδεξιών πολιτών που νομίζουν ότι είναι περισσότερο Ελληναράδες από όλους τους άλλους Έλληνες που συμπεριφέρονται με σεβασμό στην αρχή της ισότητας, που εκδηλώνεται με πράξεις και ισχυρισμούς περί δήθεν απαγόρευσης ή δήθεν μη ύπαρξης δικαιώματος να κρατήσει την Ελληνική σημαία σε μαθητική παρέλαση ο Αμίρ, πρόσφυγας εξ αλλοδαπής ορμώμενος που τελεί ως μαθητής σχολείου στην Ελλάδα, συνιστά πράξη περιφρόνησης του συμβολισμού της Ελληνικής σημαίας άρρηκτα συνδεόμενου με την αρχή της ισότητας και το σεβασμό της. 

Φορείς του δικαιώματος της ισότητας είναι κατ’ αρχήν οι Έλληνες πολίτες. Φορείς, όμως, του δικαιώματος της ισότητας να είναι και οι αλλοδαποί.

Η αναγνώριση σε αλλοδαπούς του δικαιώματος της ισότητας συνδέεται στενά με τη διάκρισή της σε πολιτική, κοινωνική και οικονομική. 

Η στέρηση σε ένα προσφυγόπουλο όπως ο μικρός Αμίρ που είναι μαθητής Ελληνικού σχολείου του δικαιώματός του να κρατήσει την Ελληνική σημαία σε μαθητική παρέλαση είναι, καταρχήν, στέρηση δικαιώματος στην κοινωνική ισότητα. 

Και ως τέτοια, είναι πράξη αντικείμενη σε θεμελιώδεις Συνταγματικούς κανόνες περί την ισότητα, την οποία ανάγουν σε δικαίωμα «απαράγραπτο» και «αναπαλλοτρίωτο» και, ως εκ τούτου, δεν είναι επιδεκτικό ούτε παραίτησης, η οποία, άλλωστε, θα προσέκρουε και στην προστατευτική υποχρέωση του Κράτους. Γενική και για το μέλλον παραίτηση από το δικαίωμα της ισότητας αντιβαίνει, επίσης, στο Σύνταγμα.

Την αρχή της ισότητας υιοθετεί και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οδηγίες 2000/43/ΕΚ (απαγόρευση διακρίσεων λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής) και 2000/78/ΕΚ (απαγόρευση διακρίσεων λόγω θρησκείας ή πεποιθήσεων, ειδικών αναγκών, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού στον τομέα της απασχολήσεως και της εργασίας) που ενσωματώθηκαν στο ελληνικό δίκαιο με τον νόμο 3340/2005 «Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης κλπ.». 

Κατά το άρθρο 20 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι έναντι του νόμου» (αντί της παραδοσιακής εκφράσεως των ελληνικών συνταγμάτων «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου»). 

Το άρθρο 21 του Χάρτη απαγορεύει «κάθε διάκριση ιδίως λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνοτικής καταγωγής ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, πολιτικών φρονημάτων ή κάθε άλλης γνώμης, ιδιότητας μέλους εθνικής μειονότητας, περιουσίας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού». 

Επιπλέον, η παρ. 2 απαγορεύει «κάθε διάκριση λόγω ιθαγένειας» «εντός του πεδίου εφαρμογής των Συνθηκών και με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεών τους». 

Προς όλους αυτούς τους Ελληναράδες, το μοιράδιον αυτών με τα tatoo της σβάστικας ή της άλλης ακραίας ιδεολογίας τους που μας ντροπιάζει ως Έλληνες όταν αυτήν την κάνουν πράξεις ρατσιστικού μίσους υψώνοντας την Ελληνική σημαία, σ’ αυτούς που προσβάλλουν κάθε τι που συνιστά την πεμπτουσία του πολιτισμού μας, κάνοντας σημαία τους το ρατσισμό και την ξενοφοβία, κατακρεουργώντας τον συμβολισμό της Ελληνικής σημαίας διαστρεβλώνοντας κι αντιποιούμενοι την ουσία του να είναι κανείς Έλληνας, πρέπει κάποτε να αντιδράσουμε συγκροτημένα συμμεριζόμενοι τον συμβολισμό της Ελληνικής σημαίας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της Kifisia Press: Τσίπρας σε μικρό Αμίρ: Κάποιοι σε αδίκησαν.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαυστε τις περισσότερες ατάκες που προέρχονται από την καθημερινότητα…..πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός

112

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top