• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • ΣΕΛΑΝΑ ΒΡΟΝΤΗ - Η απόλυση μου από την Καθημερινή!

  ΣΕΛΑΝΑ ΒΡΟΝΤΗ - Η απόλυση μου από την Καθημερινή!

 • Οι μισές φορητές συσκευές δεν προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης - Πιο εύκολη η δουλειά των…πορτοφολάδων!

  Οι μισές φορητές συσκευές δεν προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης - Πιο εύκολη η δουλειά...

 • ΕΛΠΕ, Total και Exxon Mobil οι κοινοπραξίες για έρευνες υδρογονανθράκων δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

  ΕΛΠΕ, Total και Exxon Mobil οι κοινοπραξίες για έρευνες υδρογονανθράκων δυτικά και νοτιοδυτικά...

 • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Ο κολλητός του Μητσοτάκη συνελήφθη επειδή επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε εντεκάχρονο κορίτσι.

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Ο κολλητός του Μητσοτάκη συνελήφθη επειδή επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε...

 • Αν αγαπάς τους γονείς σου ή τους παππούδες σου, βγάλε από την ζωή τους τον ΣΚΑΙ.

  Αν αγαπάς τους γονείς σου ή τους παππούδες σου, βγάλε από την ζωή τους τον ΣΚΑΙ.

 • Ελλάδα μου…….

  Ελλάδα μου…….

Ο μικρός Αμίρ και το μοιράδιον αυτών που προσβάλλουν την Ελληνική σημαία.

Τα κρατικά και εθνικά σύμβολα, όπως η Ελληνική σημαία, ως σύμβολα της κυριαρχίας του Κράτους και της ιστορίας του έθνους δεν προστατεύονται για την αξία τους ως υλικών αντικειμένων, αλλά για τη δύναμη και την πίστη που ενεργοποιούν σε κάθε πολίτη αναφορικά με την ενότητα και το κύρος της συντεταγμένης πολιτείας στην οποία αυτά ως σύμβολα αναφέρονται.

Η περιύβριση των κρατικών και εθνικών συμβόλων μπορεί να τελεστεί δημόσια ή ιδιωτικά με πράξεις που εκδηλώνουν μίσος ή περιφρόνηση προς το σύμβολο, όπως η Ελληνική σημαία. 

Ο συμβολισμός της Ελληνικής σημαίας άπτεται θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος όπως αυτή περί ισότητας των πολιτών του άρ.4 Σ.

Συνεπώς, η έκφραση συμπεριφοράς ρατσιστικού μίσους από ένα μοιράδιον πολιτών, ένα μικρό τμήμα ως επί το πλείστον ακροδεξιών πολιτών που νομίζουν ότι είναι περισσότερο Ελληναράδες από όλους τους άλλους Έλληνες που συμπεριφέρονται με σεβασμό στην αρχή της ισότητας, που εκδηλώνεται με πράξεις και ισχυρισμούς περί δήθεν απαγόρευσης ή δήθεν μη ύπαρξης δικαιώματος να κρατήσει την Ελληνική σημαία σε μαθητική παρέλαση ο Αμίρ, πρόσφυγας εξ αλλοδαπής ορμώμενος που τελεί ως μαθητής σχολείου στην Ελλάδα, συνιστά πράξη περιφρόνησης του συμβολισμού της Ελληνικής σημαίας άρρηκτα συνδεόμενου με την αρχή της ισότητας και το σεβασμό της. 

Φορείς του δικαιώματος της ισότητας είναι κατ’ αρχήν οι Έλληνες πολίτες. Φορείς, όμως, του δικαιώματος της ισότητας να είναι και οι αλλοδαποί.

Η αναγνώριση σε αλλοδαπούς του δικαιώματος της ισότητας συνδέεται στενά με τη διάκρισή της σε πολιτική, κοινωνική και οικονομική. 

Η στέρηση σε ένα προσφυγόπουλο όπως ο μικρός Αμίρ που είναι μαθητής Ελληνικού σχολείου του δικαιώματός του να κρατήσει την Ελληνική σημαία σε μαθητική παρέλαση είναι, καταρχήν, στέρηση δικαιώματος στην κοινωνική ισότητα. 

Και ως τέτοια, είναι πράξη αντικείμενη σε θεμελιώδεις Συνταγματικούς κανόνες περί την ισότητα, την οποία ανάγουν σε δικαίωμα «απαράγραπτο» και «αναπαλλοτρίωτο» και, ως εκ τούτου, δεν είναι επιδεκτικό ούτε παραίτησης, η οποία, άλλωστε, θα προσέκρουε και στην προστατευτική υποχρέωση του Κράτους. Γενική και για το μέλλον παραίτηση από το δικαίωμα της ισότητας αντιβαίνει, επίσης, στο Σύνταγμα.

Την αρχή της ισότητας υιοθετεί και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οδηγίες 2000/43/ΕΚ (απαγόρευση διακρίσεων λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής) και 2000/78/ΕΚ (απαγόρευση διακρίσεων λόγω θρησκείας ή πεποιθήσεων, ειδικών αναγκών, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού στον τομέα της απασχολήσεως και της εργασίας) που ενσωματώθηκαν στο ελληνικό δίκαιο με τον νόμο 3340/2005 «Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης κλπ.». 

Κατά το άρθρο 20 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι έναντι του νόμου» (αντί της παραδοσιακής εκφράσεως των ελληνικών συνταγμάτων «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου»). 

Το άρθρο 21 του Χάρτη απαγορεύει «κάθε διάκριση ιδίως λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνοτικής καταγωγής ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, πολιτικών φρονημάτων ή κάθε άλλης γνώμης, ιδιότητας μέλους εθνικής μειονότητας, περιουσίας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού». 

Επιπλέον, η παρ. 2 απαγορεύει «κάθε διάκριση λόγω ιθαγένειας» «εντός του πεδίου εφαρμογής των Συνθηκών και με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεών τους». 

Προς όλους αυτούς τους Ελληναράδες, το μοιράδιον αυτών με τα tatoo της σβάστικας ή της άλλης ακραίας ιδεολογίας τους που μας ντροπιάζει ως Έλληνες όταν αυτήν την κάνουν πράξεις ρατσιστικού μίσους υψώνοντας την Ελληνική σημαία, σ’ αυτούς που προσβάλλουν κάθε τι που συνιστά την πεμπτουσία του πολιτισμού μας, κάνοντας σημαία τους το ρατσισμό και την ξενοφοβία, κατακρεουργώντας τον συμβολισμό της Ελληνικής σημαίας διαστρεβλώνοντας κι αντιποιούμενοι την ουσία του να είναι κανείς Έλληνας, πρέπει κάποτε να αντιδράσουμε συγκροτημένα συμμεριζόμενοι τον συμβολισμό της Ελληνικής σημαίας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της Kifisia Press: Τσίπρας σε μικρό Αμίρ: Κάποιοι σε αδίκησαν.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Buffalo Wings & Rings

Καλώς ήρθατε στην εμπειρία του «sports & lifestyle restaurant» στην Νέα Ερυθραία, Χαριλάου Τρικούπη 127.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πρώτο «sports and lifestyle» εστιατόριο στην Νέα Ερυθραία, πατώντας ΕΔΩ…….

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στην εφημερίδα Kifisia Press βλέπουμε τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)......σαν μία άριστη ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη σχέση μας! Για περισσότερα πατήστε το Logo.

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Ρωσίας.

Απολαύστε καθημερινά όλους τους αγώνες, την εξέλιξη της βαθμολογίας κτλ. πατώντας το Logo……

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ;; Βρες την εύκολα κάνοντας κλικ πάνω στο παρακάτω Logo του Δήμου Κηφισιάς.

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαύστε τις 50 Πικάντικες Καλοκαιρινές Ατάκες!!.…πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top