• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Είναι γνωστοί αυτοί που ευθύνονται για το κλείσιμο του MEGA: Και δεν είναι οι πολιτικοί…..του Μιχάλη Ιγνατίου.

  Είναι γνωστοί αυτοί που ευθύνονται για το κλείσιμο του MEGA: Και δεν είναι οι πολιτικοί…..του...

 • ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ τέτοιο απίθανο βιογραφικό!!

  ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ τέτοιο απίθανο βιογραφικό!!

 • Το ΚΕΜΜΕ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

  Το ΚΕΜΜΕ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

 • Η ομοβροντία Παυλόπουλου-Καραμανλή-Καμμένου έθεσε τις κόκκινες γραμμές στο Σκοπιανό!

  Η ομοβροντία Παυλόπουλου-Καραμανλή-Καμμένου έθεσε τις κόκκινες γραμμές στο Σκοπιανό!

 • Έλληνας καθηγητής στις ΗΠΑ δηλώνει: Η γενετική θα αλλάξει τον τρόπο που ασκείται η ιατρική.

  Έλληνας καθηγητής στις ΗΠΑ δηλώνει: Η γενετική θα αλλάξει τον τρόπο που ασκείται η ιατρική.

 • FAKE Ενημέρωση ΣΚΑΪ……Έλεος πια!!

  FAKE Ενημέρωση ΣΚΑΪ……Έλεος πια!!

Το Ισραήλ «σβήνει» την Τουρκία από τον χάρτη των χωρών-ενεργειακών κόμβων.

Ολόκληρος ο ενεργειακός χάρτης της Α. Μεσογείου αλλάζει από την απύθμενα προκλητική στάση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν , η χώρα του οποίου είναι εντελώς «αναξιόπιστη» για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας από Ισραήλ-ΗΠΑ και ΕΕ.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία μετά την τετραμερή (Ελλάδα-Ιταλία-Κύπρος-Αίγυπτο) και όχι τριμερή απομονώνεται πλήρως σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Ενώ το παρασκήνιο «δουλεύει» με οργασμό, τώρα έρχονται και οι Ισραηλινοί να ενταχθούν αλλάζοντας τις ισορροπίες.

Η σειρά των τριμερών συναντήσεων που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα με Αίγυπτο και Ελλάδα θα συνεχιστούν και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Τη συγκεκριμένη περίοδο θα πραγματοποιηθούν οι τριμερείς με την Ιορδανία και με το Ισραήλ.

Οι αποφάσεις αλλά και οι εξελίξεις στα ενεργειακά αυτής της περιόδου θα καθορίσουν αποφασιστικά τα όσα θα επέλθουν στο μέλλον. Κυρίως όμως θα παγιώσουν τις συμμαχίες όλων των χωρών της περιοχής με την Κύπρο και την Ελλάδα.

Τα δεδομένα αυτά φαίνεται να καθορίζουν και την πορεία που θα ακολουθήσει το φυσικό αέριο από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προς την ευρωπαϊκή αγορά. Είναι εμφανές ότι η πορεία θα είναι μέσω των μεσογειακών υδάτων από την περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ προς Αίγυπτο, Ελλάδα και Ιταλία.

Όλα αυτά όμως δείχνουν και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Ότι η διακλάδωση του αγωγού East Med από το Ισραήλ προς την Τουρκία και απ’ εκεί προς την ευρωπαϊκή αγορά έχει «σβήσει» οριστικά για τρεις λόγους.

Α. Η αποφασιστικότητα της Ιταλίας ώστε η πορεία να φυσικού αερίου να κινηθεί προς Αίγυπτο, Ελλάδα και Ιταλία. Και για να επιτευχθεί αυτό υπήρξε έντονο λόμπι από μέρους των Ιταλών. Κάτι που ενισχύει τις προσπάθειες της Λευκωσίας για να προχωρήσει ο αγωγός της Ανατολικής Μεσογείου.

Β. Ενώ υπήρχαν αρχικά επιφυλάξεις, κυρίως στον ευρωπαϊκό χώρο για το κόστος του αγωγού και τη βιωσιμότητα του έργου τα δεδομένα διαφοροποιούνται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο θεωρεί τον αγωγό ως ένα βιώσιμο έργο αλλά προχωρεί και σε κάλυψη σημαντικού μέρους των δαπανών. Όπως έπραξε για τη μελέτη του έργου.

Γ. Υπάρχουν δυσοίωνες προβλέψεις για την τουρκική οικονομία για το 2018, η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία και μια σειρά άλλοι παράγοντες έχουν σε μεγάλο βαθμό αφήσει εκτός ατζέντας τον αγωγό που θα συνδέει τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου με τους αγωγούς σε τουρκικό έδαφος.

«Η Αίγυπτος θεωρεί την Κύπρο έναν από τους βασικούς της εταίρους στη Μεσόγειο και την Ευρώπη και ενδιαφέρεται για τον συντονισμό με την Κύπρο σε διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», τονίζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερο», ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και αυτό σημαίνει πολλά για το επόμενο διάστημα.

Επίσης αρχές του 2018 υπάρχουν δύο σημαντικές συναντήσεις με αντικείμενο τα ενεργειακά.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα βρεθούν στην Κύπρο ο βασιλιάς της Ιορδανίας και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. Επισκέψεις στα πλαίσια των τριμερών συναντήσεων με Κύπρο και Ελλάδα.

Επίσης την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τριμερής Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας.

Τα ενεργειακά αλλά και η συνεργασία προς την κατεύθυνση της Ευρώπης θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών του Προέδρου Αναστασιάδη, του πρωθυπουργού Τσίπρα και του βασιλιά Αμπντάλα Β.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2018, θα ακολουθήσει και νέα τριμερής αυτή τη φορά ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ.

Οι συνομιλίες που θα έχουν οι Νίκος Αναστασιάδης, Αλέξης Τσίπρας και Βενιαμίν Νετανιάχου θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που πάνε ως γνωστό πέρα από τα ενεργειακά τα οποία βεβαίως για άλλη μια φορά θα κυριαρχήσουν.

Οι γεωπολιτικές αλλαγές στην περιοχή μας και οι στρατιωτικές συμμαχίες που θα επακολουθήσουν σίγουρα την υλοποίηση του αγωγού East Med, καθώς και της ηλεκτρικής διασύνδεσης των τεσσάρων χωρών, εκτοπίζουν τους Τούρκους, στο περιθώριο των εξελίξεων.

Η μόνη κίνηση που απομένει στην Άγκυρα είναι η ακύρωση των σχεδίων αυτών……μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων και προκλήσεων εναντίον μίας εκ των τεσσάρων χωρών όπως την Ελλάδα ή την Κύπρο για παράδειγμα……και αυτό τελικά θα πράξουν, σχεδόν αναγκαστικά.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 6o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ με την Kifisia Press.

Την Παρασκευή 15/12/2017 η εφημερίδα Kifisia Press προσφέρει στους αναγνώστες της, μία ΔΩΡΕΑΝ διπλή πρόσκληση, για την σάτιρα «ГЛУМ» (Γκλούμ) βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι, στο Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 11854 Αθήνα, τηλ. 210 345 5020.

Την κερδίζει ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη 14/12/2017 αργά το απόγευμα μεταξύ των πρώτων δέκα e-mail που θα παραληφθούν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Εάν ενδιαφέρεστε……δηλώστε ΑΜΕΣΑ την συμμετοχή σας στην κλήρωση στέλνοντας το e-mail σας με τίτλο «Ενδιαφέρομαι για την ΔΩΡΕΑΝ διπλή πρόσκληση θεάτρου» στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε το logo…..

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός

112

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top