• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
ΜΟΥΓΚΑ για ΔΙΑΦΘΟΡΑ €15εκ στον ΕΟΠΠΥ 2012-2014!

ΜΟΥΓΚΑ για ΔΙΑΦΘΟΡΑ €15εκ στον ΕΟΠΠΥ 2012-2014!

Για την υπόθεση διενεργήθηκε εισαγγελική έρευνα μετά από τη διαβίβαση πορισματικής αναφοράς του Σώματος Ελεγκτών Υγείας, που προσδιορίζει τη ζημιά του Δημοσίου σε ποσό περίπου 15 εκατομμυρίων...

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ - Ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς…..

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ - Ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς…..

Στα ΔΥΣΚΟΛΑ ελπίζω να βρεθούνε πάλι...

 • Η Ελλάδα μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε μπανανία - Θα την αφήσουμε να διαλυθεί;…του Σάββα Καλεντερίδη.

  Η Ελλάδα μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε μπανανία - Θα την αφήσουμε να διαλυθεί;…του Σάββα...

 • ΣΕΙΣΜΟΣ! Πάνω από 400.000 πατριώτες δηλώνουν παρών…..οι Έλληνες «μίλησαν».

  ΣΕΙΣΜΟΣ! Πάνω από 400.000 πατριώτες δηλώνουν παρών…..οι Έλληνες «μίλησαν».

 • Δήλωση βόμβα από τον Σαμαρά: Τίτλος τιμής για εμένα που έριξα την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

  Δήλωση βόμβα από τον Σαμαρά: Τίτλος τιμής για εμένα που έριξα την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

 • Βρετανικό δικαστήριο δίνει αποζημιώσεις σε αγωνιστές της ΕΟΚΑ! Ιστορική απόφαση.

  Βρετανικό δικαστήριο δίνει αποζημιώσεις σε αγωνιστές της ΕΟΚΑ! Ιστορική απόφαση.

 • ΜΟΥΓΚΑ για ΔΙΑΦΘΟΡΑ €15εκ στον ΕΟΠΠΥ 2012-2014!

  ΜΟΥΓΚΑ για ΔΙΑΦΘΟΡΑ €15εκ στον ΕΟΠΠΥ 2012-2014!

 • ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ - Ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς…..

  ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ - Ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς…..

Ερντογάν και Μπαμπατζάν στο κόλπο για παραβίαση του εμπάργκο και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Με την εξέταση από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα για τρίτη συνεχή μέρα, του μάρτυρα κατηγορίας Ριζά Ζαράμπ, συνεχίζεται στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν η δίκη σε βάρος στελέχους της τουρκικής κρατικής τράπεζας Halkbank και ακόμη 8 κατηγορουμένων (οι οποίοι ωστόσο φυγοδικούν) με τις κατηγορίες της παραβίασης των αμερικανικών και διεθνών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, συνωμοσίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο κ. Ζαράμπ - που ομολόγησε την ενοχή του και συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές - κατέθεσε ότι το 2012 Τούρκος αξιωματούχος του είπε ότι ο τότε πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος οικονομικών υποθέσεων Αλί Μπαμπατζάν διέταξαν τις τράπεζες να ξεκινήσουν τις συναλλαγές για τη μεταφορά χρημάτων που προέρχονταν από πώληση πετρελαίου στο Ιράν. 

Κατονόμασε πλην της Halkbank και τις τουρκικές τράπεζες Ziraat και Viqaf, μία τράπεζα του Ντουμπάι και μία Ινδική. Το σύστημα που περιέγραψε ο κ. Ζαράμπ στο δικαστήριο ήταν πολύπλοκο και χρησιμοποιούσε πώληση χρυσού ο οποίος μέσω τράπεζας στο Ντουμπάι διαβιβάζονταν σε συνάλλαγμα στο Ιράν. 

Τα δε ποσά εμφανιζόταν ότι προέρχονταν από πωλήσεις τροφίμων. Πλην του Μπαμπατζάν και του κατηγορούμενου στη δίκη πρώην υπουργού Οικονομικών Τζαφέρ Τσαγκλαγιάν, ο Ζαράμπ κατονόμασε ακόμη ένα Τούρκο υπουργό, με εμπλοκή στην υπόθεση. 

Τον υπουργό Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ, τον οποίο δωροδόκησε - μέσω του γιου του Μπαρίς Γκιουλέρ - με το ποσό των 100.000 δολαρίων, για να εξασφαλίσει συστατική επιστολή την οποία θα χρησιμοποιούσε για τις συναλλαγές του με κινεζική τράπεζα. 

Η ομάδα είχε χρησιμοποιήσει για λίγους μήνες και την Κίνα για το ξέπλυμα χρημάτων που προέρχονται από αγοραπωλησίες ιρανικού πετρελαίου, ωστόσο οι εκεί αρχές υποπτεύθηκαν την παραβίαση του εμπάργκο και διέκοψαν τις συναλλαγές. 

Στη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας ακούστηκαν και κάποιες μαγνητοταινίες από τηλεφωνικές συνομιλίες του Ζαράμπ, κυρίως με τον φυγόδικο γενικό διευθυντή της Halkbank, Σουλεϊμάν Ασλάν, ενώ επιδείχθηκαν και τηλεφωνικά μηνύματα μέσω WhatsApp που αντάλλασσαν μεταξύ τους οι κατηγορούμενοι. 

Ο Ασλάν είχε δωροδοκηθεί με ποσό 2 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Ζαράμπ, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε πως μαζί με συνεργάτη του ανησυχούσαν μήπως θύμωνε αν το μάθαινε ο υπουργός Οικονομικών Τσαγκλαγιάν, στο οποίο είχαν δώσει 52 εκατομμύρια. Είπε πως είχαν δωροδοκήσει τόσους πολλούς, που κάποιες φορές κατά λάθος έδιναν χρήματα στα λάθος πρόσωπα. 

Έκπληξη πάντως προκαλεί και στους δικαστικούς ρεπόρτερ που καλύπτουν τη δίκη, αλλά και σε νομικούς κύκλους, το γεγονός ότι ο Ζαράμπ παρουσιάζει λίγο - πολύ τον μοναδικό παρόντα στη δίκη κατηγορούμενο Μεχμέτ Χακάν Ατίλα ως πιόνι, που εκτελούσε τις εντολές του γενικού διευθυντή Σουλεϊμάν Ασλάν. 

Είπε πως δεν του πρόσφερε ποτέ χρήματα ως δωροδοκία, αλλά ούτε κι εκείνος του ζήτησε, ενώ σε μία περίπτωση τον εμφάνισε να διαφωνεί με την χρησιμοποίηση της πώλησης τροφίμων ως κάλυψη, για να κάνει τελικά αυτό που τον διέταξε ο Ασλάν. 

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ο Ατίλα ήταν αυτός που σχεδίασε το όλο σύστημα συγκάλυψης των πωλήσεων πετρελαίου ως πώληση τροφίμων, ενώ σε μία μαγνητοταινία που ακούστηκε στο δικαστήριο, σε συνομιλία του Ζαράμπ με τον Ατίλα ο τελευταίος ακούγεται να μιλά για τις ιρανικές κυρώσεις και πως θα τις υπερβούν. 

Σήμερα αναμένεται η ολοκλήρωση της εξέτασης του Ζαράμπ από τον εισαγγελέα, για ξεκινήσει από Δευτέρας η αντεξέτασή του από το συνήγορο υπεράσπισης. Το ενδιαφέρον σήμερα εστιάζεται στο αν παρουσιαστούν στοιχεία σε βάρος του γιου του Ταγίπ Ερντογάν-Μπιλάλ.

Υ.Γ. Αναβρασμός με το «Ιράν-Gate» στην Τουρκία - Στο κάδρο ο σουλτάνος Ερντογάν - Καβγάς στην Εθνοσυνέλευση - ΒΙΝΤΕΟ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 6o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ με την Kifisia Press.

Την Παρασκευή 15/12/2017 η εφημερίδα Kifisia Press προσφέρει στους αναγνώστες της, μία ΔΩΡΕΑΝ διπλή πρόσκληση, για την σάτιρα «ГЛУМ» (Γκλούμ) βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι, στο Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 11854 Αθήνα, τηλ. 210 345 5020.

Την κερδίζει ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη 14/12/2017 αργά το απόγευμα μεταξύ των πρώτων δέκα e-mail που θα παραληφθούν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Εάν ενδιαφέρεστε……δηλώστε ΑΜΕΣΑ την συμμετοχή σας στην κλήρωση στέλνοντας το e-mail σας με τίτλο «Ενδιαφέρομαι για την ΔΩΡΕΑΝ διπλή πρόσκληση θεάτρου» στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε το logo…..

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός

112

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top