• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Τα σάρωσε όλα! Η πρεμιέρα του νέου δελτίου ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου!

  Τα σάρωσε όλα! Η πρεμιέρα του νέου δελτίου ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου!

 • Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η βράβευσή της από το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»!

  Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η βράβευσή της από το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»!

 • ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ του Δήμου Κηφισιάς για επαρκείς, ασφαλείς και παιδαγωγικά άρτιους σχολικούς χώρους.

  ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ του Δήμου Κηφισιάς για επαρκείς, ασφαλείς και παιδαγωγικά άρτιους σχολικούς...

 • Ανοιχτή επιστολή στην ΕΡΤ από την ΝΔ και η άμεση απάντηση της.

  Ανοιχτή επιστολή στην ΕΡΤ από την ΝΔ και η άμεση απάντηση της.

 • Σοβαρότατες καταγγελίες Αντώναρου για την δράση του Γεωργιάδη.

  Σοβαρότατες καταγγελίες Αντώναρου για την δράση του Γεωργιάδη.

 • ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! Ακούστε πόσες εταιρίες είχαν τα τελευταία 30χρόνια μαζί οι οικογένειες Φλώρου-Μητσοτάκη!

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! Ακούστε πόσες εταιρίες είχαν τα τελευταία 30χρόνια μαζί οι οικογένειες...

ΠΟΡΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ που εκθέτει τον Α. Λοβέρδο για παράνομες χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ!!

Πόρισμα-καταπέλτης για παράνομες χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων την εποχή που ο σημερινός «κήρυκας της διαφάνειας» ήταν υφυπουργός Εξωτερικών!!

Το όργιο των παράνομων χρηματοδοτήσεων ΜΚΟ και ανώνυμων εταιριών την περίοδο 2001-2003, που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Διαφθοράς, εκθέτει τον Ανδρέα Λοβέρδο ως τότε υφυπουργό Εξωτερικών (επί κυβερνήσεως Σημίτη, με υπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και γενικό διευθυντή της ΥΔΑΣ τον γνωστό Αλεξ Ρόντο), ο οποίος σήμερα έχει λόγο επί παντός επιστητού, καταγγέλλει «σκάνδαλα» και ευαγγελίζεται την κάθαρση.

Στις υποθέσεις αυτές, που κόστισαν στο Ελληνικό Δημόσιο 6.328.000 ευρώ, η Εισαγγελία Διαφθοράς ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων μετά το πόρισμα «καταπέλτη» της ΥΔΑΣ, τον Ιούλιο του 2016, ενώ η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» φέρνει στη δημοσιότητα μια άγνωστη και περίεργη περίπτωση σύμβασης του υπουργείου Εξωτερικών με ιδιωτική επιχείρηση την περίοδο 2002-2003.

Όλως τυχαίως, ιδιοκτήτης της επιχείρησης αυτής εμφανίζεται να είναι ένας εκ των ιδρυτικών μελών του κόμματος ΡΙΚΣΣΥ (πολιτική κίνηση του Α. Λοβέρδου), που μετέπειτα τοποθετήθηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο στο διοικητικό συμβούλιο οργανισμού εποπτευόμενου από το υπουργείο Υγείας.

Το πόρισμα της ΥΔΑΣ αποκαλύπτει σημεία και τέρατα της περιόδου εκείνης και μιλά ξεκάθαρα για «παράνομες χρηματοδοτήσεις» ανώνυμων εταιριών και ΜΚΟ υπό το πρόσχημα της παροχής αναπτυξιακής βοήθειας σε τρίτες χώρες, που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο. Τόσο οι λεπτομέρειες όσο και οι μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν είναι συγκλονιστικές.

«Υπό έρευνα είναι αν όντως τα ποσά διατέθηκαν καταρχάς στους αποδέκτες σε μετρητά και αν οι επιταγές της Τραπέζης της Ελλάδος που επισυνάπτονται στις αποδόσεις των ΧΕΠ (Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής) όντως χρησιμοποιήθηκαν» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για χρήματα που δόθηκαν στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Α.Ε., στο Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Επιχειρηματικό Κέντρο Α.Ε., στο Ινστιτούτο Μελετών Ερευνών Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Χωρών ΝΑ Ευρώπης - ΙΝΑ Α.Ε. και στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης ΙΝΑ».

Για καθένα από τα πέντε προγράμματα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της ΥΔΑΣ, βρέθηκαν δύο υπουργικές αποφάσεις που έφεραν ακριβώς τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, ίδια ημερομηνία, ίδιο ποσό και ίδιο δικαιούχο. 

Στην πρώτη περίπτωση αναγράφεται «εγκρίνουμε τη διάθεση του ποσού…», ενώ στη δεύτερη «εγκρίνουμε λόγω επείγουσας ανάγκης και εξειδίκευσης του φορέα τη διάθεση μέσω ΧΕΠ του ποσού…».

Επισημαίνεται ότι οι υπουργικές αποφάσεις που αναφέρονται σε ΧΕΠ δεν φέρουν ημερομηνία προσυπογραφής από τον διευθυντή της αρμόδιας Διεύθυνσης Διεκπεραίωσης της πράξης, τον γενικό διευθυντή της ΥΔΑΣ (τότε, ο Αλεξ Ρόντος) και τον υφυπουργό Εξωτερικών, ενώ τα αντίγραφα που τηρούνται στους φακέλους της ΥΔΑΣ φέρουν θεώρηση με ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου 2002. 

Εκτιμάται στο πόρισμα ότι οι υπουργικές αποφάσεις που αναφέρονται σε ΧΕΠ είναι μεταγενέστερες της πράξης του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ τίθεται και θέμα γνησιότητάς τους.

Και οι παρανομίες στο «πάρτι» των εκατομμυρίων προς τις ΜΚΟ και τις ανώνυμες εταιρίες συνεχίζονται.

Ενδεικτική είναι η αναφορά διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος, ιδίως όσον αφορά τη χρηματοδότηση του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης Α.Ε. με το ποσό των 1.875.000 ευρώ, επισημαίνει ότι η ανώνυμη εταιρία εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και, κατ’ επέκταση, από το υπουργείο Οικονομικών, και ως εκ τούτου «σύμφωνα με τις ισχύουσες δημοσιονομικές διατάξεις, η απευθείας χρηματοδότησή του με υπόλογο υπάλληλο του ΥΠΕΞ δεν είναι νόμιμη».

Αποκάλυψη

Σε άλλο σημείο του πορίσματος αναφορικά με το Επιχειρηματικό Γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (BICC), αποκαλύπτεται το πώς το υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδοτούσε ως MKO καθαρά κερδοσκοπικές εταιρίες. 

«Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι 12 από τους 14 εταίρους του BICC είναι κερδοσκοπικές εταιρίες και, συνεπώς, η εγγραφή του στο μητρώο ΜΚΟ της ΥΔΑΣ και η συνακόλουθη χρηματοδότησή του είναι παράνομες»…..τονίζεται.

Κι όμως, ενώ συνέβαιναν όλα αυτά επί υφυπουργίας του κ. Λοβέρδου, σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης φέρεται ότι τα έχει ξεχάσει, όπως άλλωστε και τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον οποίο έβγαζε «λάδι» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το σκάνδαλο των TOR-M1, για το οποίο τελικά ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας καταδικάστηκε.

Η «μπίζνα» με την εταιρία ΙΝΔΙΚΤΟΣ και ο διορισμός του διευθύνοντος συμβούλου

Η άλλη ύποπτη υπόθεση στην οποία φέρεται ότι εμπλέκεται ο Α. Λοβέρδος αφορά εταιρία φερόμενου ως συγγενικού του προσώπου (κουμπάρος του) και μετέπειτα συνεργάτη του στο υπουργείο Υγείας, που είχε συμβληθεί με το υπουργείο Εξωτερικών όσο αυτός ήταν υφυπουργός και είχε πάρει δουλειές την περίοδο 2002-2003 συνολικού ύψους 323.000 ευρώ.

Η συμφωνία ήταν η εταιρία εκδόσεων ΙΝΔΙΚΤΟΣ, της οποίας διευθύνων σύμβουλος φέρεται ο Μ. Βελιτζανίδης, να παραδώσει συνολικά 240.000 έντυπα κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το 2002 αντί του ποσού των 194.700 ευρώ. 

Τα έντυπα, όμως, εμφανίζονται, σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη από την ΥΔΑΣ στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, να έχουν παραληφθεί δύο φορές από το υπουργείο Εξωτερικών:

Μία στις 30 Αυγούστου 2002 από τη διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του ΥΦΥΠΕΞ και μία στις 24 Σεπτεμβρίου 2002 (τελευταία ημέρα της ΔΕΘ και η παραλαβή θα γινόταν στην Αθήνα) από τη ΣΤ5 Διεύθυνση του ΥΠΕΞ.

Κατά τον ίδιο περίεργο τρόπο υλοποιήθηκε και η σύμβαση του 2003 για έντυπα αξίας - αυτή τη φορά - 128.266 ευρώ.

Ενας αριθμός 20.000 εντύπων εμφανίζεται, βάσει της σύμβασης που υπεγράφη στις 29 Αυγούστου, να παραδίδεται έως τις 12 Νοεμβρίου 2003 (πώς γίνεται έντυπα για τη ΔΕΘ να μπορούν να παραδοθούν δύο μήνες μετά τη διεξαγωγή της κανείς δεν ξέρει…), ενώ άλλα 8.000 έντυπα έπρεπε να έχουν παραδοθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου, χωρίς όμως να αναγράφεται στη σύμβαση ότι τόπος παραδόσεως είναι η Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς στο τιμολόγιο αναγράφεται ο αριθμός «50.000 έντυπα», ενώ τις επιτροπές παραλαβής του έργου αποτελούσαν είτε υπάλληλοι του διπλωματικού και του ιδιαίτερου γραφείου του τότε υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Λοβέρδου είτε του γραφείου γενικού γραμματέα, που υπαγόταν απευθείας σε αυτόν.

Οσον αφορά τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας ΙΝΔΙΚΤΟΣ, εμφανίζεται μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας  (ΡΙΚΣΣΥ) του κ. Λοβέρδου, ενώ το 2011 ο υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεως Παπανδρέου Α. Λοβέρδος τον διορίζει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών. 

Συμπτώσεις όλα αυτά ή μήπως τυχαία;

Πηγή: Κυριακάτικη Δημοκρατία.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Relaxing Music.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ θεραπευτική ή χαλαρωτική ή για διαλογισμό ή για να κοιμηθείς!…… «soft» μουσική.

 

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Buffalo Wings & Rings

Καλώς ήρθατε στην εμπειρία του «sports & lifestyle restaurant» στην Νέα Ερυθραία, Χαριλάου Τρικούπη 127.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πρώτο «sports and lifestyle» εστιατόριο στην Νέα Ερυθραία, πατώντας ΕΔΩ…….

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στην εφημερίδα Kifisia Press βλέπουμε τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)......σαν μία άριστη ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη σχέση μας! Για περισσότερα πατήστε το Logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ;; Βρες την εύκολα κάνοντας κλικ πάνω στο παρακάτω Logo του Δήμου Κηφισιάς.

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαύστε τις 50 Νέες Απαγορευμένες Επιγραφές και Ατάκες!!.…..πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΥΝΑΤΑ, την Δευτέρα 03/09/18, μια ξεχωριστή συντροφιά στον «αέρα» του NOSTOS 106,6 FM από επιλεγμένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, που δίνουν τη δική τους νότα σ' ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να φέρει κοντά αγαπημένους καλλιτέχνες και ήχους του παρελθόντος με την καλύτερη σύγχρονη μουσική!  ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Η Φαίη Βώκου, η ωραιότερη φωνή των FM και μοναδική ραδιοφωνική παραγωγός που δημιουργεί ατμόσφαιρα και συναίσθημα, καθημερινά 09.00-11.00......θα σας συναρπάζει με τις μουσικές της και την εκρηκτική της διάθεση!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top