• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Στοχοποιούν τον Κώστα Καραμανλή.

  Στοχοποιούν τον Κώστα Καραμανλή.

 • Είναι επικίνδυνος για τα ελληνικά συμφέροντα ο εξ αντικειμένου αποτυχημένος ο Νίμιτς…..του Γιώργου ΧΑΡΒΑΛΙΑ.

  Είναι επικίνδυνος για τα ελληνικά συμφέροντα ο εξ αντικειμένου αποτυχημένος ο Νίμιτς…..του...

 • Η φωνή των δημοτών Κηφισιάς δυναμώνει…….της Ιωάννας Φωτιάδη - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

  Η φωνή των δημοτών Κηφισιάς δυναμώνει…….της Ιωάννας Φωτιάδη - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

 • Όταν ο Μητσοτάκης σε κατηγορούσε ότι κατέστρεψες την Ελλάδα επειδή ζούσες πάνω από τις δυνατότητές σου……!

  Όταν ο Μητσοτάκης σε κατηγορούσε ότι κατέστρεψες την Ελλάδα επειδή ζούσες πάνω από τις...

 • Είναι γνωστοί αυτοί που ευθύνονται για το κλείσιμο του MEGA: Και δεν είναι οι πολιτικοί…..του Μιχάλη Ιγνατίου.

  Είναι γνωστοί αυτοί που ευθύνονται για το κλείσιμο του MEGA: Και δεν είναι οι πολιτικοί…..του...

 • ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ τέτοιο απίθανο βιογραφικό!!

  ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ τέτοιο απίθανο βιογραφικό!!

Γ. Θωμάκος στο «Π»: Η απλή αναλογική ισοπεδώνει τα πάντα.

Στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στο δήμο Κηφισιάς αλλά και στους καινοτόμους θεσμούς που εφαρμόζει όπως είναι ο «Συμμετοχικός προϋπολογισμός» και οι συνοικιακές συνελεύσεις, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Π», ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος.

Κατά την τοποθέτηση του για το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που προωθείται από την κυβέρνηση και στην αυτοδιοίκηση ο κ. Θωμάκος τονίζει πως:

«Η πολύ ενισχυμένη αναλογική δεν διασφαλίζει συνθήκες εκπροσώπησης ουσιαστικές και δίκαιες. Άλλο όμως σύστημα αναλογικότερο και άλλο η απόλυτη και ισοπεδωτική απλή αναλογική».

Ερ: Η κυβέρνηση προωθεί την αλλαγή του εκλογικού νόμου και στην αυτοδιοίκηση. Το σύστημα της απλής αναλογικής, θα βοηθούσε να υπάρξει κουλτούρα συνεργασιών μεταξύ των παρατάξεων όπως συμβαίνει σε κάποιες χώρες της Ευρώπης ή θα λειτουργούσε αρνητικά στη διακυβέρνηση ενός δήμου;

Απ: Βρεθήκαμε με πολυμελή αντιπροσωπεία από το δήμο Κηφισιάς στα Ιωάννινα για τρεις ημέρες. Έγινε ένα ουσιαστικό συνέδριο της ΚΕΔΕ. Το ζήτημα της απλής αναλογικής είναι στην καρδιά των προβληματισμών μας, δεν το αντιμετωπίσαμε πρώτη φορά στα Ιωάννινα.

Το δυσάρεστο είναι ότι ακόμη και τώρα δεν έχει μορφοποιηθεί σε τελική μορφή η πρόταση εκ μέρους της πολιτείας. Ουδείς γνωρίζει πότε θα κατατεθεί η πρόταση και θα γίνει η συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Η αυτοδιοίκηση, πρέπει να το πω μετά λύπης μου, δεν έχει εισακουστεί. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δήμοι και οι δήμαρχοι είναι αντίθετοι σε αυτό το οποίο έχει προταθεί.

Φυσικά πρέπει να πούμε, ως δημοκράτες πάνω απ’ όλα, ότι το εκλογικό σύστημα πρέπει να γίνει αναλογικότερο. Η πολύ ενισχυμένη αναλογική δεν διασφαλίζει συνθήκες εκπροσώπησης ουσιαστικές και δίκαιες.

Άλλο όμως σύστημα αναλογικότερο και άλλο η απόλυτη και ισοπεδωτική απλή αναλογική που θα οδηγήσει την πλειοψηφία των δήμων, τουλάχιστον για την επόμενη δημοτική περίοδο, σε ακυβερνησία, σε αδυναμία λήψης αποφάσεων.

Είμαι παλιός αυτοδιοικητικός, γιατί πριν εκλεγώ δήμαρχος ήμουν δημοτικός σύμβουλος σε θέσεις διοίκησης και νομίζω ότι δυστυχώς δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας, αλλά και δεν μπορεί να επιβληθεί βιαίως, μέσω ενός ισοπεδωτικού εκλογικού συστήματος που δεν θα δίνει προτάσεις διακυβέρνησης.

Πολλοί συνάδελφοι που εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή, προς τιμήν τους, «έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου» για το μέλλον της αυτοδιοίκησης, παρά το ότι δεν τους αγγίζει το πρόβλημα, λόγω της άνεσης εκλογής των. Αλλά είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και εκείνοι ασχολήθηκαν και τοποθετήθηκαν κατά αυτού του συστήματος.

Ερ: Ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα της αυτοδιοίκησης σήμερα;

Απ: Ένα βασικό ζήτημα είναι η μεγάλη δυσκαμψία του δημόσιου τομέα. Οι διαδικασίες που έχουν μετατρέψει την γραφειοκρατία σε ένα «τέρας» που πνίγει τους δήμους.

Πρέπει λοιπόν να έχουμε απλοποίηση των διαδικασιών άμεσα. Συνεχώς νομοθετούνται διατάξεις οι οποίες περιπλέκουν τα πράγματα, σε ό,τι αφορά την εκτέλεση έργων, τις αναθέσεις.

Πρέπει να ξέρουν οι πολίτες πως δεν μπορεί η διοίκηση ενός δήμου να αναθέσει ούτε καν ένα έργο μικρό, να φτιαχτούν κάποια πεζοδρόμια, να κλείσουν λακκούβες, να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις άμεσες και επείγουσες, χωρίς να καταφύγουμε σε ένα σύστημα πολύπλοκο είτε με κληρώσεις είτε με διαγωνισμούς.

Βεβαίως και πρέπει να γίνονται διαγωνισμοί, αλλά στο όνομα μίας διαφάνειας που όλοι υποστηρίζουμε, δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουμε σε τέτοια συστήματα που εμποδίζουν τα έργα και τις υπηρεσίες.

Πρέπει να μας βοηθήσουν με την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων που θα συνοδεύεται από πόρους αλλά και με την απλοποίηση διαδικασιών.

Ερ: Έχετε λειτουργήσει στο δήμο σας καινοτόμους θεσμούς. Όπως είναι ο «Συμμετοχικός προϋπολογισμός» και οι συνοικιακές συνελεύσεις. Πείτε μας κατά πόσο έχουν λειτουργήσει αυτοί οι θεσμοί και αν υπάρχει συμμετοχή από τους πολίτες.

Απ: Έχει ήδη ψηφιστεί ο «Συμμετοχικός προϋπολογισμός του 2018». Είναι ο τρίτος κατά σειρά συμμετοχικός προϋπολογισμός. Είναι έργα μικρά, υπηρεσίες, εργασίες μικρής κλίμακας - επιπέδου γειτονιάς και συνοικίας - που μετά από άμεση πρόταση των δημοτών κατευθείαν ψηφίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπάρχει ένα μέρος του προϋπολογισμού που αποκόπτεται από άλλες εργολαβίες και δράσεις του δήμου και λέμε στους πολίτες σε 14 συνοικίες που έχουμε χωρίσει το δήμο να μας υποδείξουν έργα γειτονιάς. Αυτός λοιπόν, είναι ο συμμετοχικός προϋπολογισμός.

Οι συνοικιακές συνελεύσεις, που πλέον έχουν ξεπεράσει στο δήμο μας τις 100 από το 2014, είναι ένας θεσμός που δίνει τη δυνατότητα, στους δημότες που το επιθυμούν να συμμετέχουν.

Δεν είναι πάντοτε πολλοί, για την ώρα, είναι όμως μια υπαρκτή δύναμη. Ασφαλώς και δεν είναι η πλειοψηφία των ενεργή σε επίπεδο συμμετοχής, διότι υπάρχουν άγχη και βάσανα καθημερινά, τα οποία λειτουργούν αποτρεπτικά στο να συμμετέχει κάποιος στα κοινά του Δήμου του.

Υπάρχει όμως ένα σεβαστό ποσοστό που προσέρχεται στις συνελεύσεις, άνθρωποι που είδαν με έκπληξη ότι αυτό που λέγαμε το εννοούσαμε: ότι θα έρχεται η διοίκηση του δήμου και θα τους ακούει και ότι οι προτάσεις τους θα γίνονται σεβαστές διότι μας βοηθούν, ειδικά στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Κάναμε όμως ένα ακόμα βήμα.

Εκλέξαμε τον Οκτώβριο τα Συνοικιακά Συμβούλια. Δεν ήταν εύκολο εγχείρημα, καθώς αυτό είχε να συμβεί περισσότερο από 30 χρόνια. Το κάναμε τώρα, με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Διαδικασία ανοιχτή, ενωτική για όλους τους πολίτες.

Ερ: Ποια έργα είναι σε εξέλιξη και ποια έργα έχουν δρομολογηθεί στο δήμο Κηφισιάς;

Απ: Ανοίξαμε έναν νέο παιδικό σταθμό στο δήμο Κηφισιάς, τον 12ο παιδικό σταθμό. Το 2018 είναι μπροστά μας. Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου είναι καταρτισμένο.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος διότι η τεχνική μας υπηρεσία παράγει πολλές μελέτες που κατατίθενται και υλοποιούνται. Έχουμε κάνει αυτά τα τρία χρόνια 38 δημοπρατήσεις, 15 από αυτές έγιναν μόνο το 2017.

Εγκρίθηκε ένα αναγκαίο και μεγάλο έργο για το παραδοσιακό κέντρο της Κηφισιάς, που είναι η αντικατάσταση των κυβόλιθων με έγχρωμη διακοσμητική άσφαλτο.

Τους πρώτους μήνες του 2018 θα ξεκινήσουν έργα πεζοδρομίων, συνδέσεις με την αποχέτευση και συνεχώς παραδίδουμε μελέτες και γίνονται δημοπρατήσεις για εργολαβίες ηλεκτροφωτισμού.

Ερ: Φέτος η Κηφισιά την περίοδο των Χριστουγέννων είναι πολύ λαμπερή. Τι απαντάτε σε εκείνους που ενδεχομένως να έχουν ασκήσει αρνητική κριτική στο ιδιαιτέρως πλούσιο εορταστικό σας πρόγραμμα;

Απ: Η αρχή είναι ότι πρέπει να δώσουμε χαρά και ανάταση σε όλους τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες.

Είτε έχουν προβλήματα, είτε αυτοί οι ελάχιστοι που μπορεί να μην έχουν, χρειάζονται και αξίζουν να περάσουν όμορφες και αισιόδοξες εορτές.

Το λέω γιατί μπορεί να υπάρχουν κάποιες φωνές, μεμονωμένες, αλλά εμένα με ενοχλεί και θέλω να το πω.....Λένε κάποιοι «σπαταλάει λεφτά, για λαμπιόνια για τραγουδιστές, για συναυλίες, για χρυσόσκονη ενώ υπάρχουν προβλήματα».

Δεν αμελώ τα προβλήματα. Περισσότερο οι (πολίτες) δημότες, αναζητούν αυτά τα ψήγματα χαράς και αν δεν τα προσφέρουμε τα Χριστούγεννα, που από τη φύση της είναι μια γιορτή που προσφέρει την ελπίδα και την αισιοδοξία, πότε θα το κάνουμε;

Έτσι λοιπόν και τα τρία αυτά χρόνια και μπορώ να πω, με τάση αυξητική, προσφέρουμε και εκδηλώσεις αλλά και στολισμό. Το υποστηρίζω, το υπερασπίζομαι και το πιστεύω βαθειά.

Οι τρεις μας πόλεις φωταγωγούνται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, χωρίς να αδικούμε κανέναν άλλον τομέα και καταρτίζουμε με τη βοήθεια του οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα που για τα φετινά Χριστούγεννα περιλαμβάνει περισσότερες από 30 εκδηλώσεις και στις τρεις δημοτικές ενότητες.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 6o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ με την Kifisia Press.

Την Παρασκευή 15/12/2017 η εφημερίδα Kifisia Press προσφέρει στους αναγνώστες της, μία ΔΩΡΕΑΝ διπλή πρόσκληση, για την σάτιρα «ГЛУМ» (Γκλούμ) βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι, στο Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 11854 Αθήνα, τηλ. 210 345 5020.

Την κερδίζει ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη 14/12/2017 αργά το απόγευμα μεταξύ των πρώτων δέκα e-mail που θα παραληφθούν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Εάν ενδιαφέρεστε……δηλώστε ΑΜΕΣΑ την συμμετοχή σας στην κλήρωση στέλνοντας το e-mail σας με τίτλο «Ενδιαφέρομαι για την ΔΩΡΕΑΝ διπλή πρόσκληση θεάτρου» στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε το logo…..

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός

112

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top