• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Είναι γνωστοί αυτοί που ευθύνονται για το κλείσιμο του MEGA: Και δεν είναι οι πολιτικοί…..του Μιχάλη Ιγνατίου.

  Είναι γνωστοί αυτοί που ευθύνονται για το κλείσιμο του MEGA: Και δεν είναι οι πολιτικοί…..του...

 • ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ τέτοιο απίθανο βιογραφικό!!

  ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ τέτοιο απίθανο βιογραφικό!!

 • Το ΚΕΜΜΕ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

  Το ΚΕΜΜΕ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

 • Η ομοβροντία Παυλόπουλου-Καραμανλή-Καμμένου έθεσε τις κόκκινες γραμμές στο Σκοπιανό!

  Η ομοβροντία Παυλόπουλου-Καραμανλή-Καμμένου έθεσε τις κόκκινες γραμμές στο Σκοπιανό!

 • Έλληνας καθηγητής στις ΗΠΑ δηλώνει: Η γενετική θα αλλάξει τον τρόπο που ασκείται η ιατρική.

  Έλληνας καθηγητής στις ΗΠΑ δηλώνει: Η γενετική θα αλλάξει τον τρόπο που ασκείται η ιατρική.

 • FAKE Ενημέρωση ΣΚΑΪ……Έλεος πια!!

  FAKE Ενημέρωση ΣΚΑΪ……Έλεος πια!!

Tι θα αλλάξει στην Ευρώπη το 2018 - Οι προβλέψεις του Stratfor.

Τις προκλήσεις και τα μέτωπα με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη η Ευρώπη τον επόμενο χρόνο καταγράφει ανάλυση του αμερικανικού Think Tank Stratfor, «προβλέποντας» όσα θα βρεθούν στο επίκεντρο και όσα αναμένονται να πρωταγωνιστήσουν.

Όπως αναφέρεται, στον ετήσιο οδηγό της δεξαμενής σκέψης, η μεταρρύθμιση της Ευρώπης θα είναι ο κύριος πρωταγωνιστής και θα φέρει στον αφρό τις διαμάχες και διαφοροποιήσεις των κρατών μελών με αφορμή τον κεντρικό άξονα των προτάσεων.

Μάλιστα υποστηρίζεται ότι στο επίκεντρο των διαφοροποιήσεων οι κύριοι παίκτες θα είναι οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, με τους τελευταίους να βάζουν νερό στο κρασί τους για να αποφύγουν ρήξεις με το Βερολίνο, στρογγυλοποιώντας προτάσεις και άξονες αφού πρόκειται για χώρες με διαφορετικό όραμα για την Ευρώπη. 

Το Παρίσι με κυρίαρχο θέμα τη μεταμόρφωση της ΕΕ έχει ήδη προχωρήσει σε υποχωρήσεις και οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, στοχεύοντας στην προώθηση αξιώσεων του σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Η Γαλλία θέλει μεγαλύτερες δημόσιες δαπάνες και διαμοιρασμό του χρηματοοικονομικού ρίσκου εντός της ΕΕ πρόταση στην οποία είναι φιλικές και άλλες χώρες της Ν. Ευρώπης, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Η Γερμανία στέκεται επιφυλακτική στις προτάσεις αυτές «διεκδικώντας» διασφαλίσεις για αποτελεσματική επίβλεψη των δημοσιονομικών στόχων. Το Βερολίνο πιστεύει πως οι χώρες συχνά φέρνουν στα μέτρα τους τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες και πως οι θεσμοί που εποπτεύουν την υλοποίηση τους είναι υπερβολικά πολιτικοποιημένοι. Την άποψη αυτή συμμερίζονται οι βόρειο-ευρωπαίοι, η Αυστρία και η Ολλανδία.

Εν τούτοις, οι όποιες εξελίξεις και οι πιθανές λύσεις θα επέλθουν μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στο Βερολίνο, που θα χρειαστεί ακόμη κάποιους μήνες από τον 2018.

Αν οι διαπραγματεύσεις δεν καταλήξουν τότε το σενάριο των πρόωρων εκλογών θα μεταθέσει για πολύ αργότερα τις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις.

Οτι και να γίνει πάντως ένα είναι βέβαιο σύμφωνα με την ανάλυση του Stratfor το Βερολίνο δεν θα ρισκάρει τα συμφέροντά του και το Παρίσι δεν θα έχει όσα στοχεύει. Το γαλλικό όραμα θα μετριαστεί ή θα προσαρμοστεί στις γερμανικές επιδιώξεις.

Ο μεγάλος κίνδυνος η Ιταλία

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά την Ιταλία όπου σύμφωνα με την ανάλυση θεωρείται η βασική πηγή αβεβαιότητας της Ευρώπης εξ αφορμής των εκλογών που θα διενεργηθούν μέχρι την άνοιξη και θα φέρει το θέμα των ελλειμμάτων στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής ρητορικής. 

Υπενθυμίζεται δε πως κάποια από τα ιταλικά κόμματα στέκονται επικριτικά γενικά απέναντι στο οικοδόμημα της Ευρωζώνης. Θεωρείται βέβαιο, δε, πως όποια και αν είναι η επόμενη ιταλική κυβέρνηση θα αξιώσει αύξηση των δημοσίων δαπανών της και επανατοποθέτηση των στόχων για τα ελλείμματα.

Οπως σημειώνεται, δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ιταλίας από την ΕΕ ωστόσο μια «αντίσταση» στις επιταγές της ή οποιαδήποτε κίνηση αντίστασης στους δημοσιονομικούς στόχους είναι δυνητικά ενεργή πηγή ανησυχίας για τις χρηματαγορές.

Κι αυτό μπορεί να ανοίξει θέμα για τις ευαίσθητες ιταλικές τράπεζες αλλά και υψηλότερο κόστος δανεισμού στη Νότια Ευρώπη.

Η περίπτωση της Ελλάδας

Η Ελλάδα παραμένει πηγή ανησυχίας για την ΕΕ αλλά δεν θα κινδυνεύσει με έξοδο.

Η Ελλάδα ολοκληρώνει το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο και όπως σημειώνεται η Αθήνα θα επικεντρωθεί στο να μειώσει τον λόγο των δανειστών επί των πολιτικών αποφάσεων και επιλογών ενώ θα ζητήσει ρύθμιση του χρέους.

Το think thank υποστηρίζει ότι οι δανειστές θα επαναλάβουν την άρνηση τους θα προκρίνουν άλλες διεξόδους τις οποίες η Αθήνα θα δεχθεί με αντάλλαγμα.

Αντί της μείωσης του χρέους θα συμφωνήσουν πιθανόν σε παράταση λήξεων των ομολόγων, χαμηλότερα επιτόκια, περίοδος χάριτος για την αποπληρωμή των χρεών. Ειδικά αν η Ελλάδα δεχθεί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Το Brexit

Έπεται, η περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο θα περάσει το έτος διαπραγματευόμενο με την ΕΕ τους όρους για τη μεταβατική περίοδο μετά το Brexit και μια εμπορική συμφωνία. Συμφωνία που όπως σημειώνεται δεν θα επιτευχθεί με ευκολία.

Και η Ισπανία

Από τη μία η Καταλονία παραμένει και το 2018 πηγή αβεβαιότητας και ανησυχίας για τη Μαδρίτη μάλιστα το think tank προβλέπει την απόσχισή της από την Ισπανία τον επόμενο χρόνο.

Από την άλλη η κυβέρνηση της Μαδρίτης όπως σημειώνεται θα περιοριστεί σε μέτριες μεταρρυθμίσεις το 2018. 

Υ.Γ. Bloomberg: Παγκόσμιοι «πρωταθλητές» απόδοσης τα ελληνικά ομόλογα για το 2017!!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 6o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ με την Kifisia Press.

Την Παρασκευή 15/12/2017 η εφημερίδα Kifisia Press προσφέρει στους αναγνώστες της, μία ΔΩΡΕΑΝ διπλή πρόσκληση, για την σάτιρα «ГЛУМ» (Γκλούμ) βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι, στο Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 11854 Αθήνα, τηλ. 210 345 5020.

Την κερδίζει ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη 14/12/2017 αργά το απόγευμα μεταξύ των πρώτων δέκα e-mail που θα παραληφθούν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Εάν ενδιαφέρεστε……δηλώστε ΑΜΕΣΑ την συμμετοχή σας στην κλήρωση στέλνοντας το e-mail σας με τίτλο «Ενδιαφέρομαι για την ΔΩΡΕΑΝ διπλή πρόσκληση θεάτρου» στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε το logo…..

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός

112

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top