• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Τα σάρωσε όλα! Η πρεμιέρα του νέου δελτίου ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου!

  Τα σάρωσε όλα! Η πρεμιέρα του νέου δελτίου ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου!

 • Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η βράβευσή της από το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»!

  Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η βράβευσή της από το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»!

 • ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ του Δήμου Κηφισιάς για επαρκείς, ασφαλείς και παιδαγωγικά άρτιους σχολικούς χώρους.

  ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ του Δήμου Κηφισιάς για επαρκείς, ασφαλείς και παιδαγωγικά άρτιους σχολικούς...

 • Ανοιχτή επιστολή στην ΕΡΤ από την ΝΔ και η άμεση απάντηση της.

  Ανοιχτή επιστολή στην ΕΡΤ από την ΝΔ και η άμεση απάντηση της.

 • Σοβαρότατες καταγγελίες Αντώναρου για την δράση του Γεωργιάδη.

  Σοβαρότατες καταγγελίες Αντώναρου για την δράση του Γεωργιάδη.

 • ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! Ακούστε πόσες εταιρίες είχαν τα τελευταία 30χρόνια μαζί οι οικογένειες Φλώρου-Μητσοτάκη!

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! Ακούστε πόσες εταιρίες είχαν τα τελευταία 30χρόνια μαζί οι οικογένειες...

Tι θα αλλάξει στην Ευρώπη το 2018 - Οι προβλέψεις του Stratfor.

Τις προκλήσεις και τα μέτωπα με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη η Ευρώπη τον επόμενο χρόνο καταγράφει ανάλυση του αμερικανικού Think Tank Stratfor, «προβλέποντας» όσα θα βρεθούν στο επίκεντρο και όσα αναμένονται να πρωταγωνιστήσουν.

Όπως αναφέρεται, στον ετήσιο οδηγό της δεξαμενής σκέψης, η μεταρρύθμιση της Ευρώπης θα είναι ο κύριος πρωταγωνιστής και θα φέρει στον αφρό τις διαμάχες και διαφοροποιήσεις των κρατών μελών με αφορμή τον κεντρικό άξονα των προτάσεων.

Μάλιστα υποστηρίζεται ότι στο επίκεντρο των διαφοροποιήσεων οι κύριοι παίκτες θα είναι οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, με τους τελευταίους να βάζουν νερό στο κρασί τους για να αποφύγουν ρήξεις με το Βερολίνο, στρογγυλοποιώντας προτάσεις και άξονες αφού πρόκειται για χώρες με διαφορετικό όραμα για την Ευρώπη. 

Το Παρίσι με κυρίαρχο θέμα τη μεταμόρφωση της ΕΕ έχει ήδη προχωρήσει σε υποχωρήσεις και οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, στοχεύοντας στην προώθηση αξιώσεων του σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Η Γαλλία θέλει μεγαλύτερες δημόσιες δαπάνες και διαμοιρασμό του χρηματοοικονομικού ρίσκου εντός της ΕΕ πρόταση στην οποία είναι φιλικές και άλλες χώρες της Ν. Ευρώπης, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Η Γερμανία στέκεται επιφυλακτική στις προτάσεις αυτές «διεκδικώντας» διασφαλίσεις για αποτελεσματική επίβλεψη των δημοσιονομικών στόχων. Το Βερολίνο πιστεύει πως οι χώρες συχνά φέρνουν στα μέτρα τους τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες και πως οι θεσμοί που εποπτεύουν την υλοποίηση τους είναι υπερβολικά πολιτικοποιημένοι. Την άποψη αυτή συμμερίζονται οι βόρειο-ευρωπαίοι, η Αυστρία και η Ολλανδία.

Εν τούτοις, οι όποιες εξελίξεις και οι πιθανές λύσεις θα επέλθουν μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στο Βερολίνο, που θα χρειαστεί ακόμη κάποιους μήνες από τον 2018.

Αν οι διαπραγματεύσεις δεν καταλήξουν τότε το σενάριο των πρόωρων εκλογών θα μεταθέσει για πολύ αργότερα τις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις.

Οτι και να γίνει πάντως ένα είναι βέβαιο σύμφωνα με την ανάλυση του Stratfor το Βερολίνο δεν θα ρισκάρει τα συμφέροντά του και το Παρίσι δεν θα έχει όσα στοχεύει. Το γαλλικό όραμα θα μετριαστεί ή θα προσαρμοστεί στις γερμανικές επιδιώξεις.

Ο μεγάλος κίνδυνος η Ιταλία

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά την Ιταλία όπου σύμφωνα με την ανάλυση θεωρείται η βασική πηγή αβεβαιότητας της Ευρώπης εξ αφορμής των εκλογών που θα διενεργηθούν μέχρι την άνοιξη και θα φέρει το θέμα των ελλειμμάτων στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής ρητορικής. 

Υπενθυμίζεται δε πως κάποια από τα ιταλικά κόμματα στέκονται επικριτικά γενικά απέναντι στο οικοδόμημα της Ευρωζώνης. Θεωρείται βέβαιο, δε, πως όποια και αν είναι η επόμενη ιταλική κυβέρνηση θα αξιώσει αύξηση των δημοσίων δαπανών της και επανατοποθέτηση των στόχων για τα ελλείμματα.

Οπως σημειώνεται, δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ιταλίας από την ΕΕ ωστόσο μια «αντίσταση» στις επιταγές της ή οποιαδήποτε κίνηση αντίστασης στους δημοσιονομικούς στόχους είναι δυνητικά ενεργή πηγή ανησυχίας για τις χρηματαγορές.

Κι αυτό μπορεί να ανοίξει θέμα για τις ευαίσθητες ιταλικές τράπεζες αλλά και υψηλότερο κόστος δανεισμού στη Νότια Ευρώπη.

Η περίπτωση της Ελλάδας

Η Ελλάδα παραμένει πηγή ανησυχίας για την ΕΕ αλλά δεν θα κινδυνεύσει με έξοδο.

Η Ελλάδα ολοκληρώνει το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο και όπως σημειώνεται η Αθήνα θα επικεντρωθεί στο να μειώσει τον λόγο των δανειστών επί των πολιτικών αποφάσεων και επιλογών ενώ θα ζητήσει ρύθμιση του χρέους.

Το think thank υποστηρίζει ότι οι δανειστές θα επαναλάβουν την άρνηση τους θα προκρίνουν άλλες διεξόδους τις οποίες η Αθήνα θα δεχθεί με αντάλλαγμα.

Αντί της μείωσης του χρέους θα συμφωνήσουν πιθανόν σε παράταση λήξεων των ομολόγων, χαμηλότερα επιτόκια, περίοδος χάριτος για την αποπληρωμή των χρεών. Ειδικά αν η Ελλάδα δεχθεί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Το Brexit

Έπεται, η περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο θα περάσει το έτος διαπραγματευόμενο με την ΕΕ τους όρους για τη μεταβατική περίοδο μετά το Brexit και μια εμπορική συμφωνία. Συμφωνία που όπως σημειώνεται δεν θα επιτευχθεί με ευκολία.

Και η Ισπανία

Από τη μία η Καταλονία παραμένει και το 2018 πηγή αβεβαιότητας και ανησυχίας για τη Μαδρίτη μάλιστα το think tank προβλέπει την απόσχισή της από την Ισπανία τον επόμενο χρόνο.

Από την άλλη η κυβέρνηση της Μαδρίτης όπως σημειώνεται θα περιοριστεί σε μέτριες μεταρρυθμίσεις το 2018. 

Υ.Γ. Bloomberg: Παγκόσμιοι «πρωταθλητές» απόδοσης τα ελληνικά ομόλογα για το 2017!!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Relaxing Music.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ θεραπευτική ή χαλαρωτική ή για διαλογισμό ή για να κοιμηθείς!…… «soft» μουσική.

 

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Buffalo Wings & Rings

Καλώς ήρθατε στην εμπειρία του «sports & lifestyle restaurant» στην Νέα Ερυθραία, Χαριλάου Τρικούπη 127.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πρώτο «sports and lifestyle» εστιατόριο στην Νέα Ερυθραία, πατώντας ΕΔΩ…….

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στην εφημερίδα Kifisia Press βλέπουμε τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)......σαν μία άριστη ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη σχέση μας! Για περισσότερα πατήστε το Logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ;; Βρες την εύκολα κάνοντας κλικ πάνω στο παρακάτω Logo του Δήμου Κηφισιάς.

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαύστε τις 50 Νέες Απαγορευμένες Επιγραφές και Ατάκες!!.…..πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΥΝΑΤΑ, την Δευτέρα 03/09/18, μια ξεχωριστή συντροφιά στον «αέρα» του NOSTOS 106,6 FM από επιλεγμένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, που δίνουν τη δική τους νότα σ' ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να φέρει κοντά αγαπημένους καλλιτέχνες και ήχους του παρελθόντος με την καλύτερη σύγχρονη μουσική!  ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Η Φαίη Βώκου, η ωραιότερη φωνή των FM και μοναδική ραδιοφωνική παραγωγός που δημιουργεί ατμόσφαιρα και συναίσθημα, καθημερινά 09.00-11.00......θα σας συναρπάζει με τις μουσικές της και την εκρηκτική της διάθεση!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top