• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Το Saipem 12000 κάνει ελιγμούς για να αποφύγει τα τουρκικά πλοία που το παρενοχλούν.

  Το Saipem 12000 κάνει ελιγμούς για να αποφύγει τα τουρκικά πλοία που το παρενοχλούν.

 • Αποτέλεσμα ΣΕΙΣΜΟΣ στη Νέα Δημοκρατία για Σαμαρά και Γεωργιάδη!

  Αποτέλεσμα ΣΕΙΣΜΟΣ στη Νέα Δημοκρατία για Σαμαρά και Γεωργιάδη!

 • «Η Τουρκία απειλεί να εισβάλει στην Ελλάδα»…….της Uzay Bulut.

  «Η Τουρκία απειλεί να εισβάλει στην Ελλάδα»…….της Uzay Bulut.

 • Δεν πιάνει η λάσπη στον Καραμανλή.

  Δεν πιάνει η λάσπη στον Καραμανλή.

 • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ντροπιάζει μόνο το έθνος αλλά και την παράταξη…….

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ντροπιάζει μόνο το έθνος αλλά και την παράταξη…….

 • Άγριες επιθέσεις Μαυρίδη και Παπαχρήστου στον Καραμανλή με την ανοχή του Μητσοτάκη.

  Άγριες επιθέσεις Μαυρίδη και Παπαχρήστου στον Καραμανλή με την ανοχή του Μητσοτάκη.

Narkissos Hall: Music-Restaurant-Bar

Για προσωπικές ή επαγγελματικές εκδηλώσεις με καλή μουσική και υπέροχο φαγητό. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Η φωνή των δημοτών Κηφισιάς δυναμώνει…….της Ιωάννας Φωτιάδη - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Η λακκούβα στον δρόμο μπροστά από το σχολείο της γειτονιάς, η απουσία λάμπας που καταδικάζει στο σκοτάδι ένα σοκάκι, οι σπασμένες κούνιες στην παιδική χαρά, αλλά και ένας κάδος απορριμμάτων μονίμως γεμάτος.

Το παραπάνω (πραγματικό) σκηνικό προκαλεί συχνά τη δυσαρέσκεια των δημοτών, που όμως σπάνια κατορθώνουν να τη μεταφέρουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία οφείλει να ικανοποιεί ανάλογα αιτήματα.

Την απόσταση αυτή μεταξύ δημότη και δήμου φιλοδοξεί να γεφυρώσει ο Δήμος Κηφισιάς επαναφέροντας έναν ξεχασμένο θεσμό, τα συνοικιακά συμβούλια. 

Ο δήμος προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο δημότη άνω των 18 ετών που μένει στις συνοικίες Νέα Κηφισιά από Ελαιών έως ΟΥΛΕΝ, Νέα Κηφισιά από Ελαιών έως Δρυμώνος, στις Εργατικές Πολυκατοικίες, στον συνοικισμό Ν. Ερυθραίας, Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου, Μορτερό, Καστρί και Εκάλη να δηλώσει μέχρι την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου την υποψηφιότητά του. 

Οι κάλπες για την ανάδειξη των 11μελών συμβουλίων για κάθε μία από τις παραπάνω συνοικίες θα γίνουν στις 28 Ιανουαρίου από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Επισημαίνεται ότι στις 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η ίδια διαδικασία σε άλλες έξι συνοικίες, την Άνω και την Κάτω Κηφισιά, τις Αδάμες, την Πολιτεία, το Κεφαλάρι και τα Αλώνια. «Στην κάλπη προσήλθαν 900 άτομα», σχολιάζει από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Τσούλος, αντιδήμαρχος Τοπικής Δημοκρατίας στον Δήμο Κηφισιάς, «θεωρούμε την προσέλευση επιτυχή, δεδομένου ότι ο θεσμός είναι σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα». 

Όπως υπενθυμίζει ο κ. Τσούλος, «ο θεσμός νομοθετήθηκε το 1982. Τότε τα συνοικιακά συμβούλια λειτούργησαν σε ορισμένα δημοτικά διαμερίσματα του Λεκανοπεδίου, αλλά, καθώς είχαν κυρίως κομματικό χαρακτήρα, σταδιακά ατόνησαν και κατόπιν έπαψαν». 

Τον θεσμό φιλοδοξεί να «αναγεννήσει», αποσυνδέοντάς τον από τα πολιτικά κόμματα, ο Δήμος Κηφισιάς, στον οποίο έπειτα από τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» το 2010 υπάγονται η Ερυθραία και η Εκάλη. Συνεπώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών ποικίλλουν. 

«Πήρα τότε την πρωτοβουλία να χωρίσω γεωγραφικά την ευρύτερη περιοχή σε δεκατέσσερις συνοικίες», θυμάται ο κ. Τσούλος, που από τότε έκανε σχέδια για την ενδυνάμωση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων.

Σε επίπεδο συνοικίας, ήδη πολλοί κάτοικοι συμμετέχουν στις τακτικές συνεδριάσεις, που λαμβάνουν χώρα σε δημόσιους χώρους που παραχωρούνται στους δημότες για τον σκοπό αυτόν (σχολεία, ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί). Στις εν λόγω συναντήσεις, που πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, μία ή δύο φορές τον μήνα, τίθενται όλα τα προβλήματα της καθημερινής ζωής επί τάπητος: κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθαριότητα, λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας κ.ά. 

Οι συνελεύσεις αυτές λειτούργησαν ως προάγγελοι του θεσμού των συνοικιακών συμβουλίων, οι αποφάσεις των οποίων θα έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα. «Μας ενδιαφέρει να αφουγκραζόμαστε τον παλμό σε κάθε γειτονιά», επισημαίνει ο κ. Τσούλος, που κρατάει τα πρακτικά όλων αυτών των συνελεύσεων. 

Με την ίδια φιλοσοφία συστάθηκαν αντίστοιχα συμβούλια δημοτών και στον Δήμο Αιγάλεω, ως επιτροπές τοπικής δημοκρατίας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 7o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Ατάκες από μια Γνωστή…..Άγνωστη!

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Οι περισσότερες ατάκες που θα προέρχονται από την καθημερινότητα…..λίαν προσεχώς!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το LOGO.

Πρόσφατα σχόλια

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός

112

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top