• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γυάλινος Δίσκος 5D - Είναι το μέλλον αποθήκευσης 3000 φορές περισσότερων δεδομένων από ένα CD!

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γυάλινος Δίσκος 5D - Είναι το μέλλον αποθήκευσης 3000 φορές περισσότερων δεδομένων...

 • ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ του Μητσοτάκη! Εν όψη της αδειοδότησης των Καναλιών, αποδέχθηκε δωρεάν βόλτα με ελικόπτερο Εφοπλιστή - Καναλάρχη. Τι του υποσχέθηκε;

  ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ του Μητσοτάκη! Εν όψη της αδειοδότησης των Καναλιών, αποδέχθηκε δωρεάν βόλτα με...

 • ΣΟΚ στην Τουρκία: «Κραχ» σε 3 τράπεζες.

  ΣΟΚ στην Τουρκία: «Κραχ» σε 3 τράπεζες.

 • Η παραίτηση από δικαίωμα άσκησης δημόσιας εξουσίας.

  Η παραίτηση από δικαίωμα άσκησης δημόσιας εξουσίας.

 • Κατήφορο χωρίς τέλος αποδίδει το Μαξίμου στην ΝΔ στην οποία αποδίδει το δημοσίευμα για το sms.

  Κατήφορο χωρίς τέλος αποδίδει το Μαξίμου στην ΝΔ στην οποία αποδίδει το δημοσίευμα για το sms.

 • Το Αεροδρόμιο Λευκωσίας περιμένει ακόμη τους επιβάτες του…

  Το Αεροδρόμιο Λευκωσίας περιμένει ακόμη τους επιβάτες του…

Η Ελλάδα δεν πρέπει να «χάσει» από τα τσικό των Σκοπίων: Το θέμα αφορά την Ιστορία μας…..του Μιχάλη Ιγνατίου.

Η πρώτη, πρόσωπο με πρόσωπο, διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του των Σκοπίων, δεν προκάλεσε «θύματα» στο ελληνικό στρατόπεδο, όπως ανέμεναν - και ίσως εύχονταν - πολλοί στην Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε με ακρίβεια το πλαίσιο επί του οποίου θα μπορούσε να συμφωνήσει, και ο κ. Ζόραν Ζάεφ προχώρησε σε δύο δραματικές υποχωρήσεις, για τις οποίες θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις στο ακροατήριό του, στα Σκόπια, το οποίο διακατέχεται από άκρατο εθνικισμό.

Είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων:

«Για να δείξουμε πρακτικά ότι είμαστε δεσμευμένοι να βρούμε λύση, ανακοινώνω ότι θα αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο και τις λεωφόρους των Σκοπίων. Η δράση αυτή δείχνει την καλή μας πίστη. Αυτό καταδεικνύει το γεγονός ότι δεν έχουμε αλυτρωτικές βλέψεις εις βάρος του γείτονά μας». 

Έγινε γνωστό ακόμα ότι ο αυτοκινητόδρομος που ενώνει τα Σκόπια με την Ελλάδα θα αλλάξει όνομα, και από «Μέγα Αλέξανδρος» θα μετονομαστεί σε «Φιλίας». Καλές και εποικοδομητικές κινήσεις, φτάνει να εφαρμοστούν… 

Είμαι βέβαιος πως αν αυτό συνέβαινε ανάποδα, οι πλατείες των μεγάλων πόλεων της Ελλάδας θα γέμιζαν από πολίτες που θα κατακεραύνωναν τον Έλληνα Πρωθυπουργό. 

Βεβαίως, όταν ξημερώσει στη γειτονική χώρα θα γνωρίζουμε τις αντιδράσεις των εθνικιστών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν αποδέχονται καμία λύση που θα προβλέπει την αλλαγή της ονομασίας του κράτους τους, που σήμερα είναι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Οι επόμενες ημέρες για τον κ. Ζάεφ θα είναι εξαιρετικά δύσκολες και πικρές καθώς το Σάββατο θα συγκλιθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, το οποίο - σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ - στοχεύει σε ευρεία εθνική συναίνεση για την εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. 

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός θα έχει να αντιμετωπίσει τον εθνικιστή πρόεδρο Γκεόργκιε Ιβάνοβ, το δεξιό εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE και το αλβανικό DUI. Και τα δύο κόμματα έχουν σοβαρές αντιρρήσεις για την ονομασία. 

Επιπλέον οι Αλβανοί, είναι εξαιρετικά θυμωμένοι με την απόφαση του κ. Ιβανόφ για την μη αναγνώριση της αλβανικής γλώσσας. Τα παραπάνω αφορούν τους Σκοπιανούς, οι οποίοι κυριαρχούνται από άκρατο εθνικισμό, που εντοπίζεται και στους οπαδούς του σημερινού πρωθυπουργού. 

Ο κ. Ζάεφ, ως φιλελεύθερος και ευρωπαϊστής δείχνει να μην υποτάσσεται στην εθνικιστική φρενίτιδα που κυριαρχεί το 70% και πλέον του πληθυσμού. Σε ότι αφορά τον κ. Τσίπρα δεν «πούλησε» τελικά τίποτα, όπως φοβόντουσαν οι αντίπαλοί του. 

Υπό την έννοια ότι δεν δέχθηκε (ακόμα) τίποτα, και έθεσε σοβαρούς όρους για τον αλυτρωτισμό για να συναινέσει σε λύση του προβλήματος. «Δεν θέλουμε», είπε, «να λύσουμε μόνο το θέμα του ονόματος, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε τον αλυτρωτισμό». 

«Με τον Ζάεφ», συνέχισε, «έχουμε την επιθυμία να αντιμετωπίσουμε τις υπαρκτές διαφορές μας με υπευθυνότητα». Ο κ. Τσίπρας δήλωσε δημόσια ότι αν δεν εξευρεθεί λύση στο σύνολο των ανοικτών θεμάτων, δεν θα προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία και η ένταξη στο ΝΑΤΟ που επιθυμεί η γειτονική χώρα.

Ήταν απόλυτος ότι τα όνειρα των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. περνούν από την Αθήνα, κάτι που είναι απόλυτα κατανοητό στον κ. Ζάεφ και στους ξένους πάτρωνες του, όπως ο Τζόρτζ Σόρος. 

Βεβαίως, ο κ. Τσίπρας -όπως έπραξε και στη συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής- ανακοίνωσε ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε σε μια σύνθετη ονομασία με ισχύ έναντι όλων». Αυτό σημαίνει ότι αποδέχεται και τη λέξη Μακεδονία στη νέα ονομασία της γειτονικής χώρας, που έχουν κλέψει οι Σκοπιανοί εδώ και 26 χρόνια. Αυτό είναι πρόβλημα. Διότι το πρόβλημα αφορά την ιστορία, όχι την πολιτική και τη διπλωματία. 

Ο πρωθυπουργός πρέπει να ξαναδεί το θέμα, διότι εάν αποδεχθεί όνομα που φέρει τη λέξη «Μακεδονία», θα θυμώσει μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, που δεν συμφωνεί μαζί του. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουμε ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να παλέψει και να επιλύσει θετικά για την Ελλάδα το πρόβλημα που δημιούργησαν οι ανιστόρητοι Σκοπιανοί. Μπορεί να τα καταφέρει. 

Είναι τυχερός διότι οι Σκοπιανοί έχουν βρεθεί σε μία δυσάρεστη κατάσταση, που δημιούργησαν οι ίδιοι. Δεν πρέπει να γίνει όχημα η Ελλάδα για να επιλύσουν οι Σκοπιανοί τα εσωτερικά τους προβλήματα. 

Όπως πολύ σωστά τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστεί ο αλυτρωτισμός, που αποτελεί απειλή για την Ελλάδα. Σίγουρα οι Σκοπιανοί δεν δύνανται να αντιπαρατεθούν στρατιωτικά με την Ελλάδα, ακόμα και αν τους στηρίξουν οι Τούρκοι, που αύξησαν την επιρροή τους στα Σκόπια. 

Όμως, μία κακή λύση του προβλήματος θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για την Ελλάδα, σε επίπεδο αποζημιώσεων. Πρόκειται για σοβαρό ζήτημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Οι χιλιάδες που μαζεύτηκαν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, δεν ήταν ούτε ακροδεξιοί, πόσο μάλλον ούτε χρυσαυγίτες, αν και η Χ.Α. «καπέλωσε» το συλλαλητήριο και γι’ αυτό φέρουν ευθύνη οι οργανωτές. Οι διαδηλωτές στη συμπρωτεύουσα απλά αγαπούν την Ελλάδα και ένοιωσαν την ανάγκη να το δείξουν. 

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να τους κολλάμε «ταμπέλες» και ταυτότητες. Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να «πατήσει» πάνω στην οργή του ελληνικού λαού και να «κτίσει» βήμα με βήμα την διαπραγματευτική τακτική του. 

Φοβάμαι πως δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει ως πρωθυπουργός της Ελλάδας εάν χάσει το όνομα της Μακεδονίας από τα…..τσικό των Σκοπίων. Σε μία εποχή κατά την οποία η χώρα εξέρχεται των μνημονίων, το τελευταίο που χρειάζεται είναι μία πολιτική και κοινωνική αναταραχή. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Η Νέα Δημοκρατία έχασε το πλεονέκτημα της «αυτοσυγκράτησης» και της «υπευθυνότητας» με την απόφασή της να επιλέξει την σκληρή γραμμή ελπίζοντας σε πολιτικά οφέλη.

Για να κερδίσει η χώρα τη μάχη της ονομασίας και να προστατεύσει το όνομα της Μακεδονίας, απαιτείται ενότητα στο στόχο. Αυτή η ενότητα πήγε…..περίπατο. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Έσφαλλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την τοποθέτησή του. Δεν είχε κανένα, μα κανένα λόγο, τη στιγμή που διαπραγματευόταν ο Πρωθυπουργός στο Νταβός, να ρίξει την «τορπίλη» του. Πολλοί, όχι άδικα, σκέφθηκαν ότι στο μυαλό του είχε τη «Βόρεια Κύπρο». Άλλοι είπαν πως απλά εκστόμισε αυτό που…..σκεφτόταν. 

Δυστυχώς αφήνει τη γλώσσα του και πάει περίπατο, όπως και τις προάλλες που χάρισε…..ΑΟΖ στο παράνομο ψευδοκράτος των κατεχομένων.

Υ.Γ. Κόλαφος για Μητσοτάκη η απάντηση του επικεφαλής του ΕΛΚ για ΠΓΔΜ, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Buffalo Wings & Rings

Καλώς ήρθατε στην εμπειρία του «sports & lifestyle restaurant» στην Νέα Ερυθραία, Χαριλάου Τρικούπη 127.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πρώτο «sports and lifestyle» εστιατόριο στην Νέα Ερυθραία, πατώντας ΕΔΩ…….

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στην εφημερίδα Kifisia Press βλέπουμε τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)......σαν μία άριστη ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη σχέση μας! Για περισσότερα πατήστε το Logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ;; Βρες την εύκολα κάνοντας κλικ πάνω στο παρακάτω Logo του Δήμου Κηφισιάς.

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαύστε τις 50 Πικάντικες Καλοκαιρινές Ατάκες!!.…πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top