• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γυάλινος Δίσκος 5D - Είναι το μέλλον αποθήκευσης 3000 φορές περισσότερων δεδομένων από ένα CD!

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γυάλινος Δίσκος 5D - Είναι το μέλλον αποθήκευσης 3000 φορές περισσότερων δεδομένων...

 • ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ του Μητσοτάκη! Εν όψη της αδειοδότησης των Καναλιών, αποδέχθηκε δωρεάν βόλτα με ελικόπτερο Εφοπλιστή - Καναλάρχη. Τι του υποσχέθηκε;

  ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ του Μητσοτάκη! Εν όψη της αδειοδότησης των Καναλιών, αποδέχθηκε δωρεάν βόλτα με...

 • ΣΟΚ στην Τουρκία: «Κραχ» σε 3 τράπεζες.

  ΣΟΚ στην Τουρκία: «Κραχ» σε 3 τράπεζες.

 • Η παραίτηση από δικαίωμα άσκησης δημόσιας εξουσίας.

  Η παραίτηση από δικαίωμα άσκησης δημόσιας εξουσίας.

 • Κατήφορο χωρίς τέλος αποδίδει το Μαξίμου στην ΝΔ στην οποία αποδίδει το δημοσίευμα για το sms.

  Κατήφορο χωρίς τέλος αποδίδει το Μαξίμου στην ΝΔ στην οποία αποδίδει το δημοσίευμα για το sms.

 • Το Αεροδρόμιο Λευκωσίας περιμένει ακόμη τους επιβάτες του…

  Το Αεροδρόμιο Λευκωσίας περιμένει ακόμη τους επιβάτες του…

Ο Μητσοτάκης στην οδό της απώλειας: Ανατινάζει τη ΝΔ, τη χώρα και τον εαυτό του……του Γ. Λακόπουλου.

Σχεδόν όλοι οι συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα φεύγουν με μια απορία: «τα πιστεύει αυτά που λέει;».

Αυτά που λέει τα αποκαλεί «σχέδιο» και περιγράφονται ως εξής:

Εγκατέλειψε την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία στο θέμα των Σκοπίων και πριμοδοτεί τα συλλαλητήρια, γιατί πιστεύει ότι «είναι σημαντικές αντικυβερνητικές εκδηλώσεις, θα τον βοηθήσουν να απορροφήσει την ακροδεξιά και να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων» - εννοώντας έναντι του Τσίπρα και του…Καραμανλή!

Ορισμένοι από όσους μίλησαν μαζί του έφτασαν στο σημείο να ανταλλάξουν μεταξύ τους εντυπώσεις για να σιγουρευτούν ότι δεν κατάλαβαν λάθος.

Ότι αυτές οι θεωρίες εμφανίζονται δημοσίως και από συγκεκριμένους αρθρογράφους που σχετίζονται μαζί του και σε ΜΜΕ που κατ’ ουσία τον χειραγωγούν, δεν αφήνουν αμφιβολία: ο πρόεδρος της ΝΔ μπήκε στην οδό της απώλειας.

Για το σύνολο των πολιτικών παρατηρητών ο τρόπος που πολιτεύεται στο Σκοπιανό βλάπτει τη χώρα, καταστρέφει τη ΝΔ και απομονώνει τον ίδιο εντός και εκτός της Ελλάδας.

Για να αρχίσουμε από το τελευταίο. Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη ο πρόεδρός της ΝΔ είναι δακτυλοδεικτούμενο πρόσωπο. Ακόμη και για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο επικεφαλής του οποίου Ζοζέφ Ντολ τον αποδοκίμασε στην ίδια ένταση με τον επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα.

Στο Ευρωκοινοβούλιο και σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί στην Ελλάδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να κατανοήσει αυτό που περιέγραψε με μια φράση ο Βαγγέλης Βενιζέλος: «Δεν θα υπάρξει καλύτερη ευκαιρία για λύση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκοψε το κόμμα του στα δύο και επισημοποίησε τον διχασμό τασσόμενος με τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ.

Ξένοι δημοσιογράφοι και αναλυτές, παρατηρώντας τους πρωταγωνιστές των συλλαλητηρίων τους οποίους στηρίζει και ακολουθεί ο Μητσοτάκης προσωπικά, αρχίζουν να προβληματίζονται για το ενδεχόμενο να μετατρέψει τη ΝΔ σε οιονεί ακροδεξιά πολιτική δύναμη.

Σε κάθε περίπτωσή πάντως από εδώ και πέρα το μόνο που δεν θα θέλουν θα είναι να τον έχουν ως συνομιλητή τους.

Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ ο ισχυρισμός ορισμένων ότι «ο Κυριάκος ένωσε τη Δεξιά», καταρρέει μπροστά σε δυο οφθαλμοφανείς συνέπειες των επιλογών του.

Πρώτον η «ένωση» έγινε υπέρ της ακροδεξιάς καθώς ποτέ ως τώρα - ειδικά η Χρυσή Αυγή - δεν είχε την ευκαιρία της ώσμωσης με ένα μέρος της κομματικής βάσης της ΝΔ με ορούς προνομιακούς για την ίδια - την ακροδεξιά, που καπηλεύεται τα συλλαλητήρια και ενίοτε επιβάλλει το ύφος, τα συνθήματα και τη ρητορεία.

Δεύτερο είναι ολοφάνερο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έκοψε το κόμμα του στα δύο και πολλοί όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν το κρύβουν.

Από τη μια πλευρά στοιχίζεται ο καραμανλικός άξονας με την κλασική θέση ότι τα συλλαλητήρια δεν προσφέρουν και υπάρχει ήδη εθνική γραμμή για το Σκοπιανό που αποδέχεται τη σύνθεση ονομασία εφόσον διασφαλιστούν τα υπόλοιπα.

Με αυτή τη θέση συντάσσονται η Ντόρα Μπακογιάννη που υπήρξε συν-διαμορφώτρια, ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βαγγ. Μειμαράκης, ο Βαγγ. Αντώναρος, αλλά και ο γραμματέας Κώστας Τσιάρας και άλλοι ακόμη, ενώ ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης προσπαθεί «να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται» από την επικράτηση της γραμμής Γεωργιάδη.

Απέναντι του βρίσκεται η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά επικεφαλής και τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη συντονιστές, σε συνύπαρξη με την ποικιλώνυμη ακροδεξιά, εκκλησιαστικούς και παρεκκλησιαστικούς κύκλους, εθνικιστές, βασίζουσες συσπειρώσεις, επαγγελματίες υπερπατριώτες και ορισμένα σούργελα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημοποίησε τον διχασμό τασσόμενος με τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ και τη δεύτερη ομάδα.

Είτε από φόβο και αδυναμία ελέγχου των πραγμάτων, είτε όπως λένε κάποιοι που τον γνωρίζουν καλά «αυτός είναι και απλώς ως τώρα το έκρυβε με το προσωπείο του εκσυγχρονιστή».

Σε κάθε περίπτωσή από αυτή τη περιπέτεια η ΝΔ θα βγει τραυματισμένη καθώς γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.

Εφόσον ο Τσίπρας προχωρήσει στη λύση, το κύρος του στον διεθνή χώρο θα εκτοξευθεί σε αντίθεση με την απομόνωση του Μητσοτάκη.

Τραυματισμένη θα βγει η χώρα σε περίπτωσή που η ένταση με την οποία αρνείται τη λύση ο Μητσοτάκης ενισχύσει τις αντίστοιχες δυνάμεις του Γκρουέφσκι στα Σκόπια που εμποδίζουν τη λύση.

Επίσης αν δημιουργηθούν στην Ελλάδα συνθήκες που δεν επιτρέπουν στον πρωθυπουργό να προχωρήσει, όπως εμφανώς επιδιώκει ο Μητσοτάκης, χωρίς δισταγμό.

Ούτως άλλως, πάντως, η εικόνα που στέλνει στη διεθνή κοινή γνώμη η ΝΔ με τα συλλαλητήρια και τις τοποθετήσεις του αρχηγού της δεν είναι κολακευτική για την Ελλάδα.

Περισσότερο από όλους τραυματισμένος όμως θα βγει ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας προχωρήσει στη λύση όπως δείχνει αποφασισμένος, το κύρος του στον διεθνή χώρο θα εκτοξευθεί σε αντίθεση με την απομόνωση του Μητσοτάκη.

Αυτό θα διευκολύνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς και σε άλλα θέματα: την οικονομία, τις επενδύσεις, τη μεταμνημονιακή συνεργασία και την υπόλοιπη ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής.

Ο Μητσοτάκης θα υποστεί τη διεθνή κατακραυγή αν θεωρηθεί ότι παρεμπόδισε τη λύση. Αλλά θα είναι χειρότερα γι’ αυτόν αν η λύση προχωρήσει και ψηφιστεί από τη Βουλή.

Από την επόμενη θα πρέπει ή να δηλώσει ότι την ασπάζεται - και να αποδοκιμαστεί από όσους υποκινήθηκαν από τον ίδιο να εναντιωθούν - ή να «δεσμευτεί» ότι αν γίνει πρωθυπουργός θα την ακυρώσει και να γίνει περίγελος εντός και εκτός της χώρας.

Αυτή θα είναι μάλλον η χαρά του Άδωνι και του Σαμαρά, αν δεν είναι και η επιδίωξη τους. Με λύση ή χωρίς, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν στέκεται.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Buffalo Wings & Rings

Καλώς ήρθατε στην εμπειρία του «sports & lifestyle restaurant» στην Νέα Ερυθραία, Χαριλάου Τρικούπη 127.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πρώτο «sports and lifestyle» εστιατόριο στην Νέα Ερυθραία, πατώντας ΕΔΩ…….

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στην εφημερίδα Kifisia Press βλέπουμε τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)......σαν μία άριστη ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη σχέση μας! Για περισσότερα πατήστε το Logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ;; Βρες την εύκολα κάνοντας κλικ πάνω στο παρακάτω Logo του Δήμου Κηφισιάς.

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαύστε τις 50 Πικάντικες Καλοκαιρινές Ατάκες!!.…πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top