• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Η Οκταετής Οδύσσεια των μνημονίων και η Ιθάκη!……του Δημήτρη Χρήστου.

  Η Οκταετής Οδύσσεια των μνημονίων και η Ιθάκη!……του Δημήτρη Χρήστου.

 • Μεγάλο αφιέρωμα της KONTRA news, στο παγκόσμιο φαινόμενο της πολιτικής κύριο Μάκη Βορίδη.

  Μεγάλο αφιέρωμα της KONTRA news, στο παγκόσμιο φαινόμενο της πολιτικής κύριο Μάκη Βορίδη.

 • Τόνος σε λάδι ή σε νερό; Η απάντηση στην ερώτηση για το ποιος είναι πιο υγιεινός.

  Τόνος σε λάδι ή σε νερό; Η απάντηση στην ερώτηση για το ποιος είναι πιο υγιεινός.

 • Είναι «καμένο χαρτί»: Ο Τραμπ ετοιμάζει νέα μέτρα που θα «χτυπήσουν» προσωπικά τον Ερντογάν……του Μιχάλη Ιγνατίου.

  Είναι «καμένο χαρτί»: Ο Τραμπ ετοιμάζει νέα μέτρα που θα «χτυπήσουν» προσωπικά τον Ερντογάν……του...

 • ΩΜΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΤΤΙΛΑΣ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!

  ΩΜΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΤΤΙΛΑΣ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!

 • Μουσική Διαλογισμού.

  Μουσική Διαλογισμού.

Με ομήρους εκβιάζει διπλωματικά ο Ερντογάν……του Σταύρου Λυγερού.

Η απομάκρυνση του Τίλλερσον από την κορυφή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακύρωσε, τουλάχιστον προς το παρόν, την αμερικανική διπλωματική πρωτοβουλία για μία συνάντηση με τον Έλληνα και Τούρκο ομόλογό του με σκοπό να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο συμπεριφοράς των δύο πλευρών, ώστε να αποφευχθεί κάποιο θερμό επεισόδιο.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η αμερικανική πρωτοβουλία εκδηλώθηκε κατόπιν ελληνικού αιτήματος και με σκοπό να βρεθεί παραλλήλως και λύση για τους δύο επί της ουσίας ομήρους Έλληνες στρατιωτικούς.

Στην πραγματικότητα, η Αθήνα δεν διαθέτει μοχλό πίεσης έναντι του Ερντογάν. Εάν ο Τσίπρας του τηλεφωνήσει θα έχει αυτομάτως αποδεχθεί ότι θα διαπραγματευθεί την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών στη βάση ανταλλαγμάτων.

Η απόρριψη από την ελληνική Δικαιοσύνη του τρίτου κατά σειρά αιτήματος της Άγκυρας για έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο εκ των πραγμάτων οδηγεί σε σκλήρυνση της τουρκικής πλευράς, περιπλέκοντας την επιστροφή των δύο.

Στην Τουρκία δεν υπάρχει Κράτος Δικαίου. Μπορεί να υπάρχουν όλοι οι σχετικοί θεσμοί, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργούν προσχηματικά, ειδικά όταν πρόκειται για υποθέσεις κρατικού ενδιαφέροντος.

Οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται με πολιτικά κριτήρια. Κι αυτό ισχύει και για την περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Το καθεστώς Ερντογάν, άλλωστε, ακολουθεί την οθωμανική παράδοση της ομηρίας και του παζαριού για την απόσπαση ανταλλαγμάτων.

Το έπραξε με τον Γερμανό τουρκικής καταγωγής δημοσιογράφο. Τον απελευθέρωσε μετά από έναν χρόνο φυλάκισης κι αφού εξασφάλισε ανταλλάγματα από το Βερολίνο. Το πράττει και με τον Αμερικανό πάστορα Μπράνσον, ο οποίος βρίσκεται στις τουρκικές φυλακές από τον Οκτώβριο του 2016.

Ο Μπράνσον, που ήταν υπεύθυνος για έναν προτεσταντικό ναό στη Σμύρνη επί 20 σχεδόν χρόνια κατηγορείται ότι «ανήκει και συμμετέχει στη διεύθυνση» του δικτύου Γκιουλέν. Ο Ερντογάν είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι είναι έτοιμος να τον ανταλλάξει με τον Γκιουλέν, που είναι εγκατεστημένος στην Πενσιλβάνια.

Η υποβάθμιση-πρόκληση

Με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ουσιαστικά να τηρούν στάση Ποντίου Πιλάτου, η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να πιέσει την Άγκυρα.

Υπενθυμίζουμε πως Τζανακόπουλος μιλούσε για περιστατικό ρουτίνας και εξέφραζε την αισιοδοξία του για γρήγορη επιστροφή των δύο, ακόμα κι όταν είχε καταστεί σαφές πως το νεοοθωμανικό καθεστώς χρησιμοποιούσε τους συλληφθέντες για να κάνει διπλωματικό καψώνι στην Αθήνα και τελικώς για να αποσπάσει ανταλλάγματα.

Όταν με καθυστέρηση στο Μαξίμου συνειδητοποίησαν προς τα πού κινείται η υπόθεση, προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν. Ο Φίλης το έκανε με τον πιο χοντροκομμένο τρόπο, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και φέρνοντας το αντίθετο αποτέλεσμα.

Δεν χρειαζόταν, άλλωστε, η δημοσκόπηση της Pulse για να διαπιστωθεί η ευαισθησία της κοινής γνώμης για την ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών. Το 62% την θεωρεί πολύ σημαντική και το 16% αρκετά σημαντική. Μόνο ένα 3% την θεωρεί ελάχιστα σημαντική. Το δε 51% έχει αρνητική γνώμη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ θετική γνώμη έχει το 32%.

Είναι ενδεικτικό πως όταν ο Καμμένος δήλωσε ότι οι δύο στρατιωτικοί είναι «όμηροι» των Τούρκων, δέχθηκε συνδυασμένα πυρά από κυβερνητικά στελέχη. Το επιχείρημά τους είναι ότι τέτοιες δηλώσεις εμποδίζουν τις προσπάθειες για τον επαναπατρισμό.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ωστόσο, οι προσπάθειες που γίνονται είναι σε υπηρεσιακό επίπεδο και χωρίς σοβαρές ελπίδες επιτυχίας για τους λόγους που προαναφέραμε.

Το Μαξίμου έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλγαρία.

Γίνονται κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις για μία συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, αλλά η πραγματοποίησή της θα εξαρτηθεί από το εάν οι προκαταρκτικές επαφές θα δείξουν ότι υπάρχει περιθώριο θετικής κατάληξης. Διαφορετικά, ένα ναυάγιο θα επιδεινώσει τις ήδη δύσκολες ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Relaxing Music.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ θεραπευτική ή χαλαρωτική ή για διαλογισμό ή για να κοιμηθείς!…… «soft» μουσική.

 

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Buffalo Wings & Rings

Καλώς ήρθατε στην εμπειρία του «sports & lifestyle restaurant» στην Νέα Ερυθραία, Χαριλάου Τρικούπη 127.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πρώτο «sports and lifestyle» εστιατόριο στην Νέα Ερυθραία, πατώντας ΕΔΩ…….

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στην εφημερίδα Kifisia Press βλέπουμε τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)......σαν μία άριστη ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη σχέση μας! Για περισσότερα πατήστε το Logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ;; Βρες την εύκολα κάνοντας κλικ πάνω στο παρακάτω Logo του Δήμου Κηφισιάς.

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαύστε τις 50 Πικάντικες Καλοκαιρινές Ατάκες!!.…πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top