• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Τα σάρωσε όλα! Η πρεμιέρα του νέου δελτίου ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου!

  Τα σάρωσε όλα! Η πρεμιέρα του νέου δελτίου ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου!

 • Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η βράβευσή της από το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»!

  Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η βράβευσή της από το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»!

 • ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ του Δήμου Κηφισιάς για επαρκείς, ασφαλείς και παιδαγωγικά άρτιους σχολικούς χώρους.

  ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ του Δήμου Κηφισιάς για επαρκείς, ασφαλείς και παιδαγωγικά άρτιους σχολικούς...

 • Ανοιχτή επιστολή στην ΕΡΤ από την ΝΔ και η άμεση απάντηση της.

  Ανοιχτή επιστολή στην ΕΡΤ από την ΝΔ και η άμεση απάντηση της.

 • Σοβαρότατες καταγγελίες Αντώναρου για την δράση του Γεωργιάδη.

  Σοβαρότατες καταγγελίες Αντώναρου για την δράση του Γεωργιάδη.

 • ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! Ακούστε πόσες εταιρίες είχαν τα τελευταία 30χρόνια μαζί οι οικογένειες Φλώρου-Μητσοτάκη!

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! Ακούστε πόσες εταιρίες είχαν τα τελευταία 30χρόνια μαζί οι οικογένειες...

Ο Ερντογάν δρα, η Ελλάδα του «δεν διεκδικούμε» κοιμάται τον ύπνο του (διεθνούς) δικαίου.

Η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί. Και η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία. Έχει να κάνει με την αίσθηση ισχύος που όχι ιδιαίτερα άδικα έχει πλέον αποκτήσει και λόγω της συμμαχίας, ας μη γελιόμαστε, με την ομόδοξο Ρωσία του ηγέτη του Ξανθού Γένους Βλαντιμίρ Πούτιν.

Και ο Πούτιν, ο κάθε Πούτιν επί γης, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να συμμαχήσει και με τον διάβολο ακόμα (βλ. Ερντογάν) για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του και πράγματι τα εξυπηρετεί με τον καλύτερο για τη Μόσχα τρόπο. 

Η Ρωσία επέτρεψε την τουρκική επιχείρηση στην Συρία κατά των Κούρδων η οποία εξυπηρετεί και το καθεστώς Άσαντ και τους μουλάδες του Ιράν. Με ένα σμπάρο όλα τα τρυγόνια ικανοποιημένα. 

Ο δε πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να ρισκάρει ιδιαίτερα, με αιχμή του δόρατος και τροφή για τα κανόνια τους κατσαπλιάδες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού τα έχει σχεδόν καταφέρει στο Αφρίν με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται όχι μόνο πολιτικά-στρατηγικά αλλά και όσον αφορά την αυτοπεποίθησή του. 

Η συμμαχία όμως Ρωσίας και Τουρκίας εκφράζεται και σε ένα άλλο μέτωπο, στην κυπριακή ΑΟΖ. Δεν είναι προς τον συμφέρον της Ρωσίας η ύπαρξη εναλλακτικής, που μπορεί να γίνει και κύρια, πηγής τροφοδοσίας της Ευρώπης με φυσικό αέριο. 

Η Τουρκία έχει τις παράνομες απαιτήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ και κάθε συμφέρον να σπάσει τον άξονα Αθήνας και Λευκωσίας με Κάιρο και Ιερουσαλήμ. Στο σημείο αυτό τα συμφέροντα Μόσχας και Άγκυρας σε μικρό ή μεγάλο βαθμό ταυτίζονται. 

Η Ρωσία άλλωστε έχει στόχο τον διεμβολισμό του ΝΑΤΟ. Και στην Συρία δεν πήγε για τον Άσαντ αλλά για την Κριμαία. Απλώς λόγω «σοφής» αμερικανικής πολιτικής της δόθηκε πολύς ελεύθερος χώρος στο συριακό γήπεδο τον οποίο και εκμεταλλεύτηκε. 

Η Ρωσία όμως δεν είναι ισχυρή στην Συρία και οι απειλές έναντι των ΗΠΑ να μην αγγίξουν τον Άσαντ δεν έχουν αντίκρισμα εκεί, αλλά στην Ουκρανία. Από την άλλη, στην Ελλάδα κυριαρχεί ο ύπνος του (διεθνούς) δικαίου. 

Επικαλούμενη αλήθεια η ελληνική ηγεσία το διεθνές δίκαιο τι πιστεύει ότι θα καταφέρει; Πιστεύει κανείς εκ των ταγών του έθνους ότι ο Ερντογάν δεν ξέρει ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο; Περίμενε εμάς να του το πούμε; 

Δεν ήρθε εντός Αθηνών και γράφοντας στα παλιά του παπούτσια το πρωτόκολλο έθεσε ανοικτά θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης; Πιστεύει κανείς ότι θα συγκινηθεί από δηλώσεις του τύπου «οι διεθνείς συνθήκες δεν αναθεωρούνται». Αλήθεια; Σε ποιόν πλανήτη; 

Γιατί στη Γη οι διεθνείς συνθήκες αναθεωρούνται από νεότερες συνθήκες που επιβάλει ο νικητής, ιστορικά τεκμηριωμένα. Το πλέον φαιδρό δε είναι να επικαλείται κανείς την απειλή περί ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας λες και η Άγκυρα εκλιπαρεί την ένταξή της στην Ένωση.

Πραγματικά ο Ερντογάν το βράδυ σε κάποιο από τα 1.000+ δωμάτια του ανακτόρου του θα γελά με την καρδιά του ακούγοντας τις «σκληρές» ανακοινώσεις, τα μηνύματα και τις δηλώσεις της Αθήνας. 

Είναι δε πιθανό να πεθάνει από τα γέλια ακούγοντας τις αναλύσεις που θεωρούν ότι ο Ερντογάν κινείται επιθετικά σε Αιγαίο και Κύπρο διότι έχει προβλήματα στο Αφρίν. Δηλαδή μόλις πέσει το Αφρίν σώθηκε η Ελλάδα και η Κύπρος κύριοι; 

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι που διατείνονται πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι διαλυμένες, πως μόνο πέντε φρεγάτες μπορούν να πλεύσουν και κάτι παρόμοια.

Ευσεβείς πόθοι, ειδικά αν πρόκειται να υπάρξει σύγκρουση με την Ελλάδα. Οι Τούρκοι ξέρουν τι συμβαίνει απέναντί τους ενώ οι υπεύθυνοι Έλληνες ταγοί κρύβουν πράγματα. Οι δε κραυγές περί ηρωισμού και προγόνων δεν ωφελούν, ειδικά αν ακούγονται από ανεύθυνους-υπεύθυνους που δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν το τυφέκιο από την γκλίτσα για μια σειρά από λόγους. 

Ο πόλεμος είναι το χειρότερο παιχνίδι λογικής που έχει ανακαλυφθεί. Και ουδέποτε, κανένας πόλεμος δεν κερδήθηκε παρά με την σωστή μίξη τόλμης και λογικής, με την δεύτερη να επικρατεί σχεδόν απολύτως στον τομέα της σχεδίασης και την τόλμη να εκδηλώνεται κυρίως στην εκτέλεση.

Θα αφήσουν δηλαδή οι Αμερικάνοι να γίνει πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας; Αυτή είναι η μόνιμη επωδός. Και αν δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει πόλεμος γιατί ξοδεύαμε τόσα σε εξοπλισμούς; Και ακόμα χειρότερα, τι ακριβώς θα προλάβουν να πράξουν οι ΗΠΑ αν η Τουρκία επιτεθεί και σε μερικές ώρες καταλάβει ένα μικρό νησί ή έστω μια βραχονησίδα; 

Θα της κηρύξουν τον πόλεμο για χάρη της πτωχής πλην τίμιας κόρης Ελλάδος ή θα προσπαθήσουν να συμβιβάσουν τα πράγματα και από τα 100 που ζητά ο Ερντογάν να του δώσουν τα 10 ή έστω το 1 για να μην φέρει τίποτα Ρώσους στο παιχνίδι; 

Ή μήπως θα κατέβουν τα ευρωπαϊκά φουσάτα να «καθαρίσουν» για την Ελλάδα και την Κύπρο; Και για να μην τρέφουμε αυταπάτες, η Τουρκία, ως εξορισμού επιτιθέμενη, είναι αυτή που θα επιλέξει τον τόπο και τον χρόνο της όποιας κρίσης. 

Μήπως αυτό δεν της παρέχει εξ αρχής καταλυτικό πλεονέκτημα, δεδομένου ότι κατέχει και το αντίστοιχο αριθμητικό; Αλλά εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα…Για αυτό ακριβώς και θα χάσουμε πολλά. Γιατί έχουμε παραχωρήσει και το στρατηγικό πλεονέκτημα στην άλλη πλευρά. 

Της επιτρέπουμε να διεκδικεί τον ουρανό με τ’ άστρα και είναι λογικό οι όποιοι διαιτητές να της δώσουν τουλάχιστον λίγη αστρόσκονη για αποζημίωση. 

Αυτό δεν περνά από το μυαλό κανενός ταγού του έθνους, ούτε καν από το μυαλό ευφυέστατων συμβούλων με μεγάλο ενδιαφέρον για τα πράσινα φυτά; Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην Αδριανούπολη, ο εμβολισμός στα Ίμια, οι τσαμπουκάδες στην κυπριακή ΑΟΖ είναι σημάδια και μάλιστα καθόλου ενθαρρυντικά.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Relaxing Music.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ θεραπευτική ή χαλαρωτική ή για διαλογισμό ή για να κοιμηθείς!…… «soft» μουσική.

 

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Buffalo Wings & Rings

Καλώς ήρθατε στην εμπειρία του «sports & lifestyle restaurant» στην Νέα Ερυθραία, Χαριλάου Τρικούπη 127.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πρώτο «sports and lifestyle» εστιατόριο στην Νέα Ερυθραία, πατώντας ΕΔΩ…….

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στην εφημερίδα Kifisia Press βλέπουμε τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)......σαν μία άριστη ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη σχέση μας! Για περισσότερα πατήστε το Logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ;; Βρες την εύκολα κάνοντας κλικ πάνω στο παρακάτω Logo του Δήμου Κηφισιάς.

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαύστε τις 50 Νέες Απαγορευμένες Επιγραφές και Ατάκες!!.…..πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΥΝΑΤΑ, την Δευτέρα 03/09/18, μια ξεχωριστή συντροφιά στον «αέρα» του NOSTOS 106,6 FM από επιλεγμένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, που δίνουν τη δική τους νότα σ' ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να φέρει κοντά αγαπημένους καλλιτέχνες και ήχους του παρελθόντος με την καλύτερη σύγχρονη μουσική!  ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Η Φαίη Βώκου, η ωραιότερη φωνή των FM και μοναδική ραδιοφωνική παραγωγός που δημιουργεί ατμόσφαιρα και συναίσθημα, καθημερινά 09.00-11.00......θα σας συναρπάζει με τις μουσικές της και την εκρηκτική της διάθεση!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top