• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Συνέντευξη φωτιά στην DW του Μάρτιν Σουλτς: «Αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορεί να ασκεί αξιόπιστη και σοβαρή πολιτική»!

  Συνέντευξη φωτιά στην DW του Μάρτιν Σουλτς: «Αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορεί να ασκεί...

 • ΓΙΑΤΙ η Ελληνική Κυβέρνηση προκάλεσε την κρίση με την Ρωσία;

  ΓΙΑΤΙ η Ελληνική Κυβέρνηση προκάλεσε την κρίση με την Ρωσία;

 • Μεγάλη απώλεια: Έφυγε από τη ζωή η «βασίλισσα της Σόουλ», Aretha Franklin σε ηλικία 76 ετών.

  Μεγάλη απώλεια: Έφυγε από τη ζωή η «βασίλισσα της Σόουλ», Aretha Franklin σε ηλικία 76 ετών.

 • Η Οκταετής Οδύσσεια των μνημονίων και η Ιθάκη!……του Δημήτρη Χρήστου.

  Η Οκταετής Οδύσσεια των μνημονίων και η Ιθάκη!……του Δημήτρη Χρήστου.

 • Μεγάλο αφιέρωμα της KONTRA news, στο παγκόσμιο φαινόμενο της πολιτικής κύριο Μάκη Βορίδη.

  Μεγάλο αφιέρωμα της KONTRA news, στο παγκόσμιο φαινόμενο της πολιτικής κύριο Μάκη Βορίδη.

 • Τόνος σε λάδι ή σε νερό; Η απάντηση στην ερώτηση για το ποιος είναι πιο υγιεινός.

  Τόνος σε λάδι ή σε νερό; Η απάντηση στην ερώτηση για το ποιος είναι πιο υγιεινός.

Δάνειο-μαμούθ στον Καμίνη για να βγει... βουλευτής!!

Επιβαρύνει τον Δήμο Αθηναίων με 55.000.000 ευρώ, για να προωθήσει τη ρουσφετολογική πολιτική του, και φορτώνει τα βάρη στους επόμενους, αφού η αποπληρωμή θα ξεκινήσει το 2023

Aφού απέτυχε παταγωδώς στο εγχείρημά του να διεκδικήσει την ηγεσία του νεοσύστατου Κινήματος Αλλαγής, ο Γιώργος Καμίνης, ο πλέον ανίκανος δήμαρχος που έχει περάσει ποτέ από τον Δήμο Αθηναίων, ρίχνει όλο του το βάρος στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθήνας, με στόχο τα βουλευτικά έδρανα.

Και για να το πετύχει αυτό, έχει επιστρατεύσει όλα τα μέσα, ανάμεσα στα οποία και η σύναψη του μεγαλύτερου δανείου στην ιστορία του δήμου, που αναμφίβολα θα τον βοηθήσει στην υλοποίηση της ρουσφετολογικής πολιτικής του. 

Ούτε ένα ούτε δύο ούτε τρία, αλλά 55 (!) ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ είναι το ποσό που ζήτησε και ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για τον κατά τα άλλα «οικονομικά εύρωστο» δήμο.

«Αν δηλαδή δεν ήταν οικονομικά υγιής ο δήμος, πόσο δάνειο θα ζητούσε;» είναι το ερώτημα που θέτουν πολλοί, την ώρα που στο τραπέζι μπαίνει ακόμη ένα unfair του κ. Καμίνη. 

Ότι το συγκεκριμένο δάνειο θα αρχίσει να εξοφλείται από τον επόμενο δήμαρχο, καθώς υπάρχει περίοδος χάριτος πέντε ετών. 

Όπερ σημαίνει ότι θα ξεκινήσει να αποπληρώνεται το 2023, με το οικονομικό περιβάλλον να είναι παντελώς άγνωστο και τις τότε συνθήκες επίσης. Κάτι που προφανώς δεν προβληματίζει τον σημερινό δήμαρχο, αφού τότε άλλος θα είναι αυτός που θα κληθεί να βγάλει το «φίδι από την τρύπα».

Το επιχείρημά του; Ότι όταν θα ξεκινήσει η αποπληρωμή του κεφαλαίου του νέου δανείου, το κόστος δανειακής εξυπηρέτησης προηγούμενων δανείων «θα έχει πρακτικά εκμηδενιστεί και τελικά η συνολική επιβάρυνση του δήμου θα είναι μικρή και απολύτως διαχειρίσιμη»! 

Μετάφραση: Ας σωθεί το κεφάλι μας και για τους επόμενους, ποιος νοιάζεται;

Το εν λόγω δάνειο έχει ακόμη μία ιδιαιτερότητα, ότι τα χρήματα που θα εκταμιευτούν από αυτό δεν επιτρέπεται να δοθούν για απαλλοτριώσεις, αν και κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι με το δάνειο θα γίνουν 24 απαλλοτριώσεις μεγάλων χώρων που έχουν δεσμευθεί από τον δήμο εδώ και πολλά χρόνια.

Μία μάλιστα από αυτές, στην πλατεία Μητροπόλεως, ως εκ θαύματος, η απαλλοτρίωση ακινήτου έκτασης 1.173,67 τ.μ. και αξίας 4.428.000 ευρώ έχει ήδη γίνει εδώ και δεκαετίες! 

Άλλη απαλλοτρίωση αφορά ακίνητο επί των οδών Ελλανίκου, Πολέμωνος και Νικοσθένους στο Παγκράτι, έκτασης 754,31 τ.μ., η αξία του οποίου εκτιμήθηκε από έναν και μόνο πραγματογνώμονα σε 2.100.000 ευρώ.

Xωρίς επαλήθευση

Ο δήμος αποδέχθηκε, χωρίς καμία επαλήθευση, την παραπάνω εκτίμηση, ενώ όμως ο ίδιος ο ορκωτός εκτιμητής στην έκθεσή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Οι εκτιμήσεις μας δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη σε περίπτωση αγοραπωλησίας χωρίς να πραγματοποιείται περαιτέρω έρευνα ή να παρέχονται περαιτέρω συμβουλευτικές υπηρεσίες».

Την εκταμίευση του δανείου ψήφισε, μεταξύ άλλων, και ο Νικήτας Κακλαμάνης εκ μέρους της μειοψηφίας και ενώ τελείως συμπωματικά την ίδια στιγμή ο Γιώργος Καμίνης κατέθετε αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αναβολή υπόθεσης που εκκρεμοδικούσε. 

Τι αφορούσε αυτή; Μήνυση της δημοτικής Αρχής Καμίνη κατά της δημοτικής Αρχής Κακλαμάνη! Συνολικά, υπέρ του δανείου ψήφισαν 37 δημοτικοί σύμβουλοι, τέσσερις κατά και τέσσερις δήλωσαν αποχή. 

Δεν έδωσαν το πράσινο φως οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ανοιχτή Πόλη» Ρήγας Αξελός, «Αθήνα, το σπίτι μας» Βασίλης Καπερνάρος, «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου και «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» Ηλίας Κασιδιάρης.

Βροχή οι καταγγελίες για προκηρύξεις διαγωνισμών με φωτογραφικούς όρους

Καταγγελίες... κατά ριπάς δέχονται το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων και ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης όσον αφορά διαγωνισμούς οι οποίοι διενεργούνται από αυτόν, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία τους. 

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «δημοκρατία», μέσα σε έναν μόλις μήνα έγιναν τέσσερις καταγγελίες από ενδιαφερόμενες εταιρίες.

Ειδικότερα, σε σχέση με τον διαγωνισμό για την προμήθεια και την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και επισκευής με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) οχημάτων, μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων έργου διάρκειας πέντε ετών, προϋπολογισμού 14.784.000 ευρώ», γνωστή εταιρία αντιπροσωπιών-εισαγωγών υποστηρίζει ότι ο διαγωνισμός προκηρύχτηκε με σύντμηση της περιόδου μεταξύ δημοσίευσης και διενέργειας, ως επείγων, σε 30 ημέρες και ότι περιλαμβάνει εξωπραγματικό κόστος συντήρησης!

Κάνει λόγο επίσης για φωτογραφική απεικόνιση συγκεκριμένων και μόνο μηχανημάτων, κάτι που, όπως λέει η εταιρία, δημιουργεί παρωδία διενέργειας διαγωνισμού.

Με βάση την ίδια καταγγελία, οι τεχνικές απαιτήσεις του διαγωνισμού αυτού και οι όροι της προκήρυξης έχουν συνταχθεί με φωτογραφικές διατάξεις, αποκλειστικά και μόνο για συγκεκριμένη εταιρία, που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα ένα μέρος του εξοπλισμού και θα συνεργαστεί με συγκεκριμένους άλλους (έναν ανά είδος) προμηθευτές για τον λοιπό εξοπλισμό που δεν διαθέτει η ίδια και, συνεπώς, επιτρέπεται η ουσιαστική συμμετοχή ενός και μόνου προμηθευτή ή κατά την αγορά του Εθνικού Δημοτικού Προμηθευτή της χώρας.

Άλλη ελληνική εταιρία, που εμπορεύεται μηχανολογικό εξοπλισμό, αμφισβητεί τον διαγωνισμό υποστηρίζοντας ότι ζητείται ο προμηθευτής να διαθέτει άδεια συνεργείου και πως αυτό αντίκειται στο αντικείμενο της διακήρυξης, το οποίο είναι προμήθεια ειδών (επί του προκειμένου οχήματα) και όχι υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης.

Μια τρίτη καταγγελία σημειώνει ότι η προμήθεια σε 30 είδη, συνολικού προϋπολογισμού 17.350.700 ευρώ, η οποία περιλαμβάνει 350 σελίδες με όρους και προδιαγραφές, «αναρτήθηκε στο ΕΣΥΔΗΣ στις 28/12/2017 κατά την περίοδο των αργιών Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, που, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, οι περισσότεροι οίκοι του εξωτερικού είναι κλειστοί για δύο εβδομάδες, έως και τις 8/01/2018».

Σε άλλη αναφορά προς τον Δήμο Αθηναίων, πάλι για τον ίδιο διαγωνισμό, ζητούνται εξηγήσεις και διευκρινίσεις για δέκα διαφορετικά άρθρα της προκήρυξης του δεύτερου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολλά «γκρίζα» σημεία.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Relaxing Music.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ θεραπευτική ή χαλαρωτική ή για διαλογισμό ή για να κοιμηθείς!…… «soft» μουσική.

 

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Buffalo Wings & Rings

Καλώς ήρθατε στην εμπειρία του «sports & lifestyle restaurant» στην Νέα Ερυθραία, Χαριλάου Τρικούπη 127.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πρώτο «sports and lifestyle» εστιατόριο στην Νέα Ερυθραία, πατώντας ΕΔΩ…….

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στην εφημερίδα Kifisia Press βλέπουμε τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)......σαν μία άριστη ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη σχέση μας! Για περισσότερα πατήστε το Logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ;; Βρες την εύκολα κάνοντας κλικ πάνω στο παρακάτω Logo του Δήμου Κηφισιάς.

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαύστε τις 50 Πικάντικες Καλοκαιρινές Ατάκες!!.…πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top