• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Η Οκταετής Οδύσσεια των μνημονίων και η Ιθάκη!……του Δημήτρη Χρήστου.

  Η Οκταετής Οδύσσεια των μνημονίων και η Ιθάκη!……του Δημήτρη Χρήστου.

 • Μεγάλο αφιέρωμα της KONTRA news, στο παγκόσμιο φαινόμενο της πολιτικής κύριο Μάκη Βορίδη.

  Μεγάλο αφιέρωμα της KONTRA news, στο παγκόσμιο φαινόμενο της πολιτικής κύριο Μάκη Βορίδη.

 • Τόνος σε λάδι ή σε νερό; Η απάντηση στην ερώτηση για το ποιος είναι πιο υγιεινός.

  Τόνος σε λάδι ή σε νερό; Η απάντηση στην ερώτηση για το ποιος είναι πιο υγιεινός.

 • Είναι «καμένο χαρτί»: Ο Τραμπ ετοιμάζει νέα μέτρα που θα «χτυπήσουν» προσωπικά τον Ερντογάν……του Μιχάλη Ιγνατίου.

  Είναι «καμένο χαρτί»: Ο Τραμπ ετοιμάζει νέα μέτρα που θα «χτυπήσουν» προσωπικά τον Ερντογάν……του...

 • ΩΜΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΤΤΙΛΑΣ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!

  ΩΜΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΤΤΙΛΑΣ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!

 • Μουσική Διαλογισμού.

  Μουσική Διαλογισμού.

Ο Ερντογάν και τα όρια της στρατηγικής του…..του Βασίλη Κοψαχείλη*

Η περίπτωση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι απλή υπόθεση και δυστυχώς δεν έχει επαρκώς μελετηθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Ο τούρκος πρόεδρος και το καθεστώς του είναι ένας πετυχημένος - και άρα επικίνδυνος για εμάς - συνδυασμός ικανοτήτων, σχεδιασμού και ιδεολογίας.

Μην εστιάζουμε στο γεγονός ότι ο Ερντογάν δεν διαθέτει την απαραίτητη μόρφωση ή να βλέπουμε τα προβλήματα στην τουρκική οικονομία και να προεξοφλούμε το τέλος του, διότι πάλι δέντρα θα βλέπουμε και τελικά θα χάσουμε το δάσος. 

Ο Ερντογάν έχει σχέδιο για την Τουρκία. Έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια που πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Όλες του οι ενέργειες συγκλίνουν σε κάποιο όραμα με ορίζοντα το 2023, χρονιά που η Τουρκική Δημοκρατία θα συμπληρώνει ένα αιώνα ζωής.

Ο Ερντογάν έχει την ικανότητα να επικοινωνεί το όραμά του με τους τούρκους πολίτες. Ακόμη τους εμπνέει! Ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου, η ρητορική των πολιτικών του αντιπάλων στερείται οράματος και υπολείπεται της επικοινωνιακής δεινότητας του τούρκου προέδρου.

Ο Ερντογάν, ωστόσο, δεν αρκείται στο σχέδιο και την ικανότητα. Η φιλοδοξία του είναι να γίνει ο ίδιος πολιτική ιδεολογία, πρότυπο για την Τουρκία και το Ισλάμ.

Έχει μελετήσει τα λάθη του Κεμαλισμού, του Νασερισμού, του Ουαχαμπισμού και του Μπααθισμού, απομονώνει στρατηγικά τον πνευματικό του πατέρα Γκιουλέν, και κλέβοντάς του βασικές θέσεις για το πολιτικό Ισλάμ, τον οικειοποιείται, προβάλλοντας τον εαυτό του ως κρατική ιδεολογία σε πρώτο χρόνο και ως ιδεολογία για το Ισλάμ στον 21ο αιώνα, αργότερα.

Το γεγονός ότι είναι μη Άραβας του δίνει το πλεονέκτημα να μπορεί να απευθύνεται στο παγκόσμιο Μουσουλμανικό ακροατήριο. Με την ίδια ευκολία που προβάλλει ως αυτόκλητος υπερασπιστής των δικαίων του Παλαιστινιακού λαού, αντίστοιχα και έμπρακτα ενδιαφέρεται για την τύχη των Ροχίνια στη Μιανμάρ και στο Μπαγκλαντές. 

Ταξιδεύει και καλλιεργεί σχέσεις με τα Μουσουλμανικά κράτη της Αφρικής και την ίδια στιγμή ανοίγει διαύλους με τα Μουσουλμανικά κράτη της Ανατολικής Ασίας. 

Τονίζει παντού το τουρκικό - αποτυχημένο - παρελθόν της «Αυταρχικής Εκκοσμίκευσης» και το συγκρίνει με το δικό του, της «Δημοκρατικής Εκκοσμίκευσης», όπως την αποκαλεί και την εννοεί εκείνος…

Η φιλοδοξία του Ερντογάν να γίνει ο ίδιος και το καθεστώς του κυρίαρχη πολιτική ιδεολογία στο παγκόσμιο Ισλάμ (ενδεχομένως να στοχεύει και σε μια υπέρβαση των διαφορών μεταξύ Σουνιτικού και Σιιτικού Ισλάμ…) προκαλεί αμηχανία στην Αίγυπτο του Προέδρου Αλ Σίσι και οργή στη Σαουδική Αραβία.

Εδώ είναι που πιστεύω ότι θα πρέπει εμείς ως Ελλάδα να εστιάσουμε την προσοχή μας, διότι σε αυτό το σημείο κρύβεται ενδεχομένως η Αχίλλειος Πτέρνα του Ερντογάν. 

Είναι κανόνας ότι όταν προχωράς σερνόμενος από τη φιλοδοξία σου η οποία ενδεχομένως ξεπερνά τις δυνατότητές σου, τότε κάποια στιγμή την πατάς.

Η φιλοδοξία του Ερντογάν να γίνει πρότυπο για το Ισλάμ, θα τον φέρει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία. Η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία ήδη ετοιμάζονται για αυτό το ενδεχόμενο.

Πριν ασχοληθεί με την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία, ο Ερντογάν θέλει να ξεμπερδέψει με Ελλάδα και Ισραήλ. Απέναντι στο Ισραήλ θέλει να βάλει τον διπλό πονοκέφαλο που ακούει στις λέξεις Hezbollah και Hamas. Την Ελλάδα θέλει να την εγκλωβίσει σε μια συμφωνία υποτέλειας.

Το Ιράν και η Ρωσία τρίβουν τα χέρια τους από μία τέτοια εξέλιξη, διότι στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας με την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία, σημαίνει ότι η Σαουδική Αραβία θα αφήσει για μεγάλο διάστημα ήσυχο το Ιράν, ενώ για τη Ρωσία σημαίνει ότι θα μπλοκαριστεί η διαδρομή Ερυθρά Θάλασσα-Σουέζ, άρα μόνη εναλλακτική η διαδρομή που ελέγχει εκείνη στον Αρκτικό κύκλο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρακολουθούν, χωρίς ωστόσο να κάνουν το λάθος να παρέμβουν άμεσα και στρατιωτικά. Άλλωστε, ένα μπλοκάρισμα της Μεσογειακής διαδρομής θα δώσει ώθηση στην υποσαχάρια διαδρομή που ήδη προετοιμάζουν και ελέγχουν, συνδέοντας το Corpus Christi στον Κόλπο του Μεξικού με τη Luanda στην Αγκόλα και από εκεί με την Pemba της Μοζαμβίκης ή το Dar es Salam της Τανζανίας, με τη διαδρομή να καταλήγει στα λιμάνια της Μιανμάρ.

Βλέπουμε λοιπόν ότι πάνω στις φιλοδοξίες Ερντογάν έχουν «κουμπώσει» παγκόσμιοι σχεδιασμοί που πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν την αδυναμία του τούρκου προέδρου για να πυροδοτήσουν εξελίξεις.

Καλό είναι, αυτό το στοιχείο να το μελετήσουμε και να δούμε πως θα προστατευθούμε εμείς από μια τέτοια εξέλιξη…….

*Ο Βασίλης Κοψαχείλης είναι Διεθνολόγος.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Relaxing Music.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ θεραπευτική ή χαλαρωτική ή για διαλογισμό ή για να κοιμηθείς!…… «soft» μουσική.

 

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Buffalo Wings & Rings

Καλώς ήρθατε στην εμπειρία του «sports & lifestyle restaurant» στην Νέα Ερυθραία, Χαριλάου Τρικούπη 127.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πρώτο «sports and lifestyle» εστιατόριο στην Νέα Ερυθραία, πατώντας ΕΔΩ…….

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στην εφημερίδα Kifisia Press βλέπουμε τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)......σαν μία άριστη ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη σχέση μας! Για περισσότερα πατήστε το Logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ;; Βρες την εύκολα κάνοντας κλικ πάνω στο παρακάτω Logo του Δήμου Κηφισιάς.

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαύστε τις 50 Πικάντικες Καλοκαιρινές Ατάκες!!.…πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top