• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Εύα Καϊλή -Τα επιδόματα δίνονται σε τεμπέληδες που φυτοζωούν χωρίς να θέλουν να εργαστούν!

  Εύα Καϊλή -Τα επιδόματα δίνονται σε τεμπέληδες που φυτοζωούν χωρίς να θέλουν να εργαστούν!

 • Δημοσιογράφοι σε Ρόλο Κομπάρσου: Έκαναν κωμικές ερωτήσεις-πάσες στον αρχηγό της ΝΔ!

  Δημοσιογράφοι σε Ρόλο Κομπάρσου: Έκαναν κωμικές ερωτήσεις-πάσες στον αρχηγό της ΝΔ!

 • ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ η έκθεση φωτογραφίας «Θραύσματα» των αναμνήσεων και εμπειριών του Βραζιλιάνου καλλιτέχνη Luiz Veloso στην Αθήνα.

  ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ η έκθεση φωτογραφίας «Θραύσματα» των αναμνήσεων και εμπειριών του Βραζιλιάνου...

 • Αμερικανική ΜΚΟ «Freedom House» παρουσιάζει τα κατεχόμενα ως «ασφαλή και ελεύθερη χώρα»!

  Αμερικανική ΜΚΟ «Freedom House» παρουσιάζει τα κατεχόμενα ως «ασφαλή και ελεύθερη χώρα»!

 • Το «ευχαριστώ» του Καμμένου στην τεράστια προσφορά της Μαριάννα Βαρδινογιάννη, στο παίδων «Αγία Σοφία».

  Το «ευχαριστώ» του Καμμένου στην τεράστια προσφορά της Μαριάννα Βαρδινογιάννη, στο παίδων «Αγία...

 • Ευάγγελος Αντώναρος: Η ΝΔ έχει μεταλλαχθεί και δεν εκφράζει πλέον τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

  Ευάγγελος Αντώναρος: Η ΝΔ έχει μεταλλαχθεί και δεν εκφράζει πλέον τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Πώς οι Σαμαράς-Γεωργιάδης οδήγησαν στην οδό της απώλειας τον Κυριάκο και τι μπορεί να κάνει……του Γιώργου Λακόπουλου.

Η πρώτη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμφωνία στο Μακεδονικό, ήταν μια δήλωση μάλλον ήπια στη διατύπωσή της - αν λάβουμε υπόψη τι έλεγε πριν.

Στα πλαίσια ενός τραγελαφικού πολιτικού χειρισμού που έφτασε ως το σημείο να υποδεικνύει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δημιουργήσει πολιτειακή κρίση, συγκρουόμενος με την κυβέρνηση. Συν η ιδέα για την πρόταση μομφής. Απειρία, κακές συμβουλές και πολιτικό αδιέξοδο - μαζί και ταυτοχρόνως.

Ωστόσο πολιτικοί παρατηρητές διέκριναν ότι από το ύφος του προκύπτει πως αφήνει στον εαυτό του περιθώριο να αλλάξει γνώμη- κατά την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή, περί τον Οκτώβριο. 

Ίσως ο πρώτος που το διέκρινε είναι ο αντιπρόεδρός του Άδωνις Γεωργιάδης που έσπευσε να τον καπελώσει για μια ακόμη φορά: δήλωσε ως θέση της ΝΔ την αντίθεση σε «σύνθετη ονομασία»- κάτι που δεν έχει εκφράσει ποτέ ο ίδιος ο Μητσοτάκης.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της συμπεριφοράς του προέδρου της ΝΔ μετά τη συμφωνία είναι η αμηχανία. Δίνει την αίσθηση ότι αιφνιδιάσθηκε.

Προφανώς οι φωστήρες που τον συμβουλεύουν- μετά την απομάκρυνση της Ντόρας - προέβλεπαν ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία - ή ότι θα είναι τόσο κακή που θα του επιτρέπει να καταγγείλει τον Τσίπρα. Όπως έκανε ο Γεωργιάδης.

Αν το έκανε και ο ίδιος θα τον έπαιρναν για τρελό. Γι’ αυτό περιορίσθηκε σε δήλωση μάλλον ακατανόητη: συνέστησε στον Πρωθυπουργό να μην υπογράψει τη συμφωνία που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε και πέτυχε. 

Παραπλεύρως ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο, όχι συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, όπως θα είχε νόημα, αλλά να γίνει......Πρόεδρος της Βουλής και να συγκαλέσει την Ολομέλεια. Τρικυμία εν κρανίω ή προσπάθεια να αγοράσει χρόνο;

Τα χειρότερα για τον πρόεδρο της ΝΔ προκύπτουν από τις πληροφορίες ότι ποντάρει τους....εθνικιστές των Σκοπίων να ανατρέψουν τη συμφωνία. Αν ισχύει έχει χάσει τον μπούσουλα. Βλέπει ότι σε λίγο στην Ελλάδα η συμφωνία θα είναι νόμος του κράτους , με χαρακτήρα κύρωσης διεθνούς συνθήκης. 

Άρα και εκείνοι που του έλεγαν ότι θα πέσει η κυβέρνηση με το Σκοπιανό την τύφλα τους ξέρουν. Αυτοί τον έφεραν σε απελπισία και αδιέξοδο. Φάνηκε και από την αφωνία που διέκρινε στα ΜΜΕ τα λιβανιστήρια του. Τι να πουν; Όπως έστρωσε, θα κοιμηθεί.

«Δεν είναι ηγέτης»

Ο Κυριάκος είχε στα χέρια του μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει σαν διαμορφωτής εξελίξεων. «Αλλά δεν είναι ηγέτης», όπως λέει παλαιό κομματικό στέλεχος. 

Την κλώτσησε μαζί με τις δάφνες που θα του αναλογούσαν, καθώς τη βάση για τη συμφωνία έβαλε πριν από είκοσι χρόνια κυβέρνηση του δικού του κόμματος - υπό τον Κ. Καραμανλή.

Αδιαφόρησε ακόμη και για τις παρακαταθήκες του πατέρα του, όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και σε ό,τι αφορά τον άνθρωπο που κατέστρεψε τον ίδιο τον Κώστα Μητσοτάκη πολιτικά, «χάριν των διαπλεκόμενων συμφερόντων», όπως κατήγγειλε. Μετά κατέστρεψε και την αδελφή του και έπεται συνέχεια με τον ίδιο.

Αυτόν τον άνθρωπο ο Κυριάκος τον αναγόρευσε σε καθοδηγητή του - για να πάρει ένα υπουργείο και εν συνεχεία για να επικρατήσει στην εσωκομματική κούρσα. Αλλά όταν συμμαχείς με έναν ιντριγκαδόρο πολιτικό σαν τον Σαμαρά, παίρνεις μαζί και τα χούγια του.

Ο Μεσσήνιος με το ακραίο παρελθόν ανατίναξε μια εκλεγμένη κυβέρνηση και κατέστη αποσυνάγωγος, αλλά κατάφερε ξανασταθεί στα πόδια του - χάρη στη μεγαλοψυχία του Καραμανλή και την ανοχή της Μπακογιάννη - και να γίνει ακόμη και πρωθυπουργός. 

Απεδείχθη ο χειρότερος ένοικος που είχε το Μέγαρο Μαξίμου, αρνούμενος ακόμη και να παραδώσει στον διάδοχό του - που τον νίκησε στις κάλπες.

Ως πρωθυπουργός ακόμη κατέφυγε σε κατασκευές «παρενθέσεων» με δεξί χέρι τον Βαγγέλη Βενιζέλο, που διέσυρε το ΠΑΣΟΚ οδηγώντας το στη χειρότερη Δεξιά , ως κολαούζο. Όταν η «αριστερή παρένθεση» απέτυχε - με το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ - ο Σαμαράς οργάνωσε νέα παρένθεση με τον Μητσοτάκη.

Πρώτα τον στήριξε να εκλεγεί στην ηγεσία και μετά μηχανευόταν τρόπους να του αρπάξει τη πρωθυπουργία μέσα από τα χέρια - αν η ΝΔ κατάφερνε να βγει πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

Δεν ξέρουμε αν θα του έβγαινε. Αλλά προέκυψαν δυο άλλα θέματα και αλλάξαν τα δεδομένα. Πρώτα η ευκαιρία για λύση στο Μακεδονικό - που ο ίδιος κατέστησε πρόβλημα - και μετά η Novartis που τον έφερε σε θέση απολογούμενου για δωροληψία.

Δια του εντολοδόχου του Γεωργιάδη - που έχει το ίδιο πρόβλημα - τα συνδύασε εναντίον του Μητσοτάκη με έναν δια στροφικά απλό τρόπο: απείλησε ότι αν δεν ακολουθήσει ο Μητσοτάκης τη γραμμή του στο Μακεδονικό θα διασπάσει τη ΝΔ και αντίο πρωθυπουργία.

Έμπλεξε άσχημα

Ερασιτέχνης μπροστά του, αλλά φιλόδοξος καθώς είναι, ο Κυριάκος έπεσε στη παγίδα. Εγκατέλειψε τη θέση της ΝΔ για το θέμα - που ήταν και δική του θέση - και υπό την επήρεια και των τρομοκρατημένων της διαπλοκής που του εισηγούνται τυφλή αντιπολίτευση, υποτάχθηκε στον άξονα Σαμαρά-Γεωργιάδη. Συντάχθηκε με τα συλλαλητήρια του υπέρ-εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας για μη λύση, εκτιθέμενος στην ελληνική κοινή γνώμη και στην Ευρώπη.

Συντασσόμενος όμως με τον Σαμαρά στο Μακεδονικό, κατέστη όμηρός του και έτσι του έκανε το δώρο που περίμενε ο πρώην Πρωθυπουργός: να γίνει η ΝΔ συνήγορος του και στο σκάνδαλο που απειλεί να τον τελειώσει. Χωρίς να το καταλάβει ο Κυριάκος έβαλε τον εαυτό του και τη πολιτική προοπτική του στη διάθεση των Σαμαρά- Γεωργιάδη.

Η συμφωνία της 12ης Ιουνίου Τσίπρα -Ζάεφ χαιρετίσθηκε διεθνώς. Εξυπηρετεί απολύτως τα εθνικά συμφέροντα και τη σταθερότητα στη περιοχή. Μοιραία όμως τίθεται το ερώτημα τι εξυπηρετεί η αρνητική στάση Μητσοτάκη. 

Όπως θα προκύψει στην πορεία ο πρόεδρος της ΝΔ έμπλεξε άσχημα. Αρνούμενος τη συμφωνία απομονώνεται στο διεθνή χώρο, τίθεται υπό τη χειραγώγηση των ακραίων της ΝΔ και άλλων αντιδραστικών κύκλων, ταυτίζεται με την Ακροδεξιά. 

Εν τέλει παραχωρεί όλο το γήπεδο των πολιτικών πρωτοβουλιών στον Αλέξη Τσίπρα - που αναμένεται να πιστωθεί και τη λήξη του Μνημονίου οσονούπω.

Η συμφωνία είναι καλή για την Ελλάδα, θα περάσει από τη Βουλή και θα εκτοξεύσει το διεθνές κύρος του Πρωθυπουργού. 

Ο Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί ούτε την κοινοβουλευτική του ομάδα όταν έλθει η στιγμή της επικύρωσης. Όπως δεν θα μπορεί να διαχειριστεί την ίδια τη συμφωνία - για τη οποία πρέπει να πάρει θέση όταν θα τεθεί σε ισχύ.

Μέρα με τη μέρα θα πιάνεται στα σχοινιά της παγίδας που του έστησε ο Σαμαράς και ο ίδιος έπεσε τυφλωμένος από τη φιλοδοξία του για εξουσία, με απίστευτη πολιτική αδεξιότητα. Τον οδήγησαν στην οδό της απώλειας και πλέον τα πράγματα είναι δύσκολα γι’ αυτόν.

Το μόνο που του μένει είναι να επιχειρήσει την απεμπλοκή του από το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε ο ίδιος τον εαυτό του -με οποιοδήποτε κόστος. Δηλαδή να κάνει στροφή: να ταχθεί υπέρ της συμφωνίας - ή έστω να ψηφίσουν οι βουλευτές της ΝΔ κατά συνείδηση, να ξηλώσει τον Γεωργιάδη, που τον εξευτελίζει διαρκώς, από αντιπρόεδρο και να αποδοκιμάσει τον Σαμαρά. Έτσι θα δείξει τόλμη και πολιτικό θάρρος - στοιχεία που δεν προκύπτουν από τη συμπεριφορά του ως τώρα.

Στην πολιτική ποτέ δεν είναι αργά. Ειδικά όταν πρόκειται για διόρθωση πορείας. Αλλιώς τον περιμένει ο διασυρμός από το ντουέτο που τώρα τον καταστρέφει και στη συνέχεια θα οργανώσει τη διάσπαση της ΝΔ, ή θα του δείξει την έξοδο πριν την ώρα του. 

Δεν είναι στραβός ο γιαλός, ο ίδιος αρμενίζει στραβά.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Relaxing Music.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ θεραπευτική ή χαλαρωτική ή για διαλογισμό ή για να κοιμηθείς!…… «soft» μουσική.

 

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Buffalo Wings & Rings

Καλώς ήρθατε στην εμπειρία του «sports & lifestyle restaurant» στην Νέα Ερυθραία, Χαριλάου Τρικούπη 127.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πρώτο «sports and lifestyle» εστιατόριο στην Νέα Ερυθραία, πατώντας ΕΔΩ…….

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στην εφημερίδα Kifisia Press βλέπουμε τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)......σαν μία άριστη ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη σχέση μας! Για περισσότερα πατήστε το Logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ;; Βρες την εύκολα κάνοντας κλικ πάνω στο παρακάτω Logo του Δήμου Κηφισιάς.

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαύστε τις 50 Νέες Απαγορευμένες Επιγραφές και Ατάκες!!.…..πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΥΝΑΤΑ, την Δευτέρα 03/09/18, μια ξεχωριστή συντροφιά στον «αέρα» του NOSTOS 106,6 FM από επιλεγμένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, που δίνουν τη δική τους νότα σ' ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να φέρει κοντά αγαπημένους καλλιτέχνες και ήχους του παρελθόντος με την καλύτερη σύγχρονη μουσική!  ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Η Φαίη Βώκου, η ωραιότερη φωνή των FM και μοναδική ραδιοφωνική παραγωγός που δημιουργεί ατμόσφαιρα και συναίσθημα, καθημερινά 09.00-11.00......θα σας συναρπάζει με τις μουσικές της και την εκρηκτική της διάθεση!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top