• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

  Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 • Ιλιγγιώδη τα μεγέθη που αποκαλύφθηκαν από την εποπτεία στον διαδικτυακό τζόγο: Τζίρο 5 δις ετησίως είχαν αφήσει ανεξέλεγκτο για 5 χρόνια!......του Νίκου Χρυσικόπουλου.

  Ιλιγγιώδη τα μεγέθη που αποκαλύφθηκαν από την εποπτεία στον διαδικτυακό τζόγο: Τζίρο 5 δις...

 • Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: ΙΧ αυτοκίνητο «καρφώθηκε» στην είσοδο του Γουέστμινστερ.

  Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: ΙΧ αυτοκίνητο «καρφώθηκε» στην είσοδο του Γουέστμινστερ.

 • ΙΤΑΛΙΑ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Γένοβα - Κατέρρευσε γέφυρα αυτοκινητόδρομου, δεκάδες οι νεκροί.

  ΙΤΑΛΙΑ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Γένοβα - Κατέρρευσε γέφυρα αυτοκινητόδρομου, δεκάδες οι νεκροί.

 • Ραγδαίες εξελίξεις: Διακοπή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές τριών τουρκικών τραπεζών.

  Ραγδαίες εξελίξεις: Διακοπή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές τριών τουρκικών τραπεζών.

 • Πως κόβεται ο γόρδιος δεσμός των αυθαιρέτων……του Σταύρου Λυγερού.

  Πως κόβεται ο γόρδιος δεσμός των αυθαιρέτων……του Σταύρου Λυγερού.

Στρεβλώσεις, παθογένειες και αδράνειες στην Κύπρο!……του Κώστα Βενιζέλου.

Διανύουμε μια περίεργη περίοδο στην Κύπρο. Η δεύτερη θητεία της διακυβέρνησης Αναστασιάδη έχει ξεκινήσει χαλαρά. Μπορεί να φταίει και η έλλειψη αντίπαλου δέους ή η έλλειψη κινήτρων.

 Η Κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον διαχρονικών στρεβλώσεων και δείχνει να είναι μέρος τους και όχι απέναντί τους. Οι μεταρρυθμίσεις, που πομπωδώς εξαγγέλθηκαν στην προηγούμενη πενταετία, είναι αιχμάλωτες των νοοτροπιών της γραφειοκρατίας των καρεκλοκένταυρων της Δημόσιας Υπηρεσίας, πρωτίστως όμως του πολιτικού συστήματος.

Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να ανατρέψει διαχρονικές παθογένειες και πελατειακές σχέσεις, γιατί τους εξυπηρετεί. Δεν μπορεί να ανατραπεί μια νοοτροπία δεκαετιών που διαμορφώθηκε από παλιάς κοπής πολιτικούς, που αφήνουν τις πρακτικές αυτές ως κληρονομιά στους νεότερους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο.

Δεν αλλάζουν προσεγγίσεις γιατί οι ισορροπίες του συστήματος δεν επιτρέπουν ανατροπές. Κι ακόμη δεν άρχισε ουσιαστικά η μετεκλογική εξόφληση τιμολογίων (πολύ σύντομα θα αρχίσει κι αυτό). Το σύστημα τροφοδοτεί γενναιόδωρα και αυτοτροφοδοτείται από τους προνομιούχους του ταλαιπωρημένου αυτού κράτους. 

Αυτοί, τελικά, είναι μέρος του συστήματος και το βασικό γρανάζι του μηχανισμού. Πώς αντιμετωπίζεται το θέμα του Συνεργατισμού; Και πώς έφθασε η τράπεζα αυτή σε αυτό το σημείο;

Τα κόμματα έκαναν πάρτι διορισμών και τα δάνεια μοιράζονταν όπως τα φυλλάδια. Πότε θα αντιμετωπιστούν τα μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια; Σε μια ακόμη σύσκεψη, που δεν θα πάρει αποφάσεις; 

Πώς τυγχάνει διαχείρισης το θέμα της εγκληματικότητας; Με τα ναρκωτικά τι γίνεται, θα συνεχίσουμε να μετράμε νεκρούς; Φως μπορούν να δουν μόνο στα θέματα που αφορούν στην επανάκτηση προνομίων και «κεκτημένων».

Γι’ αυτό και για να πάει κάποιος να πει τα βαρύγδουπα και τα πατριωτικά, χρειάζεται υπηρεσιακό αυτοκίνητο και οδηγό που θα πληρωθεί υπερωριακά. Για την πατρίδα όλα! Για το χρήμα τα πάντα! 

Οι προσεγγίσεις αυτές είναι συνυφασμένες με την ιδεολογία της αδράνειας, με το δόγμα της απραξίας, τη λογική του βολέματος και της εξουσιολαγνίας. Αυτό ισχύει και στο Κυπριακό. Και περισσότερο γιατί στην περίπτωση αυτή κυριαρχεί η σχιζοφρένεια.

Ξεκινήσαμε λάθος

Η λύση του Κυπριακού έχει καταντήσει να εξαρτάται από τα χαριεντίσματα, τις βαθιές υποκλίσεις στις δεξιώσεις των πρεσβειών. Δεν είναι σχιζοφρένεια να συζητούνται ρυθμίσεις που θα διαιωνίζουν τον διαχωρισμό και ενισχύουν τον εθνικισμό; 

Δεν είναι σχιζοφρένεια να προωθούνται έκπαλαι σχέδια από τους Αγγλοαμερικανούς, που προδήλως εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα αλλά και της Τουρκίας και στην πρώτη γραμμή των χειροκροτητών να είναι οι λεγόμενοι αντιμπεριαλιστές;

Στο Κυπριακό ξεκινήσαμε λάθος και συνεχίζουμε γιατί απουσιάζει η αποφασιστικότητα, η τόλμη και το όραμα. Γιατί δεν είναι όραμα ο διαχωρισμός διά της υπογραφής. Η λύση αφορά στο μέλλον των πολιτών και της χώρας. 

Δεν συζητείται καμία οικογενειακή επιχείρηση, ούτε πρόκειται για μια παρτίδα πόκερ μεταξύ φίλων. Είναι απορίας άξιον πώς θα τύχει διαχείρισης μια «επέλαση» του Πορθητή με έρευνα εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Ιδιαίτερα εάν δεν επηρεάζει το τουρκικό τρυπάνι τεμάχιο ξένης εταιρείας.

Ποια διαχείριση θα γίνει σε ένα σενάριο τύπου άψε-σβήσε κλεισίματος του Κυπριακού που ευνοούν όσοι θεωρούν πως έτσι θα προχωρήσουν στα ενεργειακά ανενόχλητα από την Τουρκία; 

Μήπως φοβούμενοι την αντίδραση της Τουρκίας στη Λευκωσία θα επιλέξουν την αυτοχειρία, όπως είναι για παράδειγμα η συζήτηση εσχάτως του σεναρίου της λύσης δύο κρατών;

Η χώρα δεν μπορεί να είναι αιχμάλωτη των φοβικών συνδρόμων και της επιδερμικότητας, που είναι έτοιμοι να τρυπήσουν και τον πάτο του βαρελιού.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Buffalo Wings & Rings

Καλώς ήρθατε στην εμπειρία του «sports & lifestyle restaurant» στην Νέα Ερυθραία, Χαριλάου Τρικούπη 127.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πρώτο «sports and lifestyle» εστιατόριο στην Νέα Ερυθραία, πατώντας ΕΔΩ…….

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στην εφημερίδα Kifisia Press βλέπουμε τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)......σαν μία άριστη ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη σχέση μας! Για περισσότερα πατήστε το Logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ;; Βρες την εύκολα κάνοντας κλικ πάνω στο παρακάτω Logo του Δήμου Κηφισιάς.

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαύστε τις 50 Πικάντικες Καλοκαιρινές Ατάκες!!.…πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top