• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

  Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 • Ιλιγγιώδη τα μεγέθη που αποκαλύφθηκαν από την εποπτεία στον διαδικτυακό τζόγο: Τζίρο 5 δις ετησίως είχαν αφήσει ανεξέλεγκτο για 5 χρόνια!......του Νίκου Χρυσικόπουλου.

  Ιλιγγιώδη τα μεγέθη που αποκαλύφθηκαν από την εποπτεία στον διαδικτυακό τζόγο: Τζίρο 5 δις...

 • Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: ΙΧ αυτοκίνητο «καρφώθηκε» στην είσοδο του Γουέστμινστερ.

  Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: ΙΧ αυτοκίνητο «καρφώθηκε» στην είσοδο του Γουέστμινστερ.

 • ΙΤΑΛΙΑ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Γένοβα - Κατέρρευσε γέφυρα αυτοκινητόδρομου, δεκάδες οι νεκροί.

  ΙΤΑΛΙΑ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Γένοβα - Κατέρρευσε γέφυρα αυτοκινητόδρομου, δεκάδες οι νεκροί.

 • Ραγδαίες εξελίξεις: Διακοπή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές τριών τουρκικών τραπεζών.

  Ραγδαίες εξελίξεις: Διακοπή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές τριών τουρκικών τραπεζών.

 • Πως κόβεται ο γόρδιος δεσμός των αυθαιρέτων……του Σταύρου Λυγερού.

  Πως κόβεται ο γόρδιος δεσμός των αυθαιρέτων……του Σταύρου Λυγερού.

Ο τέως Υπουργός του Καραμανλή και νυν πρόεδρος του ΣΕΒΕ διαψεύδει τον Μητσοτάκη για την πορεία της οικονομίας!

Την πεποίθηση ότι οι ελληνικές εξαγωγές δεν έχουν ταβάνι και ότι στα επόμενα χρόνια «θα μπορούσαν να ξεπεράσουν κατά πολύ τον «πήχη» που έχουν θέσει οι ελληνικές κυβερνήσεις ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα» και να διαλύσουν τις όποιες δυσμενείς συνέπειες της κρίσης σε άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, εκφράζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Γεώργιος Κωνσταντόπουλος.

«Αν πυροδοτήσουμε τα κατάλληλα εργαλεία, νομίζω πως οι θετικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες» σημειώνει, ενώ αφού επισημαίνει ότι ο μικρός κλήρος στην Ελλάδα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους των εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων και άρα και της τιμής τους, με ότι αυτό σημαίνει για την ανταγωνιστικότητά τους στις αγορές του εξωτερικού, καταθέτει πρόταση για διάθεση μεγάλων γαιών ιδιοκτησίας του Δημοσίου σε Έλληνες και ξένους επενδυτές, οι οποίοι θα αναπτύξουν καλλιέργειες μεγάλης έκτασης και μεταποιητικές επιχειρήσεις (ρίχνοντας έτσι το κοστολόγιο).

Ο κ. Κωνσταντόπουλος επισημαίνει ακόμη ότι «δεν θεωρεί καθόλου συγκυριακή την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών σε ποσοστό άνω του 13% στο πρώτο τρίμηνο του 2018» και θεωρεί πως η τάση θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Ερωτηθείς για το έργο της διμερούς επιτροπής Ελλάδας-πΓΔΜ που εντός της επόμενης τριετίας καλείται να διευθετήσει τα προβλήματα στις εμπορικές επωνυμίες, ο ίδιος σημειώνει πως «δεν μπορεί να διανοηθεί» ότι η διαδικασία αυτή θα κρατήσει πάνω από έξι μήνες. 

Προσθέτει ότι δυστυχώς πολλές επωνυμίες δεν κατοχυρώθηκαν εγκαίρως κι αυτό που προέχει είναι η σωστή διαπραγμάτευση στο επόμενο εξάμηνο, για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Κληθείς να σχολιάσει τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ, σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδεχομένως να πρέπει να αλλάξει τον τρόπο καταβολής των αγροτικών ενισχύσεων στις αγροτικές επιχειρήσεις, καθώς «δεν πρέπει αυτές (οι επιδοτήσεις) να γίνονται μπούμερανγκ», ωφελώντας μεν τους Ευρωπαίους αγρότες, αλλά «χτυπώντας» τυποποιητές, μεταποιητές και εξαγωγείς.

Δηλώνει ικανοποιημένος από τα αντανακλαστικά των ελληνικών εμπορικών και οικονομικών υπηρεσιών στο εξωτερικό, όταν ανακύπτει κάποια έκτακτη κατάσταση για τις ελληνικές εξαγωγές, που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, αν και σημειώνει ότι τα γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) είναι δυστυχώς υπό-στελεχωμένα λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να κλείσουν αυτά τα κενά.

Επίσης αναφέρει ότι η υπέρ-φορολόγηση των επιχειρήσεων έχει ως αποτέλεσμα ακόμη και οι κερδοφόρες να πιέζονται, ενώ μεγάλο πρόβλημα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις σήμερα είναι το «brain drain», καθώς οι ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα έχουν ως αποτέλεσμα να μη μένουν πολλά στα «χέρια» των στελεχών, με αποτέλεσμα αυτοί να μεταναστεύουν μαζικά και να εργάζονται μάλιστα για τον ανταγωνισμό.

Τονίζει ότι οι εξαγωγές από τη Βόρεια Ελλάδα κατέχουν πολύ υψηλό ποσοστό στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγών και το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Ο γεννηθείς το 1958 Γιώργος Κωνσταντόπουλος διαδέχτηκε τον δρα Κυριάκο Λουφάκη στο «τιμόνι» του ΣΕΒΕ στις 4 Ιουνίου, έπειτα από την εκλογική και καταστατική συνέλευση του φορέα τον περασμένο Μάιο, η οποία αποφάσισε ακόμη την τροποποίηση του καταστατικού του με κεντρικό θέμα την αλλαγή της επωνυμίας του, ώστε να απαλειφθεί από αυτή το «Βορείου Ελλάδος», καθώς θεωρείται ότι η εμβέλειά του είναι πανελλαδική. 

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒΕ, γιατρός και επιχειρηματίας, έχει διατελέσει πανεπιστημιακός καθηγητής, βουλευτής επί δωδεκαετία και υφυπουργός Υγείας (2004-2009).

Η επιχείρηση της οικογένειας Κωνσταντόπουλου η......Κωνσταντόπουλος Α.Ε . - «OLYMP», έχει έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα κι αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της τυποποίησης επιτραπέζιας ελιάς της χώρας, ενώ οικογένεια δραστηριοποιείται και στον κλάδο του τουρισμού, μέσω του πεντάστερου ξενοδοχείου «Cavo Olympo» στην Πλάκα Λιτοχώρου στην Πιερία.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Buffalo Wings & Rings

Καλώς ήρθατε στην εμπειρία του «sports & lifestyle restaurant» στην Νέα Ερυθραία, Χαριλάου Τρικούπη 127.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πρώτο «sports and lifestyle» εστιατόριο στην Νέα Ερυθραία, πατώντας ΕΔΩ…….

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στην εφημερίδα Kifisia Press βλέπουμε τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)......σαν μία άριστη ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη σχέση μας! Για περισσότερα πατήστε το Logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ;; Βρες την εύκολα κάνοντας κλικ πάνω στο παρακάτω Logo του Δήμου Κηφισιάς.

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαύστε τις 50 Πικάντικες Καλοκαιρινές Ατάκες!!.…πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top