• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

  Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 • Ιλιγγιώδη τα μεγέθη που αποκαλύφθηκαν από την εποπτεία στον διαδικτυακό τζόγο: Τζίρο 5 δις ετησίως είχαν αφήσει ανεξέλεγκτο για 5 χρόνια!......του Νίκου Χρυσικόπουλου.

  Ιλιγγιώδη τα μεγέθη που αποκαλύφθηκαν από την εποπτεία στον διαδικτυακό τζόγο: Τζίρο 5 δις...

 • Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: ΙΧ αυτοκίνητο «καρφώθηκε» στην είσοδο του Γουέστμινστερ.

  Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: ΙΧ αυτοκίνητο «καρφώθηκε» στην είσοδο του Γουέστμινστερ.

 • ΙΤΑΛΙΑ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Γένοβα - Κατέρρευσε γέφυρα αυτοκινητόδρομου, δεκάδες οι νεκροί.

  ΙΤΑΛΙΑ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Γένοβα - Κατέρρευσε γέφυρα αυτοκινητόδρομου, δεκάδες οι νεκροί.

 • Ραγδαίες εξελίξεις: Διακοπή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές τριών τουρκικών τραπεζών.

  Ραγδαίες εξελίξεις: Διακοπή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές τριών τουρκικών τραπεζών.

 • Πως κόβεται ο γόρδιος δεσμός των αυθαιρέτων……του Σταύρου Λυγερού.

  Πως κόβεται ο γόρδιος δεσμός των αυθαιρέτων……του Σταύρου Λυγερού.

Τελικά Ποιος Έχει Ευθύνη Για τα Αυθαίρετα;…….του Χρήστου Η. Χαλαζιά

Με το ρυθμό που καίγονται τα δάση μας - που συνιστούν την αρχαιότερη και πλουσιότερη πηγή ζωής του πλανήτη - θα έχουν εξαφανιστεί τα επόμενα χρόνια. Η γενιά μας , ίσως θα έχει παραστεί μάρτυρας στη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων χρόνων.

Το βιολογικό αυτό ολοκαύτωμα , που εξελίσσεται κάτω από τα μάτια μας, θα μεταβάλει ανεπανόρθωτα το πολύπλοκο ιστό της ζωής του πλανήτη. Βραχυπρόθεσμα, απειλεί τη ζωή χιλιάδων πολιτών στη χώρα μας και πάνω από ένα δισεκατομμύριο στον πλανήτη, θα βρεθούν χωρίς νερό, σε άγονη κατεστραμμένη γη. 

Μακροπρόθεσμα θα μεταβάλει το κλίμα του πλανήτη- και την ιστορία του. Οι ολέθριες συνέπειες που θα έχει για την ανθρωπότητα ο θάνατος των δασών, μόνο με τις συνέπειες ενός πυρηνικού πολέμου μπορούν να συγκριθούν.

Για τη χώρα μας θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την μεταπολεμική περίοδο, η χαλαρή στάση της εξουσίας πάνω, στην προστασία των δασών και της αυθαίρετης δόμησης, προκειμένου να βρουν στέγη οι πολίτες που εγκατέλειπαν την ύπαιθρο για μια καλύτερη ζωή στην Αθήνα (Αττική) και στη συνέχεια η πολιτεία να αναμιχτεί σε μια σειρά αντιφατικών ενεργειών (νόμων) πότε την απαγόρευση και πότε την νομιμοποίηση κάτι που δεν εφαρμοζόταν, όχι για λόγους επίλυσης αλλά για να μη θιγεί η εισπρακτική - ψηφοθηρική μηχανή, και τέλος για να ικανοποιεί ατομικά μικροσυμφέροντα της κοινωνικής ελίτ.

Βεβαίως, είναι εύκολο εμείς που αποτελούμε την κοινωνική συνοχή να επιρρίπτουμε όλες τις ευθύνες στην πολιτεία. Θα πρέπει να αναλογιστούμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. 

Όχι μόνο διότι εμείς τους εκλέξαμε, διαχρονικά να μας εκπροσωπούν, αλλά και διότι όταν ανέλαβαν οι εκπρόσωποι μας, να βάλουν τάξη και να σταματήσει η άναρχη οικοδόμηση τους στείλαμε στο σπίτι τους.

Έτσι φθάσαμε στην έννοια που αποκαλούμε πολιτικό κόστος που χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση.

Κάθε πολεοδομική ή ρυμοτομική επέμβαση σε ένα συγκεκριμένο σημείο της πόλης δημιουργεί δυο κατηγορίες πολιτών ( κατοίκων-δημοτών). Εκείνους οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θίγονται από την εξαγγελία παρεμβάσεων με συνέπεια να είμαστε εναντίον και στους υπολοίπους. 

Στους υπολοίπους περιλαμβάνονται οι λίγοι εκείνοι που μπορεί να έχουν ωφέλεια και η πλειοψηφία που η ωφέλεια είναι είτε έμμεση είτε όχι απτά αισθητή, αλλά χάριν των οποίων υποτίθεται ότι έχει αποφασιστεί η επέμβαση.

Πρέπει εδώ να δεχθούμε ότι η εκάστοτε εξουσία θέλει να πραγματοποιήσει την παρέμβαση και το κοινωνικό σύνολο και όχι κάποιας ομάδας που ενδεχομένως να οφείλεται.

Αυτό που συνήθως συμβαίνει στην πράξη, είναι εκείνοι που θίγονται άμεσα να κινητοποιούνται δυναμικά εναντίον του έργου και να επιβάλουν την άποψη τους, στην εκάστοτε πολιτική εξουσία ματαιώνοντας τους σχεδιασμούς επέμβασης ή αλλοιώνοντας τον αρχικό νόμο με διάφορες νυχτερινές τροπολογίες σε τέτοιο βαθμό που αντί να έχουμε την απαγόρευση αυθαίρετης οικοδόμησης να χάνεται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. 

Το αποτέλεσμα να συνεχίζεται η αυθαιρεσία για την οποία διαμαρτύρονται μόνο οι θιγόμενοι και η πλειοψηφία να αδιαφορεί για την προκείμενη καταστροφή.

Από την πλευρά τους οι διάφορες πολιτικές ηγεσίες έχουν συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι ενώ είναι βέβαιο ότι αποφασίζεται μια επέμβαση θα χαθούν οι ψήφοι των λίγων θιγόμενων, ταυτόχρονα είναι αμφίβολο εάν πραγματοποιούνταν το έργο θα προσελκύσουν ψήφους από την πλειοψηφία των αδιαφορούντων πολιτών.

Η συνειδητοποίηση της αλήθειας αυτής οδηγεί συχνά τους αντιπολιτευόμενους στη μεθοδευμένη διέγερση της θιγόμενης μειοψηφίας με διπλό στόχο αφενός να κερδηθούν οι ψήφοι και αφετέρου να παρεμποδιστεί ή να ματαιωθεί το δημιουργικό έργο κατά της αυθαιρεσίας της εκάστοτε εξουσίας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Buffalo Wings & Rings

Καλώς ήρθατε στην εμπειρία του «sports & lifestyle restaurant» στην Νέα Ερυθραία, Χαριλάου Τρικούπη 127.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πρώτο «sports and lifestyle» εστιατόριο στην Νέα Ερυθραία, πατώντας ΕΔΩ…….

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στην εφημερίδα Kifisia Press βλέπουμε τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)......σαν μία άριστη ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη σχέση μας! Για περισσότερα πατήστε το Logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ;; Βρες την εύκολα κάνοντας κλικ πάνω στο παρακάτω Logo του Δήμου Κηφισιάς.

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαύστε τις 50 Πικάντικες Καλοκαιρινές Ατάκες!!.…πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

Ένα ΝΕΟΣ ραδιοφωνικός σταθμός στην Αθήνα ήρθε με σκοπό να κρατήσει την καλύτερη παρέα στους ακροατές του. ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Φαίη Βώκου καθημερινά 09.00-11.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top