• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ: Στην γραμμή Κων. Μητσοτάκη και ο Ε. Τακαλώτος!!

  ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ: Στην γραμμή Κων. Μητσοτάκη και ο Ε. Τακαλώτος!!

 • Νέα Δημοκρατία: «Είμαστε υπέρ του «Βόρεια Μακεδονία» αλλά να κατοικείται από Βορειομακεδόνες».

  Νέα Δημοκρατία: «Είμαστε υπέρ του «Βόρεια Μακεδονία» αλλά να κατοικείται από Βορειομακεδόνες».

 • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο Μητσοτάκης προσπάθησε α-λα-Energa να «σβήσει» νύχτα τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ.

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο Μητσοτάκης προσπάθησε α-λα-Energa να «σβήσει» νύχτα τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ.

 • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Σχολαστική εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας ως προς την ώρα έναρξης του Δ.Σ. θα τηρήσει η Πρόεδρος του κ. Σάντυ Πατρινού.

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Σχολαστική εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας ως προς την ώρα έναρξης του Δ.Σ. θα...

 • Το Δίκτυο Επόμενης Γενιάς, στην Κηφισιά σήμερα!!

  Το Δίκτυο Επόμενης Γενιάς, στην Κηφισιά σήμερα!!

 • Προβοκάτσια ΕΛΚ στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

  Προβοκάτσια ΕΛΚ στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Διαφημιστείτε εδώ

με ένα απλό e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .......

Η ΣΥΝΟΜΟΣΙΑ της σιωπής - Η ηρωίνη, ο διπλωμάτης, ο υπουργός……του Σταύρου Λυγερού.

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου το «SLpress.gr» δημοσίευσε αποκλειστικό ρεπορτάζ με τίτλο «Διπλωμάτης συλληφθείς με μπόλικη ηρωίνη σύμβουλος υπουργού» (για να το διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ……..).

Στο εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρονται πολύ συγκεκριμένα στοιχεία για την υπόθεση, η οποία και δικαιολογεί απολύτως τον τίτλο. Ποια ήταν η αντίδραση; Τείχος σιωπής από το Υπουργείο Εξωτερικών το 2008, τείχος σιωπής από τα κατεστημένα ΜΜΕ.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως το ζήτημα συζητήθηκε και στα ηγετικά κλιμάκια του υπουργείου Εξωτερικών και από διπλωματικούς συντάκτες. Παρ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν μία «συνωμοσία σιωπής».

Προφανώς, ελπίζουν πως με τον τρόπο αυτό θα «θάψουν» το κραυγαλέο σκάνδαλο. Γιατί υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες για το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή δεν έφθασε ποτέ στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Αν και στο SLpress.gr έχουμε στη διάθεσή μας τα εμπλεκόμενα ονόματα, ακολουθώντας τις οδηγίες νομικού συμβούλου, αποφύγαμε να τα αναφέρουμε. Το ρεπορτάζ δεν μιλάει, όμως, για κάποιον διπλωμάτη που κάπου κάποτε ενεπλάκη σε υπόθεση ναρκωτικών.

Τον συνέλαβε η Δανική Αστυνομία με τρία γραμμάρια ηρωίνης πάνω του και τρία κιλά στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα ο Δανός εισαγγελέας να τον παραπέμψει για εμπορία ηρωίνης.

Κι όμως, αυτή η κραυγαλέα υπόθεση δεν έφθασε ποτέ στην ελληνική Δικαιοσύνη, παρότι ο εν λόγω διπλωμάτης εστάλη στην Ελλάδα για να δικασθεί. Μόνο ένα Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή υπήρχε η έκθεση του Έλληνα πρεσβευτή που δεν μπορούσε να εξαφανισθεί.

Τα στοιχεία, λοιπόν, είναι απολύτως συγκεκριμένα και κατά τρόπο που επιτρέπουν να προσδιορισθεί με ακρίβεια η ταυτότητα του διπλωμάτη, όπως και ο κορυφαίος υπουργός, του οποίου μέχρι τον ανασχηματισμό χρημάτισε διπλωματικός σύμβουλος.

Το ερώτημα που δεν έγινε

Ένας διπλωματικός συντάκτης που σέβεται την ιδιότητά του θα έκανε το αυτονόητο: Θα ρωτούσε τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών εάν υπάρχει διπλωμάτης, ο οποίος, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ:

-Εισήχθη το 2003 στη Διπλωματική Υπηρεσία και μάλιστα τελευταίος στη σειρά (20ος από τους 20).

-Υπηρέτησε στο προξενείο στη Νις της Σερβίας ως Γραμματέας Πρεσβείας Γ’.

-Το 2008 τοποθετείται στην ελληνική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη ως Γραμματέας Πρεσβείας Β’.

-Σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά την άφιξή του στην πρωτεύουσα της Δανίας συνελήφθη από κλιμάκιο της Δανικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Οικονομικών Εγκλημάτων και λόγω διπλωματικής ασυλίας επέστρεψε να δικασθεί στην Ελλάδα.

-Στις 6 Νοεμβρίου 2012 το Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών ασχολήθηκε με την υπόθεσή του (το κατηγορητήριο του Δανού εισαγγελέα μιλάει για εμπορία ηρωίνης).

-Από το Νοέμβριο 2016 μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό τουλάχιστον υπηρετεί ως διπλωματικός σύμβουλος κορυφαίου υπουργού.

Τόσο απλό, τόσο καθαρό, τόσο αυτονόητο, αλλά και τόσο ζητούμενο. Δυστυχώς, ούτε ένας διπλωματικός συντάκτης δεν ευαισθητοποιήθηκε δράσει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Και για να μην αδικώ συναδέλφους μου, πιθανότατα κάποιοι να είχαν τη σχετική πρόθεση, αλλά να τους απέτρεψε η διεύθυνση του ΜΜΕ, στο οποίο εργάζονται.

Ο πολυπράγμων Α. Α.

Επειδή, όμως, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, η ερώτηση αυτή δεν έγινε στον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, το «SLpress.gr» προκαλεί την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών να απαντήσει στο ανωτέρω απλό και σαφές ερώτημα: Υπάρχει τέτοιος διπλωμάτης και εάν ναι ποιο είναι το όνομά του. Και για να τους «διευκολύνουμε» τους λέμε ότι τα αρχικά του είναι Α. Α.

Ας σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, μέσω του εκπροσώπου, δεν χάνει ευκαιρία να διαψεύδει δυσάρεστα ρεπορτάζ, ακόμα και εάν είναι εν μέρει ανακριβή. Και μόνο το γεγονός ότι από την περασμένη Παρασκευή «κάνει την πάπια», είναι μία ξεκάθαρη ένδειξη ότι δεν μπορεί να προβεί σε διάψευση.

Εάν το πράξει θα πει ψέματα και θα αναλάβει τη βαριά ευθύνη για μία υπόθεση, η οποία χρονικά απλώνεται σε περίοδο που κυβερνούσαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος, που το θέμα δεν έγινε αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης.

Και για όσους ακόμα απορούν ποιος είναι ο κορυφαίος υπουργός, διπλωματικός σύμβουλος του οποίου ήταν ο πολυπράγμων διπλωμάτης, ας διαβάσουν προσεκτικά το ρεπορτάζ. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ένας είναι ο κορυφαίος υπουργός, ο οποίος στον πρόσφατο μετασχηματισμό μετακινήθηκε και έπαψε να είναι μέλος της κυβέρνησης.

Αυτά και εν αναμονή αντιδράσεων. Για να δούμε μέχρι πότε το υπουργείο Εξωτερικών και τα κατεστημένα ΜΜΕ θα παριστάνουν τους «τυφλούς» και τους «κωφούς».

Αξίζει, τέλος, να σχολιάσω αντιδράσεις αναγνωστών. Πολλοί μας ζητούσαν ονόματα και αρκετοί μας κατηγόρησαν μέχρι και χυδαία, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του ρεπορτάζ. Αν, βεβαίως, το είχαν διαβάσει θα είχαν καταλάβει ότι τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα.

Η μη αναφορά του ονόματος αφορά το νομικό χειρισμό της υπόθεσης, λόγω των προσωπικών δεδομένων και της απαγόρευσης δημοσίευσης απορρήτων εγγράφων.

Δεν θα αναφερθώ στον διαδικτυακό όχλο, ο οποίος χυδαιολογεί ασυστόλως. Πρέπει, ωστόσο, οι αναγνώστες να συνειδητοποιήσουν πως αυτού του είδους τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ δεν είναι ταινία που σε δύο ώρες θα έχει δει όλη την υπόθεση μαζί και το τέλος της. 

Το SLpress.gr άλλωστε δεν έχει πλάτες και οφείλει να είναι προσεκτικό, ειδικά όταν αυτή η υπόθεση δεν αρέσει σε κανένα κόμμα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Διαφημιστείτε εδώ

με ένα απλό e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ......

Relaxing Music.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ θεραπευτική ή χαλαρωτική ή για διαλογισμό ή για να κοιμηθείς!…… «soft» μουσική.

 

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Buffalo Wings & Rings

Καλώς ήρθατε στην εμπειρία του «sports & lifestyle restaurant» στην Νέα Ερυθραία, Χαριλάου Τρικούπη 127.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πρώτο «sports and lifestyle» εστιατόριο στην Νέα Ερυθραία, πατώντας ΕΔΩ…….

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στην εφημερίδα Kifisia Press βλέπουμε τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)......σαν μία άριστη ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη σχέση μας! Για περισσότερα πατήστε το Logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ;; Βρες την εύκολα κάνοντας κλικ πάνω στο παρακάτω Logo του Δήμου Κηφισιάς.

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαύστε τις 50 Νέες Απαγορευμένες Επιγραφές και Ατάκες!!.…..πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΥΝΑΤΑ, την Δευτέρα 03/09/18, μια ξεχωριστή συντροφιά στον «αέρα» του NOSTOS 106,6 FM από επιλεγμένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, που δίνουν τη δική τους νότα σ' ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να φέρει κοντά αγαπημένους καλλιτέχνες και ήχους του παρελθόντος με την καλύτερη σύγχρονη μουσική!  ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Η Φαίη Βώκου, η ωραιότερη φωνή των FM και μοναδική ραδιοφωνική παραγωγός που δημιουργεί ατμόσφαιρα και συναίσθημα, καθημερινά 09.00-11.00......θα σας συναρπάζει με τις μουσικές της και την εκρηκτική της διάθεση!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top