Άγριος Καυγάς Μαξίμου με Δένδια για τους New York Times.

0
229

Η παραδοχή ότι η Ελληνική κυβέρνηση έδωσε στην Intellexa άδεια εξαγωγής του Predator σε άλλες χώρες ανάβει φωτιές στην Κυβέρνηση!

Στα «κάγκελα» βρίσκεται το Μαξίμου με το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο εκπρόσωπος Τύπου της Βασιλίσσης Σοφίας επιβεβαίωσε με δήλωσή του στους New York Times ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator σε άλλες χώρες!!

New York Times: «Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε άδειες εξαγωγής στην Ιntellexa για το Predator» - The Opinion

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, η Αθήνα παραδέχθηκε ότι αδειοδότησε την Intellexa να πουλήσει το Predator σε τουλάχιστον μία χώρα με ιστορικό καταπίεσης των πολιτών της, την Μαδαγασκάρη.

Η εταιρεία, μάλιστα, επιχείρησε να γίνει το ίδιο και με την Ουκρανία, όπως φέρεται να ζητούσε η Ουάσιγκτον από την Ελληνική Κυβέρνηση!

Στο Μαξίμου εκτιμούν πως την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η απάντηση ήταν η μέρα που γινόταν η συζήτηση στη Βουλή και δόθηκε έτσι η ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να εκθέσει τον Πρωθυπουργό!

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στον Νίκο Χατζηνικολάου στις 7 Νοεμβρίου και τα εξής…που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή:

«Μισό λεπτό, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ουδέποτε ισχυρίστηκα – και η Κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε – ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator.

Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να κατηγορείται ο Πρωθυπουργός ότι έχει ενορχηστρώσει αυτή την προσπάθεια. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα παράνομων λογισμικών στη χώρα και καλούμαστε αυτό το κουβάρι…»!

Στο Μαξίμου, επίσης…υποψιάζονται ότι ο Νίκος Δένδιας έκανε τη δήλωση μέσω του εκπροσώπου, με στόχο να πληγεί ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σμυρλής, που είναι αρμόδιος για το θέμα και που θεωρείται και άνθρωπος «της οικογένειας» στο Υπουργείο Εξωτερικών!

Το Μαξίμου βέβαια δεν λέει γιατί θα έπρεπε να υποκρύψει το γεγονός ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος, άλλωστε, είναι και ένας από εκείνους που παρακολουθούνταν! Για αυτό και ο Ν. Δένδιας απαντά….«το δώσαμε και το ξέρατε»

Υ.Γ. «Καρατόμησαν» τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ μετά τη δήλωση στους New York Times!

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών καρατομήθηκε μετά τη δήλωση στους New York Times.

Αποκεφαλίστηκε» ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γ.Παπαϊωάννου γιατί παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση… πουλούσε το Predator στο εξωτερικό! – Pronews.gr

Με μία σύντομη ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών έγινε γνωστό πως, ο Eκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου αντικαταστάθηκε, με εντολή του Νίκου Δένδια, μετά από τις δηλώσεις του στους New York Times.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here