Άδωνις Γεωργιάδης: Λουκέτο στους μικρομεσαίους με 2-3 υπαλλήλους που δεν συγχωνευθούν.

0
251

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έβαλε τέλος στην κάθε ελπίδα των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, καθώς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει στήριξη και η μόνη επιλογή τους είναι να συγχωνευθούν, δηλαδή στην πραγματικότητα να εξαγορασθούν από κάποια μεγαλύτερη εταιρία ή να βάλουν λουκέτο.

Είναι ο ορισμός της ζούγκλας και η σκέψη του ανθρώπου του Νεάντερταλ, ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και αυτό με την σειρά του από το μεγαλύτερο, μέχρι να καταλήξουν βέβαια σε κάποιο fund από, σαν αυτά που ξέρει καλά η οικογένεια του Πρωθυπουργού που ψηφίσατε.

Όσοι λοιπόν έχουν την ατυχία να είναι μικρομεσαίοι στην Ελλάδα του Άδωνη Γεωργιάδη, το μόνο που μπορούν να περιμένουν είναι η ανεργία και η κατάσχεση της περιουσίας τους με τον νέο πτωχευτικό.

Βολές Τσίπρα σε Μαξίμου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Μόνη στρατηγική της κυβέρνησης είναι συγχωνεύσεις ή λουκέτο.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε συζήτηση που είχε την Πέμπτη με τον Γιώργο Καββαθά, πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και με τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνείται να λάβει ριζοσπαστικά μέτρα για την ενίσχυση των ΜμΕ, λέγοντας ότι μόνη στρατηγική της είναι οι συγχωνεύσεις ή το λουκέτο.

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε στη σημερινή συζήτηση και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες παρουσιάστηκαν πρώτα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε αρχικά την άποψη ότι «η οικονομία βρίσκεται σε τέλμα, παρά τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», απαριθμώντας χαρακτηριστικά: το άλμα στο εμπορικό ισοζύγιο, το τεράστιο κύμα ακρίβειας που πλήττει και τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις και τη «δομική αδυναμία χρηματοδότησης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, που αποτελούν το 95% του ελληνικού επιχειρείν».

Αναφερόμενος στη «νέα αρχή» για την οικονομία που πρότεινε από τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι αυτή περνάει από «την ενίσχυση των ΜμΕ». Αντιθέτως, σχολίασε ότι η πολιτική της κυβέρνησης «κινείται στην πεπατημένη» και «αρνείται ριζοσπαστικές τομές» που θα αποτελούσαν «ανάσα» για τις επιχειρήσεις αυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here