Άρης Σπηλιωτόπουλος για Μητσοτάκη: Σε άλλη Χώρα θα είχε παραιτηθεί!…Να αναλάβει ευθύνη για τις υποκλοπές.

0
193

Στο Κάδρο των Ευθυνών για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων τοποθετεί ευθέως τον Κυριάκο  Μητσοτάκη ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, πρώην Βουλευτής και Υπουργός επί Κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Kontra το βράδυ της Τετάρτης υπογράμμισε πως υπάρχει: «Αντικειμενική Πολιτική Ευθύνη που υπάρχει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό» ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου του τόνισε ότι «Σε άλλες χώρες έχουν παραιτηθεί» για ανάλογες υποθέσεις.

Ειδικότερα, ευθύς εξαρχής είπε: «Η ελευθερία θα έπρεπε να είναι σημαία για οποιοδήποτε κόμμα θεωρεί ότι είναι φιλελεύθερο. Υπό αυτή την έννοια δεν είναι δυνατόν σήμερα να έχουμε καταστρατήγηση του άρθρου 19 παράγραφος 1 το οποίο προστατεύει το απόρρητο των επικοινωνιών και πολύ περισσότερο να μιλούμε για παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων όταν είναι σαφές από το άρθρο 61 του συντάγματος παράγραφος 3 ότι δεν μπορεί αυτό να είναι νομικά αποδεκτό σε καμία περίπτωση όσον αφορά το πολιτικό προσωπικό της χώρας».

«Πολιτική ευθύνη στον ίδιο τον πρωθυπουργό»

Και συνέχισε τοποθετώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Κάδρο των Ευθυνών: «Και βουλευτές και ευρωβουλευτές. Οταν αυτό λοιπόν συμβαίνει, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τις δύο παραιτήσεις, Παραίτηση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού ή παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ που ήταν και προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε και με μία αντικειμενική πολιτική ευθύνη ευθύνη. Αντικειμενική πολιτική ευθύνη που υπάρχει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό γιατί σύμφωνα με την αλλαγή που έγινε, ο ίδιος προΐσταται πολιτικά της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών».

«Ως εκ τούτου, εγώ πίστευα ότι θα έπρεπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη και βεβαίως από κει και έπειτα να γίνει μία ουσιαστική διερεύνηση του όλου ζητήματος και να μην καλυπτόμαστε πίσω από το δήθεν απόρρητο ή να έχουμε, εντός εισαγωγικών, ως επιχείρημα ότι όποιος πει το τι ακριβώς έγινε ενδεχομένως να πάει και 10 χρόνια φυλακή διότι υπάρχει το γνωστό απόρρητο και πίσω από το απόρρητο και πίσω από μία εξεταστική επιτροπή στην ουσία να γίνει συγκάλυψη ενός μείζονος σκανδάλου»…πρόσθεσε.

«Σε άλλες χώρες έχουν παραιτηθεί»

Είπε επίσης ότι σε άλλες χώρες έχουν παραιτηθεί: «Γιατί ότι έχει να κάνει πραγματικά με καταστρατήγηση ατομικών ελευθεριών εκεί Θα πρέπει και από ιδεολογικές αναφορές να είμαστε σε μία θεσμική κατά τη δική μου εκτίμηση εγρήγορση γιατί προέχει Η προστασία του συντάγματος και προέχει Η προστασία της ελευθερίας του ατόμου και της πολιτικής ζωής. Σε άλλες χώρες έχουν παραιτηθεί γι αυτό».

«Η ΝΔ σε πρακτικές που δεν ταιριάζει με τον φιλελεύθερο χαρακτήρα»

Μάλιστα, μιλώντας για το κόμμα της ΝΔ, σημείωσε: «Με πολύ μεγάλη λύπη βλέπω, ότι διολισθαίνει η Νέα Δημοκρατία σε πρακτικές που δεν ταιριάζουν με τον φιλελεύθερο χαρακτήρα τον οποίο είχε κάποτε και που εν πάση περιπτώσει είναι και στο καταστατικά κατοχυρωμένος».

Ο Άρης  Σπηλιωτόπουλος πρώην βουλευτής, Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων των κυβερνήσεων το Κώστα Καραμανλή στο Kontra News 9:30 με τον Γιώργο Μελιγγώνη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here