Έγγραφα του FBI στην Προανακριτική που «καίνε» Ράϊκου-Αγγελή…της Μαρίας Παναγιώτου.

0
432

Δεν είναι απίθανο η δημοσιοποίησή τους να διαταράξει τις φιλικές σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ. Μήπως πρέπει να διερευνηθεί εάν και αυτό επισύρει ποινικές ευθύνες;

Για ψευδορκία θα έπρεπε να διωχθούν η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής, αφού νέα έγγραφα του FBI που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν, από τη μια, πως η κυρία Ράϊκου ήξερε για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis πριν από την παραίτηση της και, από την άλλη, πως ο κ. Αγγελής ήξερε ότι το FBI είχε συγκεκριμένες πληροφορίες για πολιτικά πρόσωπα.

Ωστόσο, η κυρία Ράϊκου έχει καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής πως μέχρι τη στιγμή της παραίτησής της δεν είχε δει πουθενά κάποια πληροφορία για πιθανή εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο και ότι το άκουσε για πρώτη φορά όταν την επισκέφθηκε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου στο γραφείο της.

Από την άλλη, ο κ. Αγγελής έχει καταθέσει πως από πολιτική σκοπιμότητα και μόνο στην Ελλάδα η έρευνα περιστράφηκε γύρω από πολιτικά πρόσωπα, ενώ ήξερε καλά ότι σε έγγραφα του FBI υπήρχαν συγκεκριμένες αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, σε δύο από τα έγγραφα του FBI, τα οποία απεστάλησαν στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς όσο ακόμη ήταν επικεφαλής η κυρία Ράϊκου, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής έδινε χρήματα στον Νικόλαο Μανιαδάκη για να πληρώσει μετρητοίς Ελληνες υπουργούς.

Αναφέρεται, ακόμη, πως η Novartis, από το 2008 έως το 2014, παρείχε «πληρωμές τοις μετρητοίς σε κυβερνητικούς παράγοντες στην Ελλάδα που κατείχαν ανώτερη θέση στην ελληνική κυβέρνηση».

Οσο για τα έγγραφα του FBI που είχαν παραλήπτη τη νυν εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, τα οποία γνώριζε ο κ. Αγγελής; Βρίθουν πολιτικών ονομάτων!

Τα έδωσε ο ίδιος!

Το πλέον συγκλονιστικό, όμως, είναι ότι τα έγγραφα αυτά παρέδωσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο ίδιος ο κ. Αγγελής, ενώ έχουν έρθει στην κατοχή του με παράνομο τρόπο.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε εισβάλει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και πήρε παρανόμως σε στικάκι σειρά εγγράφων, χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια από την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όπως η ίδια έχει καταθέσει.

Δεν θα έπρεπε, λοιπόν, ο κ. Αγγελής να έχει ήδη διωχθεί για παράνομη υπεξαγωγή εγγράφων;

Τα περισσότερα από αυτά τα έγγραφα, μάλιστα, ο κ. Αγγελής τα είχε καταθέσει στις 18 Μαΐου και στον Αρειο Πάγο, μαζί με μία επιστολή, στην οποία υποστήριζε πως σε όλα περιλαμβάνεται ο όρος «UNCLASSIFIED», που σημαίνει «μη απόρρητο».

Στην πραγματικότητα, όμως, στα έγγραφα αναφέρεται με σαφήνεια πως απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν σε «οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία ή να αποσταλούν σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της κυβέρνησης – αυτής ή της επόμενης» χωρίς την άδεια του FBI.

Δεν είναι απίθανο, λοιπόν, η δημοσιοποίησή τους να διαταράξει τις φιλικές σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ. Μήπως πρέπει να διερευνηθεί εάν και αυτό επισύρει ποινικές ευθύνες;

Πηγή Εφημερίδα «Δημοκρατία»

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Άρης Πορτοσάλτε επιτίθεται στα συστημικά μέσα διότι προτιμούν να σιωπήσουν από το να γράψουν ψέματα!

Όντως έχει δίκιο ο κύριος Πορτοσάλτε. Όλα τα συστημικά μέσα απέκρυψαν τα έγγραφα του FBI που κατατέθηκαν στην προανακριτική της Βουλής. Και ο λόγος που τα απέκρυψαν είναι ακριβώς επειδή αναφέρουν τα ονόματα επτά πολιτικών προσώπων, πολλών κρατικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών.

Δηλαδή τα έγγραφα αυτά από μόνα τους, καταρρίπτουν την φαρσοκωμωδία περί σκευωρίας.

Ο Άρης Πορτοσάλτε όμως έχει άλλη άποψη. Έπρεπε να κάνουν αφιερώματα τα συστημικά μέσα και να υποστηρίζουν ότι δεν αναφέρονται πολιτικά πρόσωπα στα χαρτιά του FBI! Ο άνθρωπος πραγματικά είναι τεράστιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here