Έγγραφα-Φωτιά για Τσιόδρα και άλλους επιστήμονες! Πακτωλός χρημάτων από φαρμακευτικές σε λοιμωξιολόγους!

0
1139

Έγγραφα-Φωτιά αποκαλύπτει ο Γιώργος Τράγκας  για Τσιόδρα και άλλους επιστήμονες. Το δίλημμα περί νόμιμου και ηθικού και η ανάγκη αλλαγής νομοθεσίας.

Πόσο απαλλαγμένες είναι οι αποφάσεις των Κρατικών λειτουργών από τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών, όταν πρόκειται να εγκρίνουν μια δημόσια δαπάνη στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας;

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2010 από την πλέον έγκριτη Βρετανική ιατρική επιθεώρηση «British Medical Journal», σε συνεργασία με τον Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, είχε δείξει, για παράδειγμα, πως κάποιοι από τους ειδικούς επιστήμονες που συμβούλευαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την πανδημία της γρίπης H1N1, που ξέσπασε το 2009, είχαν δηλωμένες οικονομικές σχέσεις με τις εταιρίες που παρήγαγαν τα εμβόλια.

Είχε δείξει, ακόμα, πως κάποιος από τους εμπειρογνώμονες που συνέταξαν σχετική έκθεση για να καθοδηγήσουν τον ΠΟΥ για τη χρήση αντιιικών φαρμάκων σε μια πανδημία λάμβανε για συμβουλευτικό έργο και διδασκαλία πληρωμές από τη φαρμακευτική εταιρία που παρήγαγε ένα από τα αντιιικά φάρμακα.

Κι ενώ οι επιστήμονες που πρόσφεραν τις συμβουλευτικές υπηρεσίες τους δεν έκρυψαν ποτέ τις σχέσεις τους με τις φαρμακευτικές εταιρίες που παρήγαγαν τα εμβόλια, ο ΠΟΥ δεν παρουσίασε ποτέ αυτές τις σχέσεις δημόσια.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο η έρευνα που πραγματοποίησε η «British Medical Journal» επισήμαινε πως ο ΠΟΥ δεν δημοσιοποίησε ποτέ την ταυτότητα των μελών της επιτροπής που συστήθηκε ειδικά για την αντιμετώπιση της γρίπης H1N1.

-Χρηματοδότηση

-Οικονομική συνεργασία

-Πρόστιμο 3 δις Δολαρίων

-Συμμετοχή σε προγράμματα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας

ΔΕΙΤΕ τα σχετικά Έγγραφα-Φωτιά στην συνέχεια ΕΔΩ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here