«Έδωσαν τα χέρια» Μακρόν-Μητσοτάκης: Ξεκινά πρόγραμμα εξοπλισμού για τις Ε.Δ.

0
320

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει σε Μαξίμου και Υπουργείο Οικονομικών για την χρηματοδότηση ενός έκτακτου εξοπλιστικού προγράμματος που θα συνοδεύσει την υπογραφή της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας που θα λάβει χώρα στις 10 Σεπτεμβρίου.

Μετά τις καθημερινές απειλές πολέμου και την πολεμική υστερία που επικρατεί όχι μόνο στο σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ, αλλά και στο σύνολο των τουρκικών κομμάτων (Κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης), η εκπόνηση ενός έκτακτου εξοπλιστικού προγράμματος ήταν μονόδρομος για την Ελλάδα.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στην κυριακάτικη έκδοσή της, το έκτακτο εξοπλιστικό πρόγραμμα θα ανέλθει στο ποσό των 10 δις ευρώ για αγορά νέων οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το εξοπλιστικό πακέτο θα περιλαμβάνει την αγορά 18 μαχητικών Rafale, την απόκτηση νέων φρεγατών, τον πλήρη εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, την αγορά τορπιλών καθώς και άλλα πυρομαχικά και άλλα οπλικά συστήματα και για τους τρεις κλάδους των Ε.Δ.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν φέρονται να έχουν συμφωνήσει για την απόκτηση από την Πολεμική Αεροπορία 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα από τα 18 μαχητικά τα 10 θα είναι νέας κατασκευής, άρα Rafale C F3-R και τα υπόλοιπα 8 παλαιότερης έκδοσης προερχόμενα από την Γαλλική Αεροπορία.

Σύμφωνα με το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Realnews» η υπογραφή της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας θα υπογραφεί στις 10 Σεπτεμβρίου με μια πανηγυρική τελετή μεταξύ Ε. Μακρόν και Κ. Μητσοτάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code