Έλληνες κάτοικοι του Κέντρου: «Σκόπιμος ο Εποικισμός της χώρας-Ζούμε στην…Καμπούλ-Οι ξένοι κάνουν ότι θέλουν».

0
293

Η εγκατάλειψη του κέντρου των Αθηνών στους ξένους με στοιχεία και φωτογραφίες-Κράτος και Δημοτική Αρχή διάκεινται εχθρικά προς τους Έλληνες.

Περπατήσαμε στις πολύπαθες γειτονιές του κέντρου, τα περίφημα «κατεχόμενα» και συνομιλήσαμε με τους κατοίκους αυτών των άλλοτε όμορφων αστικών γειτονιών. 

Πρόκειται  για το έκτο Δημοτικό Διαμέρισμα Αθηνών που περιλαμβάνει τις γειτονιές των Πατησίων και της Κυψέλης.

Κάποτε, όχι πολύ μακριά πίσω, αυτές οι περιοχές ήταν γεμάτες Έλληνες κατοίκους, οικογενειάρχες, της άλλοτε κραταιάς μεσαίας τάξης της χώρας.

Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι όμορφες, φροντισμένες  πολυκατοικίες και μαγαζιά που θεωρούνταν καλά και ακριβά. Η κατάσταση άρχισε να αλλάζει σταδιακά στα μέσα της δεκαετίας του 90 αλλά κανείς τότε δεν μπορούσε να υποψιαστεί, ούτε καν να φανταστεί την μορφή και την έκταση της επέλασης των αλλοδαπών (η οποία συνεχίζεται στους ίδιους περίπου ρυθμούς) που είκοσι χρόνια μετά, θα καταλάμβανε αυτές τις άλλοτε όμορφες  και νυκοκοιρεμένες περιοχές.

Σήμερα περπατώντας κανείς στην Πλατεία Βικτωρίας, στην Πλατεία Αμερικής, στην Φωκίωνος, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Πλατεία Αττικής, συναντάει μόνο εγκατάλειψη, κτίρια παρατημένα με προσόψεις βρώμικες, συνθήματα και αφίσες κομμάτων στους τοίχους, μαγαζιά με ξένες επιγραφές, πρόσωπα σκυφτά, ανθρώπους βιαστικούς, βλέμματα εχθρικά.

Με λίγα λόγια μια ατμόσφαιρα γκέτο που αλλού θυμίζει Μπρόνξ και Χάρλεμ και αλλού Καμπούλ και Μογκαντίσου. Πάντως όχι ελληνική πόλη και σίγουρα όχι παλιά καλή Αθήνα.

Και οι εναπομείναντες Έλληνες κάτοικοι; Τι κάνουν αυτοί; Πως επιβιώνουν;

Εύλογη απορία. Η απάντηση είναι ότι  έχουν συγκροτήσει επιτροπές και αγωνίζονται καθημερινά με το ανάλγητο και εχθρικό ελληνικό κράτος που τους έχει προδώσει. Εμείς λοιπόν, βρεθήκαμε με μέλη της επιτροπής κατοίκων και συνομιλήσαμε μαζί τους για την όλη κατάσταση.

Να τι μας είπαν:

Pronews:  Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά ζώντας σε αυτές τις γειτονιές;

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι η ζωή εδώ είναι σαν να ζεις σε καταυλισμό. Τσαντίρια, βρωμιά, φασαρία, παραβατικότητα, άεργοι πληθυσμοί που περιφέρονται, ζητιανιά, ναρκωτικά, πορνεία, ξέπλυμα χρήματος.

Όλα αυτά μπροστά στα μάτια μας, μέσα στα σπίτια μας, 24 ώρες το 24ωρο.

Αντιμετωπίζουμε ό,τι προβλήματα θα αντιμετώπιζε κάποιος αν ζούσε μέσα στο hot spot της Μόριας ή τους καταυλισμούς Ρομά, περιτριγυρισμένος από συμμορίες αλλοδαπών, που οργανώνονται όλο και περισσότερο και γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες και από έναν πληθυσμό που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και ούτε πρόκειται να αποκτήσει, παρά τις υψηλές επιδοτήσεις και τις εξαγγελίες για δήθεν ενσωμάτωση ή ένταξη.

Όλα τα χρήματα που έχουν δοθεί για αυτόν τον λόγο συνέβαλαν στην γκετοποίηση και τον εποικισμό. Πρόκειται περί προγραμμάτων και κονδυλίων εποικισμού ουσιαστικά και όχι ένταξης, η οποία ούτως ή άλλως ήταν αδύνατη με αυτούς τους αριθμούς λαθρομεταναστών.

Pronews: Γιατί φεύγουν οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής ;

Γιατί εξευτελίζονται και αρνούνται να ζουν στην Καμπούλ και στην Μογκαντίσου,. Πρόκειται για εξευτελισμό της ζωής μας, της περιουσίας μας και της προσωπικότητας μας.

Η διαβίωση με αυτές τις συνθήκες μιζέριας, εξαθλίωσης, εγκληματικότητας, που μας επιβάλλουν, είναι αδύνατη. Και ουσιαστικά από διαβίωση μετατρέπεται σε επιβίωση. Καταρχάς δεν μιλάμε πλέον για αστικό περιβάλλον. Οι γειτονιές γκέτο έχουν χάσει προ πολλού το αστικό τους χαρακτήρα. Δεν συζητώ καν το να θυμίζουν πρωτεύουσα πόλης.

Πρόκειται στην ουσία για τεράστιους ανοιχτούς καταυλισμούς, εγκατεστημένους μέσα στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου κυριαρχεί η ασυδοσία.

Οι Έλληνες ουσιαστικά εκδιώχθηκαν από όλους αυτούς που δήθεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους και δεν είναι ρατσιστές, αλλά φέρθηκαν εντελώς ρατσιστικά προς τους Έλληνες, αντιμετώπισαν το κέντρο της πόλης ως αλάνα, ενώ συμμετέχουν ποικιλοτρόπως στα πογκρόμ που γίνονται στην περιοχή κατά ημών από το 2008.

Οι Έλληνες επίσης δεν έχουν σχολεία για τα παιδιά τους.

Είδαμε πρόσφατα αποδείξεις για την αναλογία 2 ελληνόπουλα προς 20 αλλοδαπούς μαθητές και διαβάσαμε την δήλωση του κ. Συρίγου ότι το 90% των μαθητών στις γειτονιές γκέτο είναι αλλοδαποί.

Κάτι που προφανώς θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό. Οι Έλληνες που έχουν παραμείνει έχουν ξεπαραδιαστεί, για να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία. Δεν υπάρχουν καταστήματα για να κάνεις τα ψώνια σου!

Τα μικρομάγαζα είναι τα περισσότερα αλλοδαπών για συγκεκριμένες δραστηριότητες, μίνι μάρκετ, κομμωτήρια, κινητά. Δυστυχώς οι Έλληνες ξεπουλάνε και φεύγουν για να αποφύγουν αυτήν την τοξικότητα και να διατηρήσουν την ψυχική τους ηρεμία. Ίσως τελικά και αυτός να ήταν ο σκοπός.

Απλά δεν πίστευα ότι 100 χρόνια μετά τον εκ διωγμό της οικογένειάς μου από την Μικρά Ασία θα ζούσα κάτι αντίστοιχο μέσα στον τόπο μου.

Pronews: Πότε άρχισε να γίνεται το πρόβλημα της  μαζικής απόβασης λαθραίων μεταναστών πιο έντονο;

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here