Έμβρυο επανήλθε στη ζωή μετά από 24 χρόνια κατάψυξης!

0
305

Ένα έμβρυο που είχε καταψυχθεί σε κρύο-συντήρηση ως έμβρυο το 1992, ήρθε πρόσφατα στον κόσμο. Η 26χρονη Τίνα έφερε στον κόσμο την Έμμα πριν ένα μήνα στο Τεννεσί των ΗΠΑ.

Η Έμμα, ως έμβρυο είχε καταψυχθεί…..όταν η μητέρα της ήταν μόλις ενός έτους. Αυτό σημαίνει, ότι αν η Έμμα γεννιόταν κανονικά, σήμερα θα ήταν μόλις ένα χρόνο μικρότερο από την μητέρα της.

Σύμφωνα το Πανεπιστήμιο του Τεννεσί, το μωρό είναι το πρώτο που γεννιέται έχοντας παραμείνει σε κατάσταση ψύξης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Είναι εκπληκτικό που ένα έμβρυο μπορεί να διατηρηθεί παγωμένο και να να έχει μία ευκαιρία στην ζωή μετά από τόσο πολύ καιρό κι αυτό επειδή οι τεχνικές κρύο-συντήρησης έχουν προχωρήσει από τότε» ανέφερε ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Κάρολ Σόμερφελτ.

Η Τίνα και ο άνδρας της πήραν το έμβρυο μέσω του αμερικανικού εθνικού κέντρου δωρεάς εμβρύων (NEDC), ενός προγράμματος υιοθεσίας εμβρύων στο οποίο τα ζευγάρια που ελπίζουν να συλλάβουν.

Η δωρεά εμβρύων είναι πολύ δημοφιλής στην Αμερική καθώς το εθνικό κέντρο έχει λάβει δωρεές και από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και από ξένες χώρες.

{videobox}9HzOU2HkKpY{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here