Ένα βήμα πριν γίνει Bergamo η Αττική-Διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ-Επιλογές ασθενών-Λήψη του μέτρου της Επίταξης.

0
404

Δραματική παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής ενώ συνεχίζει να χειροτερεύει καθώς περνάνε οι μέρες με τους γιατρούς να προχωράνε πια σε επιλογές ασθενών.

Την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λαϊκό περιέγραψε ο ειδικευόμενος παθολόγος Αιμίλιος Κακλαμάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης ο οποίος υποστήριξε πως η Αττική οδεύει να γίνει ένα δεύτερο Bergamo.

«Δεν  έχουμε γίνει Bergamo, αλλά προς τα εκεί οδεύουμε», εκτίμησε σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι είναι «μαθηματικά που δεν βγαίνουν».

Όπως περιγράφει ο κ. Κακλαμάνης, η ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι σχεδόν γεμάτη, με 80 κρεβάτια καλυμμένα και 5-6 κενά, ενώ μία χειρουργική κλινική έκλεισε και μετατράπηκε και εκείνη σε κλινική ΜΕΘ. Εξήγησε επίσης πως η απόφαση για το ποιος θα πάει σε κλίνη, όταν αδειάσει, λαμβάνεται μέσω ΚΕΠΥ.

«Τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό είναι εκτός ΜΕΘ», σημειώνει ο Αιμίλιος Κακλαμάνης. «Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν για να γίνουν προσλήψεις», σημείωσε, εκφράζοντας το αίτημα των υγειονομικών.

Διευθυντής Γεννηματά: Επιλέγουμε ασθενείς

Ο διευθυντής του Ακτινολογικού στο «Γεννηματάς», Σπύρος Αντωνόπουλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο OpenTV έκανε λόγο για μία ακόμα νύχτα θρίλερ και επισήμανε πως ουσιαστικά οι γιατροί έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο σημείο να διαλέγουν ποιος ασθενής θα εισαχθεί πρώτος στη ΜΕΘ και ποιος θα είναι στο…περίμενε.

«Δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ και καμία απλή κλίνη Covid στο Γεννηματάς. Αντίθετα, υπάρχουν 8-10 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κι αναμένουμε να αδειάσουν κρεβάτια για να τους βάλουμε» τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος περιγράφοντας την δραματική κατάσταση του νοσοκομείου.

«Οι τελευταίες τρεις εφημερίες είναι πολύ δύσκολες. Δεχόμαστε γύρω στους 60 ασθενείς σε κάθε εφημερία. Είμαι 30 χρόνια στο νοσοκομείο και δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες πολέμου» είπε ο κ. Αντωνόπουλος.

Το προηγούμενο 24ωρο, πάνω από 450 ασθενείς με λοίμωξη covid-19 εισήχθησαν στα Δημόσια Νοσοκομεία-καθώς και στα δύο Ιδιωτικά Θεραπευτήρια που έχουν ενταχθεί στο σύστημα νοσηλείας ασθενών με covid-με τους 258 να εισάγονται στα νοσοκομεία της Αττικής.

Την ίδια ώρα, οι νοσηλευόμενοι έχουν ανέλθει στους 4.648 σε όλη τη χώρα, με τους 2.339 να εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο που δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε μέσα στην πανδημία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μια τρύπα στο νερό η επίταξη! Γιατροί του Δημοσίου μεταφέρονται στις Ιδιωτικές κλινικές, ενώ ο Ιδιωτικός τομέας κερδοφορεί!

Ο Κώστας Πουλακίδας στο KontraNews10 με τον Γιώργο Μελλιγώνη:

-Μια τρύπα στο νερό η Επίταξη

-Γιατροί του Δημοσίου μεταφέρονται στις ιδιωτικές κλινικές, ενώ ο ιδιωτικός τομέας κερδοφορεί!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Ερυθρός Σταυρός: Εκκενώνεται το νοσοκομείο-Mετατρέπεται σε κορωνοϊού.

Δύσκολες είναι οι ώρες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα κρούσματα παραμένουν υψηλά και το Υπουργείο Υγείας κάνει έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συμβάλλον στην «μάχη» με την πανδημία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, εκκενώνεται το Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» από γενικά περιστατικά προκειμένου να δέχεται μόνο ασθενείς κορωνοϊού.

Ερυθρός Σταυρός: Νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, «Χθες βράδυ δόθηκε εντολή να μετατραπεί το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού. Σήμερα εκκενώνεται από τους νοσηλευόμενους ασθενείς που είναι γενικά περιστατικά».

Ερυθρός Σταυρός: Έκκληση από το υπουργείο και τον ΙΣΑ για πνευμονολόγους

Θυμίζουμε ότι χθες, το Yπουργείο Υγείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απηύθυναν έκκληση σε ιδιώτες παθολόγους, γενικούς γιατρούς, πνευμονολόγους αλλά και αναισθησιολόγους να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Τις προηγούμενες ημέρες είχε ζητηθεί ξανά η συνδρομή των ιδιωτών γιατρών. Μέχρι στιγμής, 30 έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, ωστόσο δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος, που παλεύει με την πανδημία.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2: Νέα έκκληση Κικίλια προς ιδιώτες γιατρούς: Μπείτε στη μάχη αλλιώς θα εισηγηθώ Επίταξη.

Έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να μπουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας την Τετάρτη, προειδοποιώντας για Επίταξη.

«Έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στην δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία» είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης. Αν 200 ιατροί δεν ανταποκριθούν, θα εισηγηθώ στον Πρωθυπουργό τη λήψη του μέτρου της Επίταξης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here