Ένταση στο Φαρμακονήσι: Έβγαλαν όπλα στους Έλληνες Λιμενικούς οι Τούρκοι!

0
140

Κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων σε θάλασσα και αέρα!

Στα παλιά τους τα υποδήματα (για να μην γράψουμε πουθενά αλλού) γράφουν οι Τούρκοι τα διαβήματα διαμαρτυρίας της Ελλάδας και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά: να προκαλούν και να παραβιάζουν τόσο στη θάλασσα του Αιγαίου, όσο και στους αιθέρες.

Επεισόδιο μεταξύ σκαφών του ελληνικού Λιμενικού και της τουρκικής ακτοφυλακής είχαμε στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου το βράδυ της Κυριακής. Μάλιστα, οι Τούρκοι απείλησαν με όπλα τους Έλληνες Λιμενικούς!

Ενεπλάκησαν ένα σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής κι ένα σκάφος του Λιμενικού. Το τουρκικό σκάφος συνόδευε (κατά τη συνήθη πρακτική…) λέμβο με παράτυπους μετανάστες.

Το ελληνικό σκάφος περιπολούσε στην περιοχή και είχαμε επικίνδυνους και επιθετικούς ελιγμούς από τους Τούρκους ακριβώς πάνω στην οριογραμμή.

Σαν να μην έφταναν αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες των Open και Alpha, οι Τούρκοι Λιμενικοί έστρεψαν και τα όπλα τους προς το ελληνικό σκάφος και έμειναν εκεί για 13 ολόκληρα λεπτά!

Το επεισόδιο δεν συνεχίστηκε, σταμάτησε εκεί, με την τουρκική ακτοφυλακή να αποχωρεί λίγο αργότερα (μαζί και η λέμβος).

Η ένταση συνεχίστηκε και στον αέρα….

Με 22 (!!!) τουρκικά μαχητικά να προχωρούν σε μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ σημειώθηκαν και επτά εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν να αναχαιτίσουν τους Τούρκους.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι μαφιόζικες πρακτικές των Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο, με τα τουρκικά αλιευτικά να παραβιάζουν κάθε όριο και να κινούνται εναντίον ελληνικών, κόβοντας δίχτυα και απειλώντας με σύγκρουση.

Στη Ζουράφα ανοιχτά της Σαμοθράκης, τη Λέσβο, τη Λέρο και την Κάλυμνο, τα τουρκικά αλιευτικά κάνουν ό,τι θέλουν, ενώ φτάνουν ακόμα και μισό χιλιόμετρο από τις ελληνικές ακτές (στη Λέσβο π.χ.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code