ΕΝΤΑΣΗ, Χημικά και δεκάδες προσαγωγές από την έφοδο της Αστυνομίας Χρυσοχοΐδη στο ΑΠΘ.

0
307

Ένταση επικράτησε κατά την έφοδο ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, περίπου στις 6 το πρωί της Πέμπτης, στο ΑΠΘ με σκοπό την εκκένωση της Πρυτανείας που τελούσε υπό κατάληψη. Οι άνδρες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δε δίστασαν να κάνουν χρήση χημικών. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές.

Οι δρόμοι γύρω από το ΑΠΘ έχουν αποκλειστεί ενώ η επιχείρηση πραγματοποιείται παρουσία εισαγγελέα ενώ περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχουν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Ήδη έχουν προσαχθεί άτομα που βρίσκονταν εντός της κατάληψης. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 40 προσαγωγές.

Όπως θα δείτε, σημειώθηκαν και στιγμές έντασης μεταξύ φοιτητών και ανδρών των ΜΑΤ:

Ωστόσο, αξίζει να υπογραμμιστεί πως η επιχείρηση έρχεται παρά το γεγονός πως είχε γίνει γνωστό από τους φοιτητικούς συλλόγους πως σήμερα, Πέμπτη, θα σταματούσαν την πολυήμερη κατάληψη.

Η επιχείρηση αυτή έρχεται μετά τα γεγονότα της Δευτέρας, όταν δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν αργά το βράδυ την Πρυτανεία του ΑΠΘ, απαγορεύοντας ακόμα και σε δικηγόρους την πρόσβαση στο κτίριο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών, στον ευρύτερο χώρο του πανεπιστημίου οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν επιδοθεί σε κυνηγητό φοιτητών, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην κατάληψη, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Δείτε επίσης:

Υ.Γ. ΑΠΘ: Η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη εκφοβίζει δημοσιογράφο: «Ή θα φύγεις τώρα ή τελειώνουμε»!

Παρά το γεγονός πως η πλειονότητα των τηλεοπτικών σταθμών δεν έχει προβάλει, έως τώρα, πλάνα από την έφοδο των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, οι εικόνες που κατέγραψε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης είναι αποκαλυπτικές.

Όπως θα δείτε, οι αστυνομικοί του Χρυσοχοΐδη τρέχουν κατά πάνω του και επιχειρούν να τον εκφοβίσουν και του απευθύνονται με απειλητικό ύφος.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code