Έπεσε η Μαριούπολη: Τα μέλη του Τάγματος Αζόφ παραδίνονται σε Ρώσους στρατιώτες έξω από το Azovstal.

0
271

Στα χέρια των Ρώσων βρίσκεται από σήμερα η Μαριούπολη, μετά από 83 ημέρες αιματηρών μαχών, μια πόλη η οποία αποτελούσε στόχο για τις Ρωσικές δυνάμεις…

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, οι τελευταίοι Ουκρανοί στρατιώτες που κρύβονταν στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν και παραδόθηκαν στους Ρώσους.

Η Μόσχα έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο σε μια τεράστια έκταση της νότιας Ουκρανίας, ενώ φαίνεται ότι οι Ρωσικές δυνάμεις εδραιώνουν την κυριαρχία τους στα τμήματα που κατέλαβαν από την έναρξη της εισβολής.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι 265 μαχητές που βρίσκονταν στο Azovstal στη Μαριούπολη «κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν», ενώ νωρίτερα, οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι η αποστολή μάχης έληξε και ότι θα ξεκινήσει η ανταλλαγή των αιχμαλώτων.

«Για να σωθούν ζωές, 52 βαριά τραυματισμένοι στρατιώτες μας απομακρύνθηκαν χθες  Αφού σταθεροποιηθεί η κατάστασή τους, θα τους ανταλλάξουμε με Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου»…δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός, Ιρίνα Βερέστσουκ στο Telegram.

Φωτογραφίες δείχνουν τους Ρώσους να απομακρύνουν τραυματισμένους Ουκρανούς στρατιώτες με λεωφορεία.

Μάλιστα σε βίντεο που έχει δημοσιεύσει το RT στο Telegram φαίνεται η στιγμή που εθνικιστές του Τάγματος Αζόφ παραδίνονται σε Ρώσους στρατιώτες έξω από το Azovstal.

Την ίδια στιγμή, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελενσκι δήλωσε σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ουκρανικές αρχές: «Το ουσιώδες είναι να σωθεί η ζωή των παλικαριών μας. Θέλω να το υπογραμμίσω: η Ουκρανία χρειάζεται τους ήρωες της ζωντανούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here