Έρχεται η λίστα του Λουξεμβούργου με τους Έλληνες καταθέτες.

0
570

Τον φάκελο των ελληνικών καταθέσεων στο Λουξεμβούργο ανοίγει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την προθυμία των Αρχών του Δουκάτου να παράσχουν τα σχετικά στοιχεία.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε προ ημερών, μέσω της επίσημης διπλωματικής οδού, από τον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για τις καταθέσεις ελλήνων φορολογούμενων, φυσικών και νομικών προσώπων στο Λουξεμβούργο.

Έτσι, οι ελληνικές φορολογικές Αρχές εκτός από τα 2.063 ονόματα της λίστας «Λαγκάρντ» και τους 54.000 Έλληνες καταθέτες εξωτερικού της περιόδου 2009-2011, θα αποκτήσουν σύντομα και πολύτιμα δεδομένα για καταθέσεις και επενδύσεις Ελλήνων καταθετών στο Λουξεμβούργο.

Κατά προσέγγιση οι καταθέσεις Ελλήνων, φυσικών προσώπων και εταιρειών σε αυτή τη χώρα υπολογίζονται από τραπεζικά στελέχη μεταξύ 600 και 800 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών κινητοποιήθηκε, για να λάβει τη σχετική λίστα ήδη από τις 4 Ιουνίου 2013, όταν και ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλoντ Γιούνκερ δήλωσε στο Market News International (MNI) ότι οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν ζητήσει στοιχεία των Ελλήνων καταθετών στο Λουξεμβούργο και ότι εφόσον το κάνουν θα τα παράσχει άμεσα ακόμα και αν αυτό είναι ενάντια στην ισχύουσα νομοθεσία του Δουκάτου.

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», η λίστα αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου 2013. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here