Έρχεται καταιγίδα αποκαλύψεων για την εποχή Σημίτη!

0
99

Καταιγιστικές αποκαλύψεις για την εποχή Σημίτη, την οποία σηματοδοτούν οι έρευνες για τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου αλλά και οι «ξεχασμένες» στα εισαγγελικά γραφεία καταγγελίες ακόμα και εις βάρος του (για την αγορά του συστήματος των Ολυμπιακών Αγώνων C4I) από Γάλλο επικεφαλής εταιρίας που «μοίρασε» μίζες στην Ελλάδα, έρχονται στο φως.

Η νέα εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έδωσε ώθηση και ξεμπλόκαρε όλες τις έρευνες.

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα διέταξε διπλή εισβολή στο σπίτι και το γραφείο του Γιάννου Παπαντωνίου κατάσχοντας υπολογιστές και έγγραφα.

Όσοι γνώριζαν την Ελένη Τουλουπάκη ως άνθρωπο και εισαγγελέα ήταν απολύτως βέβαιοι ότι η ανάληψη των καθηκόντων της σηματοδοτούσε μια νέα περίοδο στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής. 

Αυτό το γνώριζαν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος παλαιότερα ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της είχε εμπιστευθεί πολύ σημαντικές έρευνες, όσο και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου καθώς και η εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου.

Όλοι γνώριζαν ότι η εργατικότητα, το σθένος και κυρίως το παρελθόν της αποτελούσαν εχέγγυα για την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων της.

Σημαντικές έρευνες

Άλλωστε, την καριέρα της έχουν σημαδέψει σημαντικές έρευνες, όπως, το γεγονός ότι, παρά τις απειλές και τις πιέσεις που δέχτηκε (από την κορυφή της ιεραρχίας μάλιστα, όπως λέγεται), δεν δίστασε να μεταβεί μαζί με συναδέλφους της στο Παρίσι και να ανακρίνει τον Ερβέ Φαλτσιανί έπειτα από τόσα χρόνια που άλλοι σφύριζαν αδιάφορα!

Πρόκειται για τις έρευνες για την πανίσχυρη AGB, την Αττική Οδό και τόσες άλλες. Λιγότεροι όμως θυμούνται ή γνωρίζουν ότι ήταν η εισαγγελέας που έστειλε στη Βουλή την πρώτη δικογραφία για εξοπλιστικά που αφορούσε πολιτικά πρόσωπα. 

Ήταν τότε που Ευάγγελος Βενιζέλος «βάφτισε» τους λογαριασμούς πρώην υπουργού που είχε εντοπίσει η Ελένη Τουλουπάκη «αριθμούς τηλεφώνου» και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής υπό τον βουλευτή της Ν.Δ. Ιωάννη Τραγάκη το κατάπιε αμάσητο…

Ήρθε όμως και πάλι η στιγμή που η κυρία Τουλουπάκη, ως νέα επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη στα εξοπλιστικά που αφορούν τον κ. Παπαντωνίου για «δωροδοκία» και «ξέπλυμα» ύστερα από αίτημα της ανακρίτριας Ζαμανίκα.

Πρόκειται για την ανακρίτρια στην οποία η προηγούμενη εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράϊκου και ο εισαγγελέας Ελευθεριάνος είχαν «ξεχάσει» να στείλουν 250.000 έγγραφα από τις εν λόγω δικογραφίες και αναγκάστηκε να το αναφέρει εγγράφως στον εισαγγελέα επόπτη ανακρίσεων.

Και -ω του θαύματος- λίγο προτού αποχωρήσει τόσο η κυρία Ράϊκου όσο και οι εισαγγελείς Ελευθεριάνος και Σέβης ουσιαστικά αρνήθηκαν να ασκήσουν τη συμπληρωματική δίωξη, η οποία σημειωτέον είναι και ο μόνος δρόμος για να μη θεωρηθούν παρά-γεγραμμένα τυχόν αδικήματα του κ. Παπαντωνίου. Και χρειάστηκε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της η κυρία Τουλουπάκη και να απαγγείλει τις κατηγορίες. 

Μάλιστα (διότι η ζωή και η ιστορία κάνουν κύκλους) οι συγκεκριμένες έρευνες για εξοπλιστικά είχαν διαταχθεί από τον Δημήτρη Παγγελόπουλο ως προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και εκκρεμούσαν 13 ολόκληρα χρόνια!

Όλα αυτά εξηγούν βέβαια και τις αγωνιώδεις και απελπισμένες προσπάθειες κάποιων να αποτρέψουν την τοποθέτηση Τουλουπάκη στο νευραλγικό αυτό πόστο. Μάλιστα στο τραπέζι έπεσαν και ονόματα παλαιών συνεργατών της κυρίας Ράϊκου.

Ο πόλεμος που δέχτηκε η κυρία Τουλουπάκη με φήμες και κακόβουλα σχόλια ήταν πρωτοφανής και τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν συντόμως από τη «δημοκρατία» είναι ενδεικτικά. Παρ’ όλα αυτά το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου επέλεξε με συντριπτική πλειοψηφία την κυρία Τουλουπάκη ως αντικαταστάτρια της κυρίας Ράϊκου.

Όμως φαίνεται ότι οι πολέμιοι της κυρίας Τουλουπάκη δεν ησύχασαν ούτε μετά την απόφαση του ΑΔΣ και με «απαράδεκτες» ενέργειες, όπως σύντομα θα καταδείξει με στοιχεία η «δ», προσπαθούν να αμφισβητήσουν την επιλογή της στη θέση της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς.

Τι κρύβει το αίτημά του για εκλογές!

Δικαστικοί και νομικοί κύκλοι πάντως ανέγνωσαν πίσω από τις «γραμμές» της προσπάθειας αμφισβήτησης Τουλουπάκη και την αγωνιώδη προσπάθεια του παλαιού συστήματος να διασωθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνδέουν την επανεμφάνιση Σημίτη σε τηλεοπτικό σταθμό ύστερα από πολλά χρόνια με την κυρία Τουλουπάκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε και ζήτησε εκλογές, όταν η κυρία Ράικου είχε απομακρυνθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς και η κυρία Τουλουπάκη, παρά τις προσπάθειες κάποιων, εμφανιζόταν ως ακλόνητο φαβορί για τη θέση.

Οι τελευταίες εξελίξεις και τα στοιχεία που παρέμεναν ανεκμετάλλευτα στην Εισαγγελία Διαφθοράς επί τόσα χρόνια δικαιώνουν αυτούς που συνδέουν το αίτημα Σημίτη για εκλογές με την καταιγίδα των στοιχείων και των αποκαλύψεων που μόλις ξεκίνησαν.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code