Έρχεται Lockdown δύο εβδομάδων στην Αττική-Ορόσημο σήμερα Παρασκευή.

0
588

Αντίστροφα μετρά ουσιαστικά πλέον ο χρόνος για ένα νέο lockdown στην Αττική, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού και κυρίως οι διασωληνώσεις αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Το σενάριο αυτό υπενθυμίζεται ότι είχε βγει από το Kυβερνητικό συρτάρι ήδη την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο οι ειδικοί και η κυβέρνηση ήθελαν να δώσουν 10 ημέρες περιθώριο για να φανεί εάν θα είχαν αποτελέσματα τα τελευταία περιοριστικά μέτρα.

Ωστόσο και χθες ο αριθμός των κρουσμάτων παρέμεινε αυξημένος με 346 σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 210 στην Αττική.

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο όμως είναι ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει διπλασιαστεί μέσα σε μόλις 20 ημέρες.

Όλα τα στοιχεία εξέλιξης της πανδημίας εξετάστηκαν κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και φαίνεται πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο αυτό lockdown θα αφορά μόνο περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο όπως η Αττική και θα έχει συγκεκριμένη διάρκεια και ειδικότερα δύο εβδομάδες.

Δυο είναι τα βασικά σενάρια για την Αττική, το ολικό lockdown ή το μοντέλο Μαδρίτης δηλαδή περιορισμοί ανά περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση, lockdown σημαίνει αναστολή εργασίας και η Κυβέρνηση είχε ήδη εξετάσει από την προηγούμενη εβδομάδα την οικονομική δυνατότητα κάλυψης του κόστους από το κράτος.

«Η Ελληνική οικονομία αντέχει, ναι και έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα. Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε το όποιο βάρος των κυβερνητικών αποφάσεων» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας  χθες στο ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι ΕΟΔΥ και Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζουν μία εφαρμογή για τα κινητά, χάρη στην οποία κάθε πολίτης θα γνωρίζει ακριβώς τα μέτρα της περιοχής του, εισάγοντας τον Ταχυδρομικό Κώδικα.

Αυτό θα διευκολύνει την εφαρμογή ενός «μοντέλου Μαδρίτης» στην Αττική, όπου ενδέχεται οι περιορισμοί να είναι διαφορετικοί ανά Δήμο.

Πηγή newsbeast.gr

Υ.Γ. Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη: Το δίλημμα είναι «αυτοπροστασία ή καραντίνα»

«Η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι το εμβόλιο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here