«Έσπασε» τα 12 μίλια το Oruc Reis: Θα φτάσει ως τα 8 σε αυτή του τη στροφή Το Oruc Reis από το πρωί της Τρίτης έχει μπει μέσα στα 12 μίλια.

0
359

Συνοδευόμενο πάντα από πολεμικά πλοία της Τουρκίας και παρακολουθούμενο στενά από τις Ελληνικές δυνάμεις και τον θάλαμο των επιχειρήσεων αναμένεται έως τις 12 το μεσημέρι να έχει φτάσει στα 8 μίλια πριν φτάσει στο άκρο της παράγωνης navtex και στρίψει με πορεία νοτιοδυτικά για να ξανακάνει την ίδια πορεία που λογικά κάποια στιγμή θα τον φέρει ως την λήξη της ισχύος της navtex στο όριο των 6,5 μιλίων που έχει προκαθορίσει.

Από Ελληνικής πλευράς το πλοίο και τα συνοδευτικά του παρακολουθούνται στενά τόσο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου με δυνάμεις που έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία ώστε να παρέμβουν αν τους ζητηθεί, όσο και από τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Άμυνας που βρίσκεται σε 24ωρο διαρκή συναγερμό τα τελευταία 24ωρα.

Το βοηθητικό σκάφος έχει ανοιχτό πομπό σε αντίθεση με το Oruc Reis και είναι δίπλα του.

Υ.Γ. Καστελόριζο: Εικόνες ντοκουμέντο! Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι Ένοπλες Δυνάμεις

Ναυτικός αποκλεισμός του νησιού από τον Ελληνικό Στόλο-Πλωτό τείχος από τις μονάδες επιφανείας-Τρέμουν οι Τούρκοι τα Ελληνικά υποβρύχια-Σε ετοιμότητα ο Στρατός Ξηράς-«Αστακός» νησιά και βραχονησίδες σε όλο το Αιγαίο.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, με την Τουρκία να κλιμακώνει συνεχώς την ένταση και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι πανέτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here