Έφη Αχτσιόγλου: Ντράπηκε και η ντροπή με τις υποτιθέμενες «Νέες» Ανακοινώσεις.

0
372

Η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε με δήλωσή της τις ανακοινώσεις που έκαναν νωρίτερα οι υπουργοί Σταϊκούρας και Βρούτσης για την οικονομική ενίσχυση.

Ακολουθεί η δήλωση της κ. Αχτσιόγλου:

Σήμερα ντράπηκε και η ντροπή, με τις υποτιθέμενες «νέες ανακοινώσεις και εξειδικεύσεις» δήθεν εξαγγελιών του κ. Μητσοτάκη, από τους κυρίους Σταϊκούρα και Βρούτση.

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ξανά, για τρίτη φορά, τα ίδια υποτιθέμενα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Το μοναδικό καινούργιο που είπαν είναι ότι αντί για μέρισμα στα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους που χειμάζονται από την κρίση, θα εφαρμόσουν ένα μέτρο αξίας 54 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,03% ΑΕΠ. Ούτε τα μισά, δηλαδή, από όσα έδωσαν στα ΜΜΕ και σκόπευαν να χαρίσουν στα φιλικά τους ΚΕΚ με το «σκόιλ ελικίκου».

Για το δε δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε, αυτό-θαυμαζόμενος για τις μεγάλες του επιτυχίες, το πετσόκομμά του.

Και εις ανώτερα!…

Υ.Γ. Σταϊκούρας-Βρούτσης: Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσαν για την οικονομική ενίσχυση κόντρα στην πανδημία.

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αυξημένη μέριμνα απέναντι στους οικονομικά πιο αδύναμους συμπολίτες μας με ένα έκτακτο ισόποσο επίδομα συμπληρωματικό της τακτικής ενίσχυσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αλλά και των ευεργετημάτων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του Εισοδήματος».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στο έκτακτο μέτρο οικονομικής ενίσχυσης για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για το μήνα Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της πρόσφατης εξαγγελίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αφορά 482.335 ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά»…σημείωσε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

-Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ.

-Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.

-Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

Όπως τόνισε, από την αρχή της πανδημίας, στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης ήταν η στήριξη όλης της κοινωνίας απέναντι στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

«Οι δέσμες μέτρων, που λάβαμε, άπλωσαν ένα δίxτυ προστασίας υπέρ των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των ανέργων και όλων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων»…υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here