Έως εδώ και μη παρέκει Τουρκόφιλη Γερμανία…του Παναγιώτη Αποστόλου.

0
262

Ωστόσο θα πρέπει να καταλάβουμε πώς πίσω από την σημερινή προσπάθεια ανακατάταξης των συνόρων στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο βρίσκεται η Γερμανία!

Και στο σημείο αυτό θα καταχωρήσω παρακάτω το ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβα από τον Υποστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Συγγραφέα, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (γνωστό ως Αμφικτύων):

«Εκείνο που ακόμη δεν έχουμε καταλάβει, είναι ότι, πίσω από τον Ρ. Τ. Ερντογάν βρίσκεται η Άγκελα Μέρκελ. Η Γερμανία εξοπλίζει, κατευθύνει γεωπολιτικά και εκμεταλλεύεται οικονομικά τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας.

Η Ελλάδα δυστυχώς την θεωρεί εταίρο και σύμμαχο την Γερμανία, επειδή συνομιλούμε μαζί της στην Ε.Ε., αλλά η Γερμανία αποδεικνύεται δεδηλωμένος εχθρός μας.

Μέχρι πρότινος κρυβόταν, δήθεν πίσω από την αντικειμενικότητα. Τώρα όμως πέταξε το προσωπείο της και εμφάνισε το πραγματικό της πρόσωπο.

Είναι δε έτοιμη να χορηγήσει επιθετικά υποβρύχια στην Τουρκία, κινητήρες αρμάτων μάχης, πυροβόλα και άλλα ηλεκτρονικά και αεροναυπηγικά υλικά για την τουρκική πολεμική βιομηχανία.

Από την άλλη μεριά, τα γερμανικά ΜΜΕ δεν έπαυσαν ποτέ να στηρίζουν τις Τουρκικές θέσεις. Τελευταία όμως, ξεσάλωσαν υπέρ της επιθετικής Τουρκίας, την οποία προβάλλουν σαν θύμα και την Ελλάδα (και την Κύπρο) σαν θύτες. Σε αυτό το προπαγανδιστικό παραλήρημα, οι παραδοσιακοί μας εχθροί έγινα χειρότεροι από τους Τούρκους.

Επίσης οι Γερμανοί βάζουν συνεχώς εμπόδια στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, για την επιθετική τους συμπεριφορά και την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου.

Βέβαια οι Γερμανοί αντί για οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας την χρηματοδοτούν για την προσέλκυση μεταναστών από τον ισλαμικό κόσμο στα σύνορά της. Καθιστώντας την Ελλάδα αποθήκη παράνομων μεταναστών κι από πάνω την κατηγορούν για κακομεταχείριση.

Οι Γερμανοί στηρίζουν επίσης την Τουρκία στο ΝΑΤΟ με το τουρκόφιλο όργανό τους Γιενς Στόλτενμπεργκ, παρά ότι η Τουρκία παίρνει όπλα από τη Ρωσία, εμβόλια από την Κίνα και Ρωσία, διαλύοντας την Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Αλλά μήπως και η Γερμανία δεν κάνει το ίδιο; Αφού η Γερμανική πολιτική έρχεται αντιμέτωπη με την Αμερικανική, από τη στιγμή μάλιστα που η Γερμανία εξακολουθεί ακόμη τυπικά να είναι υπό την κατοχή των ΗΠΑ!

Σήμερα είναι καιρός η Ελλάδα να εγείρει επισήμως το θέμα των Γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, καθώς και την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, των ληστρικών μνημονίων και των γενοκτονιών που μας έχει προξενήσει»…!!

Υ.Γ. Η πάση θυσία υποστήριξη της Μέρκελ στον Ερντογάν: Αυτό είναι το παράλογο επιχείρημα των Γερμανών…του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ.

Χαρακτήρα εμμονής παίρνει η επιλογή του Βερολίνου για πάση θυσία στήριξη του Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας, επιλογή την οποία ακολουθεί πιστά και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), Ζ. Μπορέλ και οι υπηρεσίες που διευθύνει, με τρόπο ώστε όχι μόνο να δίνεται λάθος μήνυμα στην Τουρκία αλλά να ενθαρρύνεται και να αποθρασύνεται το καθεστώς Ερντογάν.

Το Βερολίνο δίνει μάχη στο παρασκήνιο προκειμένου όχι μόνο να αποφευχθεί η συζήτηση περί κυρώσεων, αλλά να υπάρξουν αποφάσεις ενίσχυσης της Τουρκίας μέσω και της θετικής ατζέντας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code