Ήττα-Σοκ για την Εθνική μας από την Γερμανία με 107-96.

0
197

Η Ελλάδα ονειρευόταν ένα μετάλλιο. Μόνο που οι Γερμανοί είχαν το μέταλλο, την τύχη και κυρίως τα τρίποντα (57% ευστοχία έναντι 31% της Ελλάδας) για να περάσουν αυτοί στα ημιτελικά με 107-96.

‘Ήταν καλύτερα διαβασμένοι, χτύπησαν την Ελλάδα στις αδυναμίες της κι έγραψαν ιστορία στην πρωτεύουσα τους, το Βερολίνο. Με λάθη στην άμυνα, η Εθνική, αδυναμίες στην επίθεση ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ χωρίς να πετύχει το στόχο της που ήταν ένα μετάλλιο. Ήταν ένα ταξίδι απολαυστικό, αλλά με πικρό τέλος. Το καμπανάκι χτύπησε στο ματς με την Τσεχία, αλλά δεν το ακούσαμε.

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που αποβλήθηκε με δύο αντιαθλητικά φάουλ στα πέντε τελευταία λεπτά κάθε ελπίδα να γυρίσει ένα ματς ήταν στους 14 πόντους είχε χαθεί.

Τα κοντινά πλάνα έδειχναν καθαρά την απογοήτευση των παικτών. Ήξεραν ότι στο κρίσιμο ματς τίποτα δεν πήγε καλά. Ήξεραν ακόμα ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν βρέθηκαν στη καλή τους μέρα.

Είχαν όμως κι έναν αντίπαλο που μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια», αποφασισμένη να δείξει ποιός είναι το αφεντικό. Και τα κατάφερε. Τώρα θα διεκδικήσει μια θέση στους «4» με αντίπαλο την Ισπανία.

Εθνική Ελλάδας: Λαρεντζάκης και Αντετοκούνμπο ξέσπασαν μετά τον αποκλεισμό από τη Γερμανία - Τα μηνύματα του coach Ιτούδη - Directus

Κρίμα για τον Γιάννη που τα έδωσε όλα, κρίμα και για τον Λαρεντζάκη που… ξεπέρασε τον εαυτό του, κρίμα και στους υπόλοιπους που θα θυμούνται το τουρνουά με στεναχώρια για τη χαμένη ευκαιρία.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε εφιαλτικά για την Ελλάδα. Με διαδοχικά τρίποντα οι Γερμανοί κατάφεραν στο 6ο λεπτό να κάνουν «νταμπλ σκορ» (22-11). Η Ελληνική άμυνα πελαγοδρομούσε.

Έδειχνε αιφνιδιασμένη από τα μακρινά σουτ των αντιπάλων της που στο διάστημα αυτό σε έξι προσπάθειες για τρίποντο είχαν σκοράρει στις 5!

Ο Ιτούδης άλλαξε την άμυνα, ο Γιάννης ανέβασε ρυθμούς η διαφορά μειώθηκε στους έξι πόντους κι αργότερα στον ένα (28-27). Με πιο ισορροπημένο παιχνίδι, καλύτερη άμυνα και άστοχα τρίποντα από τους Γερμανούς η περίοδος έκλεισε στο 31-27 υπέρ των Γερμανών.

Ο  Λαρεντζάκης ήταν η αποκάλυψη του δεύτερου δεκάλεπτου. Έπαιξε εξαιρετικά τον Βάγκνερ και σε πέντε λεπτά σημείωσε 8 πόντους κρατώντας την επαφή με το σκορ.

Ο Παπανικολάου ισοφάρισε 3’40” πριν το ημίχρονο (44-44) δίνοντας αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του. Λίγο αργότερα ο Γιάννης με δύο εύστοχες ελεύθερες βολές έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την Ελλάδα (46-44).

Οι Γερμανοί είχαν τις απαντήσεις – με τι άλλο; – τρίποντο για να πάρουν και πάλι προβάδισμα, αλλά με ένα απίστευτο τρίποντο του Κώστα Σλούκα σε χρόνο… μηδέν το «-14» έγινε «+4» και το ημίχρονο έκλεισε με την Ελλάδα να προηγείται…61-57!

Εξίσου καταστροφικό το τρίτο δεκάλεπτο με τους Γερμανούς να κυριαρχούν σε άμυνα και επίθεση. Η Ελλάδα δεν είχε λύσεις στην άμυνα, τα τρίποντα από την περιφέρεια έπεφταν βροχή, η διαφορά έφθασε τους 15 πόντους.

Ο Γιάννης πήγε να τη μαζέψει με προσωπικές ενέργειες, αλλά το 26-10 δεν έβαζε απλά δύσκολα, αλλά άλυτα προβλήματα. Συνολικό σκορ 83-71!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here