Αγριογούρουνα κυκλοφορούν στην Εκάλη.

0
870

Μία αγέλη αγριογούρουνων περιφέρεται στην Εκάλη. Οι κάτοικοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, αφού τα ζώα διασχίζουν τους δρόμους για να αναζητήσουν τροφή.

Μόνιμοι κάτοικοι…Εκάλης έχουν γίνει τα μέλη μιας μικρής αγέλης από αγριογούρουνα. Η αγέλη αποτελείται από μια μητέρα με τα μικρά της, που πηγαινοέρχονται στην περιοχή.

Είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν εκεί, ωστόσο οι κάτοικοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, αφού τα ζώα διασχίζουν τους δρόμους για να αναζητήσουν τροφή και πιθανόν να προκληθούν ατυχήματα.

Μιλώντας για το ζήτημα αυτό στην εκπομπή One Direct, o δήμαρχος Κηφισιάς-Εκάλης-Νέας Ερυθραίας κ. Γιώργος Θωμάκος, είπε ότι τα ζώα έφτασαν στην περιοχή πριν περίπου από ένα χρόνο και όλοι ξαφνιάστηκαν, σημειώνοντας πως κινούνται στο μονοπάτι των ρεμάτων που διασχίζουν την Εκάλη.

«Στην αρχή, αντιμετωπίστηκε με χιούμορ το θέμα, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να πιέσουμε την Πολιτεία για να πάρει μέτρα, δυστυχώς σκληρά. Πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά και υπό προϋποθέσεις μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις»…..ανέφερε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως ο ίδιος θα στείλει επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος για τη λήψη μέτρων.

«Όπως ενημερωθήκαμε από το δασαρχείο, μόνο με εντολή του αρμόδιου υπουργείου μπορεί το πρώτο να πάρει δραστικά μέτρα, τα οποία δεν είναι άλλα από την εξόντωσή τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here