«Αγωγός» ρευστότητας από την Μόσχα!

0
249

Μέσω Μόσχας αισιοδοξεί η Ελληνική Κυβέρνηση ότι θα καταφέρει να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες ρευστότητας του Μαΐου και του Ιουνίου 2015.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγορά», Αθήνα και Μόσχα είναι κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην προέκταση του αγωγού Ρωσίας-Τουρκίας, βάσει της οποίας η Ρωσία θα δώσει προκαταβολή στην Ελλάδα ένα ποσό της τάξης των 3 έως και 5 δις ευρώ ως έναντι μελλοντικών κερδών από τα τέλη διέλευσης.

Τα χρήματα αυτά, θα βοηθήσουν την Αθήνα να «σπρώξει» το χρόνο ως το τέλος της παράτασης της δανειακής σύμβασης και να διαχειριστεί τις όποιες πιέσεις των πιστωτών.

Η συμφωνία κλείστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα και οι υπογραφές εκτιμάται ότι θα μπουν μέσα στην προσεχή εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγορά», στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Λαφαζάνης έχει συναντηθεί στη Λετονία με τον επίτροπο Ενέργειας της Κομισιόν και έχουν συζητήσει το θέμα.

Στελέχη από τις Βρυξέλλες, εκτιμούν ότι το «deal» αποτελεί ουσιαστικά κεκαλυμμένο δάνειο της Μόσχας προς την Κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς – σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις – ο αγωγός δεν θα υλοποιηθεί, οπότε σε κάποια φάση η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να επιστρέψει τα χρήματα.

Υ.Γ. Τους «έτσουξε» τους Γερμανούς….σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here