Αεροπλάνο που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο του ταξίδι!

0
380

Το Solar Impulse, το πρώτο αεροπλάνο, που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια προσγειώθηκε στις 11:09 (τοπική ώρα) του Σαββάτου 6 Ιουλίου 2013 στο διεθνές αεροδρόμιο «Τζον Φ. Κένεντι» της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πτήσης ο πιλότος του Αντρέ Μπόρσχμπεργκ αντιμετώπισε ένα πρόβλημα όταν στην κάτω επιφάνεια της αριστερής πτέρυγας εμφανίστηκε ένα σχίσιμο μήκους 2.5 μέτρων.

Παρά το γεγονός πως ο πιλότος και το αεροπλάνο δεν βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο, αποφασίστηκε η επείγουσα προσγείωση του αεροσκάφους στο JFK. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί ξημερώματα Σαββάτου από το διεθνές αεροδρόμιο Ντάλας της Ουάσιγκτον (DC).

Το Solar Impulse είχε ξεκινήσει το επικό του ταξίδι από το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, στις 3 Μαίου και με ενδιάμεσους σταθμούς στο Φίνιξ, Ντάλας, Σεντ Λούις, Σινσινάτι κατέληξε στην Ουάσιγκτον (DC), στις 16 Ιουνίου. Η πτήση από την Ουάσιγκτον (DC) στην Νέα Υόρκη είναι το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού.

Για πρώτη φορά στην αεροπορική ιστορία, ένα αεροπλάνο καλύπτει μια τέτοια απόσταση από την δυτική έως την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, πετώντας μέρα και νύχτα χωρίς καύσιμα.

Με την πτήση τους οι δυο Ελβετοί εξερευνητές Μπερτράντ Πικάρντ και Αντρέ Μπόρσχμπεργκ θέλουν ν' αφυπνίσουν κυβερνήσεις και πολίτες για την χρήση όλο και περισσότερο των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Επόμενος στόχος τους είναι ο γύρος του κόσμου, πάλι μ' ένα αεροσκάφος που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια το 2015.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here