Ακόμη μετράνε στο Πρωτοδικείο! Ψάχνουν σάκους με ψηφοδέλτια!!

0
219

Οι ημέρες περνούν μετρώντας στο Πρωτοδικείο. Όχι τις ώρες που φεύγουν, αλλά τα ψηφοδέλτια που παραμένουν ακόμη εκεί. Γιατί τρεις εβδομάδες μετά από την προσφυγή στις κάλπες στις 25 Μαΐου 2014, ακόμη δεν έχουν βγει τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών.

Τέσσερα κτίρια των δικαστηρίων της Ευελπίδων έχουν αναστείλει τις εργασίες τους όλο αυτό το διάστημα, ενώ 230 δικαστές και περισσότεροι από 800 υπάλληλοι απασχολούνται καθημερινά προκειμένου να τελειώσει η μαραθώνια καταμέτρηση. Μέχρι τώρα πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν καταγράψει περίπου 120 ώρες εργασίες έως τώρα.

«Ήταν χειρότερα από κάθε άλλη εκλογική διαδικασία. Ήταν διπλάσιοι οι υποψήφιοι σε κάθε ψηφοδέλτιο, ήταν τρεις κάλπες, τρεις εκλογές, κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην ιστορία. Απασχολήθηκαν πάνω από 800 υπάλληλοι και από δικαστήρια της Αθήνας και της περιφέρειας», εξήγησε ανώτατη δικαστική πηγή στον «Ελεύθερο Τύπο».

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, το έργο τους έχει επιβαρυνθεί, καθώς «το 90% των περιπτώσεων των βιβλίων ήταν προβληματικά συμπληρωμένα».

Μάλιστα, δικαστικοί κύκλοι έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους τόσο στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Βασίλη Αλεξανδρή, όσο και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου. Τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, 11 δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν είχαν παραδώσει τους εκλογικούς σάκους στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το «ασύλληπτο» περιστατικό κινητοποίησε τους αρμοδίους, που έφτασαν στο σημείο να τηλεφωνούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους, που δεν είχαν παραδώσει το εκλογικό υλικό, ζητώντας τους να προσέλθουν άμεσα!

{jcomments on} 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here