Αλέξης Τσίπρας: Εξαιρετικά Αρνητικό το αποτέλεσμα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ.

0
317

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το εκλογικό αποτέλεσμα:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για το ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον κύριο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του.

Οι αγώνες έχουν και οι νίκες και ήττες. Τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα ώστε να αποτιμήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ο εκλογικός κύκλος ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειώσει δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους στην επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στήριξαν με την ψήφο τους και κυρίως τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που δώσαμε τη δύσκολη εκλογική μάχη».

Υ.Γ. Εκλογές 2023-Αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα που ανακοινώνει για τις σημερινές εκλογές η Singular Logic με ενσωματωμένο το 91,35% των Εκλογικών Τμημάτων.

Τα ποσοστά ανά κόμμα:

ΝΔ: 40,81
ΣΥΡΙΖΑ: 20,06
ΠΑΣΟΚ: 11,57
ΚΚΕ: 7,19
Ελληνική Λύση: 4,46
ΝΙΚΗ: 2,92
Πλεύση Ελευθερίας: 2,86
ΜεΡΑ25: 2,58

Υ.Γ.1. Εκλογές 2023: Ο χάρτης της αποχής.

Με σκούρο χρώμα στο χάρτη οι περιοχές με τη μεγαλύτερη αποχή…

Στο 60,92% διαμορφώνεται στις φετινές εκλογές η συμμετοχή των ψηφοφόρων, γεγονός που σημαίνει ότι η αποχή διαμορφώνεται κοντά στο 40%. Σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες, ωστόσο, το ποσοστό της αποχής ήταν σημαντικά υψηλότερο, ξεπερνώντας και το 50%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, «πρωταθλήτρια» στην αποχή ήταν η Φλώρινα, καθώς στη συγκεκριμένη περιφέρεια δεν προσήλθαν για να ψηφίσουν το 62,5% των ψηφοφόρων! Υψηλά ποσοστά αποχής καταγράφηκαν επίσης στην Κεφαλονιά (57,6%), στη Λακωνία (56,8%), στην Ευρυτανία (55,4%), στη Λέσβο (53,1%), στη Θεσπρωτία (50,3%), στην Καστοριά (50,2%) και στη Σάμο (50,1%).

Υ.Γ.2. Οι Σέρρες επιβράβευσαν Καραμανλή μετά το έγκλημα  των Τεμπών: Πρώτος σε ψήφους με 23.168 ψήφους!

Πολιτική επιβράβευση έλαβε ο πρώην Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στη γενέτειρά του, τις Σέρρες, μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Κώστας Καραμανλής, με την ενσωμάτωση των σταυρών να φτάνει το 75%, εκλέγεται με περισσότερες από 18.000 ψήφους, γεγονός που μεταφράζεται ως πολιτική επιβράβευση της στάσης του μετά την τραγωδία.

Υ.Γ.3. Πάγωσε η Ελλάδα με τα αποτελέσματα-Στέλνουν τους Έλληνες στον ψυχίατρο!

Η απόλυτη δικαίωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή που είχε αποκαλέσει την χώρα Απέραντο Φρενοκομείο!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here