Αλέξης Τσίπρας: Η ΕΥΠ μετετράπη σε Παρά-Θεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης.

0
214

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε νωρίτερα τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για το θέμα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, μετά τις σαρωτικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.

Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Ντογιάκο για τις υποκλοπές: «Όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις»

Ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι οι αποκαλύψεις για τη μετατροπή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών «σε Παρά-Θεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης Πολιτικών Αρχηγών, Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Υπουργών, Δημοσιογράφων, Επιχειρηματιών ακόμα και Δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη Δημοκρατία».

Και τόνισε πως «Όλοι έχουμε την ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων για τη διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης και για να χυθεί άπλετο φως την έχει Ελληνική Δικαιοσύνη».

Κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε τα εξής:

«Εξέφρασα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη βαθύτατη ανησυχία μου για τις εξελίξεις.

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για τη μετατροπή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε παρά-θεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών ακόμα και δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη Δημοκρατία.

Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την Εθνική μας Ασφάλεια. Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή τη βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολίτικο μας σύστημα και από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όλοι έχουμε την ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων για τη διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης και για να χυθεί άπλετο φως την έχει Ελληνική Δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις.

Εκεί όπου με βάση τον νόμο υποχρεούται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης.

Θέλω να ελπίζω – και ελπίζω – ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα. Θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here