Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

0
216

«Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα στον τόπο μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας μετά το κλείσιμο των καλπών στις εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο και ριζοσπαστικό μετά τα 172.000 εγγεγραμμένων μελών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μετά την αθρόα προσέλευση στις σημερινές εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο «πρωτοφανή συμμετοχή» ενώ πρόσθεσε ότι εντάχθηκαν πάνω από 110.000 νέα μέλη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πια ένα άλλο κόμμα. Με 172.000 εγγεγραμμένα μέλη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι πλέον ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο και ριζοσπαστικό, μα πάνω από όλα κόμμα των μελών του. Ο κορμός της μεγάλης προοδευτικής παράταξης της πατρίδας μας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το «Μαζικότερο Κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη» και «αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής».

Ένα κόμμα που «άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε γειτονιά, κάθε πόλη, κάθε γωνιά της υπαίθρου, κάθε κοινωνική ομάδα», σημείωσε ο ίδιος και ευχαρίστησε από καρδιάς τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες παλιά και νέα μέλη που προσήλθαν στις κάλπες και έστειλαν πίσω το λογαριασμό αλλά μας με τίμησαν και με την εμπιστοσύνη τους.

Ακόμη ευχαρίστησε τους πάνω από τρεις χιλιάδες εθελοντές στις εφορευτικές επιτροπές καθώς επίσης και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Ηλία Νικολακόπουλο και τον Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, «για την άψογη, διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία».

Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ των 30.000 μελών κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν στήσει κάλπες ο κος Μητσοτάκης. Αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση».

«Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη πατρίδα μας», σημείωσε καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ. Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ΝΔ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πανικό που δεν κρύβεται κιόλας…».

Τον κ. Τσίπρα ως μοναδικό υποψήφιο τον ψήφισαν περισσότεροι πολίτες από τον κ. Μητσοτάκη με ανθυποψηφίους, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις εκλογές της Κυριακής. «Ο πανικός της ΝΔ δεν κρύβεται», τονίζει η Κουμουνδούρου.

«Η ΝΔ και ο εκπρόσωπός της καλό είναι να μην δείχνει τόσο έντονα τον πανικό της», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επισημαίνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σήμερα έχει 172.000 εγγεγραμμένα μέλη εκ των οποίων πάνω από 110.000 εγγράφηκαν σε μια κάλπη που αφορούσε μόνο μέλη και όχι φίλους και συγγενείς.

Και σε μια εκλογή όπου πράγματι δεν υπήρχε έτερος υποψήφιος, αλλά αυτό μάλλον κάνει ακόμη μεγαλύτερο το σημερινό αποτέλεσμα. Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε πάνω από 150000 ψήφους για να επανεκλεγεί.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης σε μια διαδικασία όπου ψήφιζαν όχι μόνο μέλη αλλά ακόμη και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων έλαβε 115.000 ψήφους στον πρώτο γύρο και 173.000 στον δεύτερο.

Αντιστοίχως ο κ. Ανδρουλάκης 98.000 ψήφους  στον πρώτο γύρο και 139.000 στον δεύτερο.

Πόσοι από αυτούς είναι μέλη των κομμάτων τους ας μην το ψάξουμε καλύτερα. Όσον αφορά τους 15χρονους, καλό θα είναι να ανατρέξουν εκεί στη ΝΔ στο καταστατικό της ΟΝΝΕΔ,  όπου η ηλικία εγγραφής μέλους είναι τα 13 χρόνια και όχι τα 15 που είναι στο καταστατικό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ».

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πανικό που δεν κρύβεται κιόλας…»…καταλήγει σκωπτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τι έλεγε η ΝΔ…

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Κυριακής, η ΝΔ προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέγοντας πως:

«Ο κ. Τσίπρας νίκησε τον κ. Τσίπρα κι ανατρέποντας τα προγνωστικά, εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας ότι έχει κατοχυρώσει τη θέση του μετά την επερχόμενη ήττα.

Γιατί αυτός ήταν ο στόχος του. Όσο για τους πανηγυρισμούς για τη συμμετοχή αρκεί να θυμίσουμε τους αριθμούς: στις κάλπες για εκλογή Προέδρου της ΝΔ έλαβαν μέρος 404.000 πολίτες και για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμμετείχαν 270.000 πολίτες».

Ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το αποτέλεσμα, η ΝΔ προσέθετε:

«Η σύγκριση μιλάει από μόνη της. Αν βεβαίως μπορεί να υπάρξει σύγκριση, αφού ούτε ένας και μοναδικός υποψήφιος υπήρχε, ούτε καλούνταν στην κάλπη 15χρονοι και όποιος βρίσκεται στην Ελληνική επικράτεια, ακόμα και χωρίς εκλογικά δικαιώματα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να  προβληματιστούν, όταν έχουν κάνει τέτοια καμπάνια, συνεχίζουν να κατασκευάζουν μια δική τους πραγματικότητα, στην οποία πάντα κερδίζουν. Κυρίως όταν τρέχουν μόνοι τους».

Υ.Γ. Ο Φοίβος Κλαυδιανός για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημοσιογράφος του Kontra, Φοίβος Κλαυδιανός, σχολιάζει/αναλύει τις ευκαιρίες του ΣΥΡΙΖΑ μία μέρα μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here