Αλέξης Τσίπρας στο KONTRA: Μόνη διέξοδος για τη χώρα η Λαϊκή Ετυμηγορία.

0
320

Μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», με τους Βασίλη Σκουρή και Γιώργο Σιαδήμα στο Kontra Channel, ζητώντας εκλογές για να «φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση».

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε την πρότασή του για την αλλαγή του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την βάση, αναφέρθηκε και στο ΚΙΝΑΛ και στον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τη εξωτερική πολιτική γιατί «η χώρα δεν έχει στρατηγική».

Στο ερώτημα για το αν ισχύει παλαιότερη πρότασή του για συνεννόηση με την κυβέρνηση για την πανδημία απάντησε:

«Τώρα τι συνεννόηση να κάνουμε; Επάνω στα ερείπια; Τώρα η μόνη διέξοδος για την χώρα είναι η λαϊκή ετυμηγορία. Η μόνη διέξοδος είναι να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη που ήταν κυβέρνηση κυνική και αλαζονική, για να δει άσπρη μέρα και προοπτική ο τόπος…

Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεννόησης απέναντι σε μία κυβέρνηση που έχει μία ρητορική διχαστική. Όταν βγαίνει ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και μιλά με όρους πρωτοφανείς ότι είμαστε ναζί, ότι ακολουθούμε την γραμμή του Γκέμπελς, τι συνεννόηση να υπάρξει σε αυτό το κλίμα;».

«Πράγματι μας χωρίζει άβυσσος»

Στην παρατήρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι τον χωρίζει άβυσσος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα καθώς: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δίκιο σε αυτό που είπε ότι «μας χωρίζει άβυσσος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα».

Στην κατηγορία Μητσοτάκη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μεθοδεύει την επίθεση απέναντι στην οικογένειά του» θύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν δίστασε να έλθει στο κοινοβούλιο και να αναφερθεί με ψέματα τα οποία σπιλώνουν την μνήμη ενός ανθρώπου που δεν είναι εν ζωή για να του απαντήσει, του πατέρα μου και συνέδεσε την ιστορία μου με την οικογενειακή ιστορία που δεν ήταν γνωστή, με ψεύτικες αναφορές».

Συνεχίζοντας ανέφερε:

«Εμείς δεν ασχοληθήκαμε με την οικογένειά του ποτέ, ασχοληθήκαμε όμως με αυτό που δικαιούμαστε ως αντιπολίτευση. Γιατί όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο και καταθέτεις πόθεν έσχες και συμπεριλαμβάνεται και η σύζυγός σου, οφείλεις το πόθεν έσχες να ανταποκρίνεται στην νομιμότητα, οφείλεις να μην υποκρύπτεις εισοδήματα. Αυτό δεν είναι ότι ασχολούμαστε με την οικογένεια, αν είμαστε σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αυτό θα ήταν θέμα παραίτησης του πρωθυπουργού…

Η αντιπαράθεσή μου με τον κ. Μητσοτάκη είναι πολιτική, πολιτικά τον αντιμετώπισα και θα συνεχίσω να τον αντιμετωπίζω. Αλλά μιας και είπε ότι είναι άβυσσος αυτή που μας χωρίζει, ναι είναι άβυσσος, εγώ δεν ήμουν γόνος ούτε πλούσιας ούτε πολιτικής οικογένειας, να έχω πατέρα πρωθυπουργό ή να προέρχομαι από πολιτικό τζάκι. Εγώ ήμουν ένας μαθητής στο δημόσιο Λύκειο, στο Πολυκλαδικό Αμπελοκήπων.

Εκείνος όλη του την ζωή πέρασε στα πούπουλα. Είχε σαν στόχο προσωπικό και οικογενειακό να γίνει πρωθυπουργός γιατί έχουν οικογενειακή παράδοση, να κυβερνάνε την χώρα. Εγώ είμαι αυτοδημιούργητος, εκείνος μας είπε ότι κόλλησε ένσημο όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός, τα βρήκε όλα έτοιμα στην ζωή του».

Στην παρατήρηση ότι ψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό απάντησε «Προφανώς ψηφίστηκε, δεν υπάρχει αμφιβολία. Και ο Τραμπ ψηφίστηκε στις ΗΠΑ».

Το απρόοπτο με το τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια συνέντευξης: «Δεν ήταν ο Μητσοτάκης»

Δείτε το απόσπασμα:

-Ακρίβεια: η κυβέρνηση επιταχυντής της κρίσης

-Απλή αναλογική-Πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος

-Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές-ρωτήστε τον κ. Μητσοτάκη αν θα παραμείνει στην ηγεσία

-Τα δύσκολα για τον κ. Ανδρουλάκη είναι μπροστά

-Οι δημοσκοπήσεις είναι καμπανάκι για τον κ. Μητσοτάκη

-Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ -Νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική

-Όχι αρχηγικό κόμμα

-Για Παύλο Πολάκη

-Ανησυχία για την εξωτερική πολιτική

-Κιτς και κομματική εκμετάλλευση

-Η χώρα δεν έχει εθνική στρατηγική

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here