ΑΛΗΘΕΙΕΣ για το East Med! Βιώσιμο Έργο ο αγωγός…του Γιάννη Μανιάτη.

0
270

Τα μισά λεφτά θα κοστίσει στην Ευρώπη. Διαψεύδονται όσοι ισχυρίζονταν, ότι το έργο δεν είναι βιώσιμο. Η Τουρκία θέλει να περνάνε από εκεί όλοι οι αγωγοί. Μωρές παρθένες στην Ευρώπη.

Απαντήσεις σε ερωτήματα για την κατασκευή του αγωγού East Med δίνει ο Γιάννης Μανιάτης μετά τις εξελίξεις που δρομολόγησε Non Paper που στάλθηκε σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ από τις ΗΠΑ, με το οποίο έγινε γνωστό ότι οι Αμερικανοί δεν υποστηρίζουν τον αγωγό για οικονομικούς και περιβαλλοντικούς λόγους, αλλά και γιατί δημιουργεί εντάσεις με την Τουρκία.

Εξαιρετικά ρεαλιστικό έργο ο East Med εάν η Ευρώπη έχει στοιχειώδης σωφροσύνη, θα πρέπει να βγει μπροστά και να πει κάτι εξαιρετικά απλό. Έχουμε αέριο και το έργο τεχνικά είναι εφικτό και οι τράπεζες ενδιαφέρονται να το χρηματοδοτήσουν.

Ο αγωγός East Med μπορεί να μειώσει την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Ανεξήγητο γιατί βγήκε αυτήν τη στιγμή αυτό το Non paper και γιατί οι κυβερνήσεις δεν αντέδρασαν.

Υπάρχει μελέτη που δείχνει, ότι ο αγωγός είναι απολύτως βιώσιμος. Και αναρωτιόμαστε, γιατί πανηγύριζε ο Ερντογάν επιστρέφοντας από Αλβανία;

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν, ότι 1 τρις Ευρώ θα πληρώσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά λόγω της ενεργειακής κρίσης. Όλα αυτά θα πάνε σε χώρες και εταιρείες που μας προμηθεύουν φυσικό αέριο. Πρόκειται για απίστευτη μεταφορά πλούτου προς τους προμηθευτές.

Με τον East Med θα μπορεί να καλυφθεί η μισή ζημιά. Ο αγωγός θα κοστίσει μόνο 5,2 δις και όχι 10 δις που έλεγαν όσοι ισχυρίζονταν, ότι το έργο δεν είναι βιώσιμο.

Οι μωρές παρθένες της Ευρώπης θεωρούν, ότι ενεργειακή πολιτική είναι μόνο η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια. Αυτό δεν είναι σωστό.

Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην εκπομπή Evening Report στο Action24 στις 21 Ιανουαρίου 2022:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here