Αλλαγή Ώρας: Η ανατροπή για τον Οκτώβριο 2022 αργεί.

0
211

Έφτασε ο μήνας που θα συμβεί η αλλαγή ώρας για το 2022. Θα είναι μία από τις τελευταίες φορές ή θα συνεχιστεί το Σοκ στο βιολογικό μας ρολόι;

Από το 2019 όταν και το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε την κατάργηση της μετάβασης από τη χειμερινή στη θερινή ώρα, έχουν συμβεί στον κόσμο μας πολλά. Και όχι ευχάριστα.

Η πανδημία του covid-19, το Brexit, ο Πόλεμος στην Ουκρανία και η Ενεργειακή Κρίση, συντέλεσαν με τη σειρά τους στο να μπει η απόφαση για την αλλαγή της ώρας στο…συρτάρι.

Έτσι, με αυτή την καθυστέρηση και μέχρι να ληφθεί μία οριστική απόφαση, εδώ στη Γηραιά Ήπειρο θα συνεχίσουμε να γυρίζουμε τα ρολόγια δύο φορές τον χρόνο, προκαλώντας, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ένα μικρό ή και μεγάλο Σοκ στον οργανισμό μας.

Η Κυριακή του Οκτωβρίου που γυρίζουμε τα ρολόγια μας.

Τα χαράματα της 30ης Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή η ώρα θα αλλάξει από θερινή σε χειμερινή. Ήτοι, όσοι είναι ξύπνιοι, θα ρυθμίσουν τα ρολόγια τους μία ώρα πίσω.

Από τις 04.00 το ρολόι θα δείξει ξανά 03.00, με την Κυριακή να διαρκεί…25 ώρες! Κερδίζουμε μία ώρα ύπνου, όμως χάνουμε για τους επόμενους μήνες μία ώρα φωτός και κατά συνέπεια…βιταμίνη D!

Η επόμενη αλλαγή ώρας.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η επόμενη αλλαγή της ώρας, θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου 2023 και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 26ης Μαρτίου.

Θα μπούμε ξανά στη θερινή ώρα, χάνοντας μία ώρα, αφού οι δείκτες του ρολογιού θα γυρίσουν μία ώρα μπροστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here